نظام آموزشي كشورهاي جهان

صفحه اصلی سایت محشر بخش سرگرمی تفریحی محشر اس ام اس جوک و لطیفه های جدید فارسی مطالب و عکس های جالب خواندنی دیدنی عکس ایرانی و خارجی خطای دید - به چشمان خود اعتماد نکنید اتاق چت روم فارسی گفتگو دوستیابی عاشقانه متن زیبا ساز محشر نکته های زیبایی آرایشی و بهداشتی کاملترین مرجع انواع فال ، طالع بینی و آدم شناسی به سبک های مختلف آموزش آشپزی ، تهیه انواع ترشیجات دسر شیرینی غذای ايرانی غذای فرنگی غذای کودک و نوشیدنی اطلاعات راهنما تلفن کل کشور نقشه جهان نقشه تهران فرهنگ اسامي پسر و دختر ایرانی آموزش انواع داستان و رمان در کتابخانه محشر سایتهای اینترنتی فارسی لینک های مختلف ایرانی و خارجی ارسال رایگان کارت تبریک های عکس و فلش برای مناسبت های عاشقانه ولنتاین تولد و غیره ترجمه تصویر های عاشقانه عشق یعنی ... محاسبه گر عشق ابزارهاي موبايل جدید ترین اخبار ایران و جهان اطلاعات غذایی تغذيه رژیم و سلامتي جدیدترین رکورد ها و ترین ها گالری عکس های جالب غیر ایرانی ضرب المثل های فارسی ايران همراه با عکس قرآن به سه زبان فارسي عربي انگليسي ترفند هاي كارآمد اینترنتی کامپیوتر و موبایل بخش بين الملل در محشر چك كردن عکس و وضعيت اي دي ياهو در مسنجر با امکانات جالب دانلود رايگان نقشه کامل شهر تهران براي تمامي موبايل هاي سامسونگ - سونی اریکسون - نوکيا پخش زنده و مستقیم شبکه های راديو و تلويزيون آنلاين معرفی شهر های ایران تبليغات در محبوبترین سایت فارسی نقشه سایت

آموزش معلمان


New Page 1

آموزش معلمان

سياستهاي آموزشي

از جمله مهمترين سياستهاي آموزشي که در جهت ارتقاء سطوح آموزشي معلمان و انسجام منابع تربيتي و آموزشي آنان اتخاذ گرديده است،مي توان به موارد ذيل اشاره نمود:

- اجراء پروژه‌هاي زمانبندي شده درجهت ارتقاء سطح توانائي‌هاي معلمين ابتدائي بواسطه ارتقاء استانداردهاي موجود دانشگاهي.

گفتني است که در اين راستا، ساليانه از بالغ بر11هزار معلم در15كالج آموزشي ثبت نام به عمل مي آيد.

- تأسيس دپارتمان‌هاي جديد آموزش معلمان جهت ارتقاء سطح توانائي‌ معلمين حاضر در كالج‌هاي آموزشي

- تأسيس كالج‌هاي تخصصي آموزشي جهت آموزش معلمين هنرو موسيقي

- افزايش شمار برنامه‌هاي آموزش معلمان، سازمان يافته از سوي وزارت آموزش و پرورش

- تدارك آموزش‌هاي ويژه در خصوص ارزشيابي عملکرد معلمان توسط مركز ملي امتحانات

- تدارك آموزش مستمر از راه دور از طريق كلاس‌هاي ويدئو-كنفرانس براي معلمين سراسر كشور

- بذل توجه خاص نسبت به ارتقاء سطح فرهنگي معلمين از طريق ارائه پيشرفت‌هاي نوين آموزشي.

در اين خصوص، مراكز ملي تحقيقات و توسعه آموزشي اقدام به انتشار مجموعه‌اي از مكتوبات و منابع‌اي زده است كه در قالب‌ آن جنبه‌هاي جديد و رويكردهاي نوين آموزشي مورد بحث و بررسي گرفته و در دسترس معلمين در سراسر كشور قرار مي گيرد.

سياستهاي حمايتي

معلمين شالوده نوآفريني آموزشي، توسعه و اصلاحات در کشور مصر به شمار مي‌آيند. بر اين اساس ارتقاء جايگاه معلمين عامل اصلي و عمده ايجاد انگيزش و تحرك در فرايند آموزشي است.اتخاذ سياستهاي ذيل حكايت از تعهدات وزارت آموزش مصر در قبال معلمين کشور دارد:

1- پيشرفت و ارتقاء حرفه‌اي معلمين و حمايت از فعاليت‌ها و توانائي‌هاي آنان

2- حمايت‌هاي مالي از معلمين

3- بذل عنايت و توجه به معضل ركورد شغلي معلمين

4- افزايش پاداش‌ها و مزاياي شغلي معلمين در قبال مشاركت آنان در آزمون‌ها

5- افزايش اعتبارات  بهداشتي، اجتماعي و رفاهي و فرهنگي معلمين

افزايش شمارمعلمين، خود مصداق بارز توسعه آموزشي است که حكايت ازافزايش سطح كيفي آموزش دارد.درواقع با افزايش نسبت معلمين به دانش آموزان ما مي‌توانيم استنباط كنيم كه فرايند آموزش ازكيفيت مطلوبي برخوردار شده است. جدول زير حكايت از افزايش شمار معلمين در سطح آموزش پايه مي‌كند:

نرخ افزايش شمار معلمين در مقطع آموزش پايه بر مبناي درصد طي سالهاي 1999-1991

نرخ  افزايش
شمار كل طي سال1999
شمار كل طي سال 1991
مقاطع
36/104%
14894
7288
پيش دبستاني
19/15%
314528
273056
ابتدائي
6/476%
3794
658
مدارس تك كلاسه
26 %
193469
153555
مقدماتي متوسطه

ساختار آموزشي

آموزش معلمان در کشور مصر بر آموزش دروس تئوري، كسب مهارتهاو برگزاري سمينارها و كارگاههاي آموزشي مشتمل مي گردد.7مركز اصلي آموزش معلمان در هفت شهر قاهره، اسكندريه، اسيوط، اسوان، غربيا، شرقيا و پورت سعيد مشغول به فعاليت بوده و به ارائه برنامه هاي آموزشي به معلمين مبادرت دارند.طبق آمار بدست آمده در سال 1999/1998 دوره هاي آموزش معلمان با رشدي معادل %13/4 روبرو بوده است.

آموزش معلمان در خارج از كشور

از سپتامبر سال 1993وزارت آموزش و پرورش مصر، به اعزام گروهي از داوطلبين رشته معلمي جهت تحصيل در رشته‌هاي علوم، رياضيات، زبان انگليسي و زبان فرانسه به خارج از كشور مبادرت نموده است. در اين راستا، در سال 94/93 بالغ بر339 معلم جهت گذراندن دوره‌هاي آموزشي به خارج از كشور اعزام شدند. از آن زمان تاكنون شمار معلمين خارج رفته سال به سال رو به افزايش نهاده است به گونه‌اي كه اين رقم طي سال 1999 بر 1355 نفر بالغ گرديد که نسبت به سال 94/93، 1016 نفر (معادل %9/29)افزايش داشته است.گفتني است که معلمين طي سه ماه سال(ماههاي ژانويه، آوريل و سپتامبر) به خارج اعزام شده و با همكاري و مساعدت دفاتر فرهنگي مصر مستقر در دانشگاههاي معتبر انگلستان، ايالات متحده آمريكا، فرانسه و ايرلند آموزش مي‌بينند.

آموزش مربيان پيش دبستاني

استخدام معلمين كارآزموده و متخصص در اين مقطع آموزشي مي‌تواند حكايت از توجه فراوان مسئولين امر به اين مرحله از آموزش داشته و بيانگر اهميت فراوان اين دوره باشد. تنها افرادي كه از دانشكده‌ها و دپارتمان‌هاي تخصصي و پيشرفته فارغ التحصيل شده باشند، از مجوز فعاليت در مراکز پيش دبستاني برخوردار مي گردند. در اين راستا، وزارت آموزش و پرورش مصر هرساله به اعزام عده‌اي از مربيان زن مراکز پيش دبستاني به خارج از كشور مبادرت مي نمايد تا با تحصيل در كشورهاي پيشرفته و توسعه يافته اطلاعات و تجارب مفيد و ارزنده‌اي در زمينه آموزش و نحوه رفتار با كودكان، براي آنان حاصل آيد.

رخدادهاي آموزشي

ازجمله مهمترين رخدادهاي آموزشي که در راستاي تحقق سياستهاي آموزش معلمان به وقوع پيوسته است،مي توان به كنفرانس ملي توسعه و ارتقاء سطح آموزشي و رفاهي معلمين طي نوامبر سال 96 اشاره نمود.پيشنهادات كنفرانس منعكس كننده باوري عميق نسبت به نقش معلمين بعنوان عامل اصلي و عمدة تحرك و انگيزش نظام آموزشي است.

آمار تحصيلي

نرخ معلمين برخوردار از صلاحيت‌هاي لازم و درصد نرخ معلمين به دانش آموزان طي سالهاي 98/1997

نرخ معلمين بر مبناي درصد
75/99%
نرخ معلمين برخوردار از صلاحيت هاي لازم
1-24
نرخ دانش آموزان به معلمين

جدول فوق نشان مي‌دهد كه غالب معلمين مشغول به كار در مدارس ابتدائي از حداقل صلاحيت‌هاي لازم کاري برخوردار مي باشند كه بايد از آن تحت عنوان دستاورد مطلوب آموزشي ياد نمود. تلاش‌هاي فراواني صورت مي‌گيرد تا به معلمين آموزش‌هاي ضمن خدمت با كيفيت مطلوب ارائه گردد. با توجه به جدول فوق به نظر مي‌رسد كه نسبت معلمين به دانش آموزان نسبت معقول و جالبي است. اما نبايد نكته‌اي را فراموش كرد و آن اينكه اين نسبت در واقع درصدي از ميانگين كل نسبت معلمين به دانش آموزان در سراسر كشور مي‌باشد كه از منطقه‌اي به منطقه ديگر متفاوت مي باشد. جدول فوق‌الذكر همچنين از بذل توجه فراوان دولت نسبت به ارتقاء و توسعه آموزشي حکايت مي‌نمايد. اين توجهات بيشتر در قالب افزايش بودجه‌هاي آموزشي تبلور و تجلي مي‌يابد. دولت مصر هرساله معادل 4/16% ميليون پوند مصري به آموزش و پرورش اختصاص مي‌دهد. هر ساله حدود 47% از بودجه فوق‌الذكر معادل 6/7% بودجه کل به آموزش پايه اختصاص مي‌يابد. بودجه‌هاي اختصاص يافته به بخش سرمايه‌گذاري و عمران از قبيل مدرسه سازي و بخش فراساختارها نيز بر 35% معادل 3/7% از كل بودجه آموزش بالغ مي گردد كه طي سالهاي 1997/91 از افزايش چشمگيري برخوردار بوده است. شايان ذكر آنكه بودجه آموزشي کشور مصر طي  سال 2000/1999 بر 4/16% بودجه کل کشور بالغ گرديد. از اين روي طي سالهاي اخير، آموزش از ارتقاء كيفي ايده‌ آلي برخوردار گرديده است.

نرخ افزايش شمار معلمين و سهميه معلمين براي هر كلاس درس در آموزش ابتدائي طي سالهاي 1999- 1998 و1992-1991

سهميه معلمين براي كلاس درس
شمارشاكردان هر معلم
شمار دانش‌آموزان
شمار كلاس‌ها
شمار معلمين
سال تحصيلي
7/1
23/25
6402472
146420
253801
1992- 1991
55/0
37/23
7351118
173520
314528
1999- 1998
60757
27100
949646
27100
60727
   نرخ  افزايش
-
-
92/12%
62/15%
31/19%
    درصد افزايش

جدول فوق نشان مي‌دهد كه افزايش شمارگان معلمين نسبت به افزايش شمار كلاس‌ها و شاگردان بيشتر است. اين واقعيت حكايت از ميزان توجه ويژه نسبت به تقويت و ارتقاء كيفيت آموزش دارد.از جمله ديگر دستاوردهاي آموزش ابتدايي مي توان به  تقسيم آموزش ابتدائي به دو مرحله نخست(سه پايه نخست اول، دوم، و سوم، و مرحله دوم(پايه‌هاي چهارم و پنجم) اشاره نمود.