استرس و ریزش مو ارتباطی دارند؟


استرس و ریزش مو ارتباطی دارند؟

ریزش موی طبیعی
همه ما روزانه تعدادی از موهای خود را از دست می دهیم. متخصصان پوست و مو، میزان ریزش موی طبیعی را روزانه 100 تا 200 تار مو می دانند. این وضعیت ناشی از عوامل زیر است:
– روش زندگی: نحوه شست و شوی موها، نحوه خشک کردن آنها و البته شانه زدن موها همگی می توانند علت ریزش مو در شما باشند.
– افزایش سن: بعد از سن 30 سالگی (و گاهی قبل از آن)، ریزش موی شدید در مردان و زنان شروع می شود. اگرچه سرعت این ریزش مو در مردان سریع تر است.
– طول عمر تار مو: متوسط طول عمر یک تار مو 4.5 سال در نظر گرفته شده است. پس از آن تار مو می افتد و ظرف شش ماه، تار موی دیگری در جای تار موی قبلی شروع رشد می کند.
ریزش موی وراثتی
مردم بر این باورند که ریزش موی وراثتی با ریزش موی عادی متفاوت است و وقتی موهایشان به دلایل ارثی می ریزد، دیگر تار مویی به جای آن در نمی آید. حقیقت آن است که بسیاری از موهای ریخته شده بعد مدتی دوباره رشد می کنند که البته به دلیل اینکه تعداد تار موهای جدید نسبت به تار موهای اولیه کمتر است، فرد به مرور کم مو خواهد شد. ریزش موی ارثی با عوامل زیادی در ارتباط است، نظیر:
– جنسیت: طاسی ارثی در مردان شایع تر از زنان است. دلیل این امر آن است که ژن های طاسی در کروموزوم های جنسی انسان نهفته اند. ژن طاسی در کروموزوم جنسی X وجود دارد. همانطور که می دانید کروموزوم های جنسی در زنان XX و در مردان XY است. از آنجایی که مردان دارای یک کروموزوم X اند، وجود ژن معیوب طاسی در آن قطعا فرد را دچار ریزش موی وراثتی خواهد کرد، در حالی که زنان به دلیل داشتن دو کروموزوم XX ، برای طاس شدن نیاز به دو ژن معیوب دارند. از این رو، اگر یک کروموزوم X دارای ژن طاسی باشد، سلامت کروموزوم X دیگر می تواند با ریزش مو در زنان مقابله کند.
– سن: با 30 ساله شدن، یک چهارم مردان دچار ریزش مو و گاهی طاسی می شوند. با 60 ساله شدن، دو مرد از 3 مرد شروع به طاس شدن کرده و یا کاملا طاس می شود.
– هورمون ها: الگوهای طاسی با هورمون جنسی تستوسترون یا هورمون مردانه در ارتباط هستند. زنانی که به دلیل مشکلات هورمونی و یا درمان های هومونی خاص، سطح تستوسترون خونشان افزایش می یابد، استعداد بیشتری برای ریزش مو و طاسی دارند. این امر می تواند دلیل دیگری برای شیوع بالاتر طاسی در مردان باشد.
استرس و ریزش مو
ممکن است شنیده باشید که استرس باعث ریزش مو می شود. استرس جسمی و یا روحی، مخصوصا استرس های شدید و حمله ای نظیر صدمات و جراحی ها، بیماری و ..  می تواند به دو نوع ریزش مو منجر شود:
1- در نوع شایع تر ریزش مو ناشی از استرس، رشد موها متوقف شده و برای مدتی به جای موهای ریخته شده، مویی رشد نمی کند. از این رو 2 تا 3 ماه بعد فرد به شدت کم مو به نظر می رسد. طبیعتا این وضعیت با تاثیر بر روحیه فرد، او را دچار استرس بیشتر می کند.
از این رو استرس می تواند باعث توقف رشد مو و ریزش مو شود. در صورتی که حملات استرس تخفیف یابد، این ریزش مو طی مدت 6 تا 9 ماه برطرف خواهد شد.
2- در نوع دیگری از ریزش موی ناشی از استرس، گلبول های سفید خون به فولیکول های مو حمله می کنند. در این نوع ریزش مو، معمولا موها به طور منظم می ریزند (سکه ای). گسترش و شدت یافتن استرس و ریزش مو می تواند به ریزش مو در تمام سطح سر، و حتی در موارد شدید در تمام سطح بدن منجر شود. در این نوع ریزش مو، رشد موها به مرور شروع خواهد شد، ولی قطعا درمان های پزشکی نیاز خواهد بود.
3- وسواس کندن موها (تریکوتیلومانیا): تمایل شدید و احساس غیر قابل کنترل که فرد را به کندن موهای سر، ابروها، مژه ها و به طور کلی تمام قسمت های بدن وادار می کند. این کار می تواند راهکاری برای مقابله با استرس، عصبانیت، افسردگی، خستگی، فشارهای عصبی، تنهایی و یا ناامیدی باشد.
سایر عواملی که منجر به ریزش مو می شوند، عبارتند از:
 -تغییرات هورمونی
– بارداری
– زایمان
– مصرف قرص های ضد بارداری
– عادات عصبی
– شیمی درمانی
اگر فکر می کنید موهای شما کم پشت می شود، و یا فکر می کنید ریزش موی غیر عادی دارید و نگران طاس شدن هستید، مخصوصا اگر سنتان کمتر از 20 سال است، به شما توصیه می کنیم که با مراجعه به پزشک متخصص موضوع را بررسی کنید. اگر فکر می کنید در این میان، استرس متهم ردیف اول است، فراموش نکنید که تغییرات در سبک زندگی می تواند اولین اقدام درمانی موثر باشد.
استرس و سفیدی موها
گفته می شود که استرس می تواند باعث سفید شدن موها شود. اما آیا این صحت دارد؟
برخی مطالعات آسیب های اجتناب ناپذیر DNA  سلول ها را که نقش مهمی در سفید شدن و رشد مو دارند، ناشی از حملات استرس دانسته اند.
البته برخی مطالعات نظر بر آن دارند که استرس مزمن با تسریع روند پیری ، باعث سفید شدن زودتر موها می شود.

در این مطلب می خوانید ... پنهان

تاثیر فشار روحی بر سفیدی مو

اگرچه معمولا در مردان پس از30 سالگی و در زنان پس از 35 سالگی موهای سر سفید می‌شوند، اما برخی از افراد در نخستین سال‌های نوجوانی و جوانی، داشتن چندین تار موی سفید رنگ را تجربه می‌كنند. در حالی كه ممكن است در گروهی دیگر حتی تا سن 50 سالگی نیز اصلا هیچ تار موی سفیدرنگی در سر فرد دیده نشود.
فرآیند سفید شدن تدریجی موهای سر در روزنه‌های عمیق پوست سر كه فولیكول نام دارند، انجام می‌شود.
معمولا روی پوست سر هر فرد حدود 100 هزار روزنه فولیكولی به شكل قطره اشك وجود دارد كه هر یك از آنها از توانایی جوانه‌زنی چندین تار مو در دوره طبیعی طول عمر خود برخوردار است.
در انتهای هریك از فولیكول‌های مو، سلول‌هایی به نام ملانوسیت وجود دارد كه مولد رنگدانه ملانین است. با از بین رفتن بخشی از ملانین مو، تارهای مو به تدریج خاكستری رنگ می‌‌شوند و هنگامی كه همه سلول‌های مولد رنگدانه ملانین از بین بروند، موها سفید خواهند شد. به عبارت دیگر می‌توان گفت كه از بین رفتن تدریجی سلول‌های بنیادی مولد ملانوسیت‌ها، سبب سفید شدن موها خواهد شد.
بسیاری از محققان بر این باورند كه استرس و فشارهای روانی می‌تواند نقش موثری در از بین رفتن رنگدانه‌های مو داشته باشد. اما از آنجایی كه مجموعه‌ای از عوامل مختلف بر روند سفید شدن موها تاثیر می‌گذارند، نمی‌توان با قطعیت درباره این فرضیه صحبت كرد. اگرچه ممكن است هورمون‌هایی كه در نتیجه استرس یا فشارهای روانی در بدن ترشح می‌شوند، بر بقا و ماندگاری ملانوسیت‌ها و فعالیت آنها تاثیرگذار باشند، اما هیچ ارتباط مستقیمی بین فشارهای روحی و روانی و سفیدن شدن موها یافت نشده است.
فید شدن موها می‌تواند ناشی از آسیب رادیكال‌های آزاد باشد. در واقع هورمون‌هایی كه در نتیجه قرار گرفتن در معرض فشارهای روحی و روانی در بدن آزاد می‌شوند، منجر به التهاب سلول‌ها شده و در نتیجه ی آن رادیكال‌های آزاد در بدن ایجاد می شوند.
این سلول‌های ناپایدار به سلول‌های بدن آسیب می‌رسانند و بنابراین می‌توان گفت كه رادیكال‌های آزاد ایجاد شده در بدن می‌توانند تولید ملانین در فولیكول‌های مو یا از بین رفتن رنگ این رنگدانه‌ها را تحت تاثیر خود قرار دهند.
به طور كلی اگرچه عوامل ژنتیكی بر روند سفید شدن موها تاثیر می‌گذارند، اما استرس و فشارهای روانی و همچنین سبك زندگی افراد نیز می‌تواند روند سفید شدن موهای فرد را 5 تا 10 سال تسریع كرده یا به تاخیر اندازد.
براساس نتایج به دست آمده از تحقیقات، هورمون‌هایی كه در اثر فشارهای روحی و روانی در فولیكول مو آزاد می‌شوند، بر آزاد شدن عاملی كه منجر به ساخت ملانوسیت‌ها و انتقال آن به سلول‌های بنیادی سازنده هر یك از تارهای مو می‌شود تاثیر می‌گذارد. بنابراین اگر در آزادشدن این عامل واسطه به هر دلیلی اختلال ایجاد شود، انتقال رنگدانه به تارهای مو نیز متوقف خواهد شد.
بنابراین دانشمندان در تلاش هستند به شواهد و یافته‌های بیشتری مبنی بر تاثیر فشارهای روحی و روانی بر تسریع فرآیند سفید شدن موها دست پیدا کنند، اگرچه هنوز هیچ گونه شواهد علمی در تایید وجود این رابطه ی علت و معلولی یافت نشده است.

محشر دات کام سایتی قدیمی و پربازدید!. تبلیغات در محشر دات کام به صورت کلیکی، گزینه خیلی خوب و مقرون به صرفه ای برای تبلبغات است.
هر کلیک فقط 100 تومان!
اگر مطلب "استرس و ریزش مو ارتباطی دارند؟" برای شما مفید بوده است با کلیک بر روی آگهی های زیر از ما حمایت کنید
و در صورت تمایل برای درج آگهی در صفحه مربوط به: استرس و ریزش مو ارتباطی دارند؟ در وب سایت محشر، با شماره 09123833830 تماس بگیرید و یا واتس آپ پیام بدید

مطلب استرس و ریزش مو ارتباطی دارند؟ را برای دوستان خود ارسال کنید

ارسال استرس و ریزش مو ارتباطی دارند؟ در فیسبوک
ارسال استرس و ریزش مو ارتباطی دارند؟ در تویتر
ارسال استرس و ریزش مو ارتباطی دارند؟ در واتس آپ
ارسال استرس و ریزش مو ارتباطی دارند؟ در تلگرام
خبرخوان استرس و ریزش مو ارتباطی دارند؟

Mahshar

دانستنی فال طالع بینی بهداشت سلامت سبک زندگی سفر گردشگری آشپزی تغذیه ازدواج همسرداری ترفند بورس


فال حافظ

0