نظام آموزشي كشورهاي جهان

صفحه اصلی سایت محشر بخش سرگرمی تفریحی محشر اس ام اس جوک و لطیفه های جدید فارسی مطالب و عکس های جالب خواندنی دیدنی عکس ایرانی و خارجی خطای دید - به چشمان خود اعتماد نکنید اتاق چت روم فارسی گفتگو دوستیابی عاشقانه متن زیبا ساز محشر نکته های زیبایی آرایشی و بهداشتی کاملترین مرجع انواع فال ، طالع بینی و آدم شناسی به سبک های مختلف آموزش آشپزی ، تهیه انواع ترشیجات دسر شیرینی غذای ايرانی غذای فرنگی غذای کودک و نوشیدنی اطلاعات راهنما تلفن کل کشور نقشه جهان نقشه تهران فرهنگ اسامي پسر و دختر ایرانی آموزش انواع داستان و رمان در کتابخانه محشر سایتهای اینترنتی فارسی لینک های مختلف ایرانی و خارجی ارسال رایگان کارت تبریک های عکس و فلش برای مناسبت های عاشقانه ولنتاین تولد و غیره ترجمه تصویر های عاشقانه عشق یعنی ... محاسبه گر عشق ابزارهاي موبايل جدید ترین اخبار ایران و جهان اطلاعات غذایی تغذيه رژیم و سلامتي جدیدترین رکورد ها و ترین ها گالری عکس های جالب غیر ایرانی ضرب المثل های فارسی ايران همراه با عکس قرآن به سه زبان فارسي عربي انگليسي ترفند هاي كارآمد اینترنتی کامپیوتر و موبایل بخش بين الملل در محشر چك كردن عکس و وضعيت اي دي ياهو در مسنجر با امکانات جالب دانلود رايگان نقشه کامل شهر تهران براي تمامي موبايل هاي سامسونگ - سونی اریکسون - نوکيا پخش زنده و مستقیم شبکه های راديو و تلويزيون آنلاين معرفی شهر های ایران تبليغات در محبوبترین سایت فارسی نقشه سایت

نهادهاي آموزشي


نهادهاي آموزشي

نهادهاي اجرايي آموزشي

آموزش و پرورش هند تحت نظارت سه گروه مشتمل بر دولت مركزي دولتهاي ايالتي و مقامات محلي اداره مي گردد. ساختار آموزش و پرورش كشور هند غير متمركز مي باشد . به عبارت ديگر توزيع قدرت واختيارات قانوني در سطوح مختلف تصميم گيري اعم از عالي, مياني, اجرايي و حتي در سطح مدارسي صورت مي گيرد. با انتشار قانون اساسي هند طي سال 1950 سيستم سياسي فدرالي اداره كشور پيش بيني شده و در تقسيم بندي مسئوليتهاي اختصاسي و يا مشترك ميان دولت مركزي و دولتهاي ايالتي ,مسئوليت آموزش و پرورش به دولتهاي ايالتي تفويض گرديد. با وجوديكه در اصلاحيه قانون اساسي طي سال 1976 مسئوليت آموزش و پرورش به دولتهاي مركزي و ايالتي واگذار گرديد اما در عمل دولتهاي ايالتي اين مسئوليت بودند.

نقش دولت مركزي در آموزش

در كشور هند مديريت آموزشي (مشتمل بر آموزش پيش دانشگاهي عالي)بر عهده وزارت توسعه برقراري منابع انساني است كه به حفظ استانداردهاي ملي و هماهنگي در زمينه هاي مختلف آموزش و پرورش در سطوح عمومي و عالي مختلف آموزش و پرورش در سطوح عمومي و عالي مبادرت مي نمايد.بررسي اجمالي و تاريخي ماموريت ها وظايف و ساختار سازماني وزارتخانه آموزشي طي 5 دهه اخير نشان مي دهد كه سياست تمركز زدايي تصريح شده در قانون اساسي و خط مشي ملي نظام آموزشي كشور در آن تحقق يافته است به نحوي كه در حال كشور در آن تحقق يافته است به نحوي كه در حاضر اداره آموزش و پرورش به عنوان يكي ادارات تابعه وزارت نمود يافته است  . از جمله مهم ترين ادارات تابع وزارت توسعه منابع انسان ميتوان به موارد ذيل اشاره نمود:

اداره آموزش و پرورش

اداره فرهنگ

اداره امور جوانان تربيت بدني

اداره امور زنان و كودكان

علاوه بر اين دولت مركزي در جهت نظارت به كيفيت آموزش و پرورش و حفظ استانداردهاي جهاني شوراهاي متعدد آموزشي به شرح ذيل مبادرت نموده :

.  شوراي ملي تحقيقات آموزشي (NCERT) كه به اصلاح كيفيت و مشاركت در برنامه ريزي آموزشي تدوين كتب گزينشي درسي و اصلاح روشهاي ارزشيابي و در سطح مدارس مي پردازد.

.  موسسه ملي مديريت و برنامه ريزي آموزشي (NIEP) كه به فعاليت در زمينه اصلاحات آموزشي و حمايت از اجراي خط مشي جديد آموزش كشور مبادرت مي نمايد.

.  موسسه ملي آموزش بزرگسالان (NEAE) كه به حمايت از فعاليتهاي تحقيقاتي در حوزه سواد آموزي و برنامه هاي آموزش بزرگسالان مبادرت مي نمايد.

نقش دولت هاي ايالتي در آموزش

در چار چوب سياست ملي كشور هند هر ايالت به طور مستقل به طراحي و تنظيم ساختار و نظام آموزشي خود مبادرت نموده و مكانيزم اداري- اجرايي و توزيع قدرت در ايالت ها با توجه به ملاحظات كلي و بر اساس اصل تمركز زدايي مصوب سال 1986 در سطوح گوناگون مورد توجه قرار گرفته است . اين در حالي است كه دولت مركزي از طريق اعطاي كمكهاي مالي و توصيه هاي كارشناسي به ايالتها بركيفيت آموزش و پرورش كشور نظارت دارد. در سطوح ايالتي مقامات آموزش كاربر وزير آموزش و پرورش مديركل ,بازرسان و مديران ادارت گوناگون مشتمل مي گردد . از جمله مهمترين ادارات آموشي مستقر در ايالتهاي كشور هند مي توان به موارد ذيل اشاره نمود:

.  اداره آموزش مدرسه اي

.  اداره آموزش عالي

.  اداره آموزش فني

.  اداره آموزش بزرگسالان و غير رسمي

از جمله مهم ترين تنظيم و تصويب خط مشي و قوانين آموزشي در سطح منطقه اي متصدي اداره آموزش به همراه معاونين خود عهده دار مسئوليت نظارت و سرپرستي بر مدارس كشور مي بارد. در سطح مدارس نيز مديران مدارس از اختيارات تام جمعيت تدوين و تنظيم برنامه هاي آموزشي هماهنگي مسائل انضباطي دانش آموزان و سرپرستي معلمان برخوردار مي باشند.

هيات مديره هاي آموزشي

هيات مديره هاي محلي از وجه اشتراكات مشابهي با دولت برخوردار مي باشند. ايالتي دولت هاي ايالتي معمولا به اختصاص تمام و يا قسمتي از اختيارات آموزشي خود به دانشگاهها در جهت نيل به اهداف آموزش عالي و تشكيل و هيات مديره هاي محلي مبادرت مي نمايند. هيات مديره آموزش متوسطه ايالتي عهده دار مسئوليت برنامه ريزي آموزشي و انتخاب كتب و محتواي آموزشي دوره متوسطه مي باشد.

گفتني است كه اين مسئوليت در مقطع آموزش ابتدايي بر عهده اداره آموزش و پرورش مي باشد. ابتدايي و متوسطه توسط معلمين صورت گرفته و از تنوع لازم برخوردار است علاوه بر اين هيات مديره آموزش متوسطه (SBSS) و هيات مديره امتحانات (SBE) ايالتي با هيات مديره هاي آموزش و پرورش محلي ارتباط متقابل و نزديك دارند . در هر ايالت هيات مديره هاي محلي از هيات مديره نواحي بخش ها شهرك ها و كميته هاي شهري متشكل مي گردد كه هر يك از اختياراتي در حوزه آموزشي برخوردار مي باشند. در سطح نواحي آموزش و پرورش مدارس به دودسته مورد تاييد و تاييد نشده تقسيم مي كردند. مدارس مورد مدارسي مي باشند كه از مجوزهاي لازم جهت فعاليت رسمي  برخوردار مي باشند.

اين گونه مدارس، تحت نظارت مقامات ذي صلاح قرار گرفته و دانش آموزان آن مجاز به حضور در آزمونهاي عمومي كه توسط اداره و يا هيات مديره آموزش و پرورش برگزار مي گردد مي باشند. علاوه بر اين مدارس فوق از لحاظ نحوه اداره به دو دسته دولتي و خصوصي تقسيم مي شوند. مدارس دولتي به طور مستقيم توسط دولت و يا هيات مديره آموزش و پرورش اداره مي شوند با وجود اين دانش آموزان اين مدارس ملزم به پرداخت بخشي از هزينه هاي تحصيلي خود مي باشند. مدارس خصوصي نيز شامل مدارسي است كه توسط انجمن ها و افراد حقوقي من جمله شركت ها كارخانجات و كليساها و يا افراد حقيقي اداره مي گردد. اين گونه مدارس اعتبارات مالي مورد نياز خود را از طريق اخذ شهريه تحصيلي از دانش آموزان هدايا و تعهدات پرداختي نظير وام با بهره پائين تامين مي نمايند. مدارس تاييد نشده به مدارسي مشتمل مي گردد، كه از مجوز لازم برخوردار نبوده و در نتيجه آن مجاز به حضور آزمون هاي رسمي نمي باشند.

هيات مديره مركزي آموزش متوسطه (CBSE)

از جمله مهمترين مسئوليتها و وظايف دولت مركزي در حوزه آموزش كشور مي توان به موارد ذيل اشاره نمود:

.  تدارك و تنظيم سياست ها و برنامه هاي آموزشي با چشم انداز ملي

.  هماهنگي و جفظ استانداردهاي آموزش عالي ارزشيابي مداوم و درجه بندي دانشگاهها و اعطاي كمكهاي مالي متناسب با درجه هر دانشگاه به واسطه كمسيون اعتبارات دانشگاهها (UGC)

.  هماهنگي و حفظ استانداردهاي آموزش فني با همكاري شوراي ملي آموزش فني

.  برقراري و حفظ روابط فرهنگي با انجمنهاي بين المللي سازمان يونسكو و اعطاي فرصتهاي آموزشي در جهت تداوم مطالعات در داخل و خارج از كشور

.  مشاوره با دولت هاي ايالتي در خصوصي مسائل آموزشي با مشاركت هيات مركزي مشاوره تعليم و تربيت (CABE) و اداره مركزي آموزش و پرورش و تطبيق و تبادل تجارب آموزشي با دولت هاي ايالتي و خارجي

.  همكاري با دولتهاي ايالتي در حوزه برنامه ريزي آموزشي

.  انتشار آمارها و گزارشات آموزشي

.  اعطاي كمكهاي مالي به دولتهاي ايالتي در جهت تطبيق برنامه هاي آموزشي ايالت ها با سياست ها و برنامه هايي كلي دولت مركزي