نظام آموزشي كشورهاي جهان

صفحه اصلی سایت محشر بخش سرگرمی تفریحی محشر اس ام اس جوک و لطیفه های جدید فارسی مطالب و عکس های جالب خواندنی دیدنی عکس ایرانی و خارجی خطای دید - به چشمان خود اعتماد نکنید اتاق چت روم فارسی گفتگو دوستیابی عاشقانه متن زیبا ساز محشر نکته های زیبایی آرایشی و بهداشتی کاملترین مرجع انواع فال ، طالع بینی و آدم شناسی به سبک های مختلف آموزش آشپزی ، تهیه انواع ترشیجات دسر شیرینی غذای ايرانی غذای فرنگی غذای کودک و نوشیدنی اطلاعات راهنما تلفن کل کشور نقشه جهان نقشه تهران فرهنگ اسامي پسر و دختر ایرانی آموزش انواع داستان و رمان در کتابخانه محشر سایتهای اینترنتی فارسی لینک های مختلف ایرانی و خارجی ارسال رایگان کارت تبریک های عکس و فلش برای مناسبت های عاشقانه ولنتاین تولد و غیره ترجمه تصویر های عاشقانه عشق یعنی ... محاسبه گر عشق ابزارهاي موبايل جدید ترین اخبار ایران و جهان اطلاعات غذایی تغذيه رژیم و سلامتي جدیدترین رکورد ها و ترین ها گالری عکس های جالب غیر ایرانی ضرب المثل های فارسی ايران همراه با عکس قرآن به سه زبان فارسي عربي انگليسي ترفند هاي كارآمد اینترنتی کامپیوتر و موبایل بخش بين الملل در محشر چك كردن عکس و وضعيت اي دي ياهو در مسنجر با امکانات جالب دانلود رايگان نقشه کامل شهر تهران براي تمامي موبايل هاي سامسونگ - سونی اریکسون - نوکيا پخش زنده و مستقیم شبکه های راديو و تلويزيون آنلاين معرفی شهر های ایران تبليغات در محبوبترین سایت فارسی نقشه سایت

ساختار آموزشي > آموزش غير رسمي


New Page 1

آموزش غير رسمي

ساختار آموزشي

هدف آموزش غير رسمي، آموزش بزرگسالان براي خواندن و نوشتن ، دادن اطلاعات اساسي و توسعه دانش و تجربه قبلي آنها و خلق فرصت براي كمك به ايشان در ساخت يك زندگي بهتر مي باشد .

آموزش غير رسمي داراي دو بخش اساسي عمومي و حرفه اي مي باشد .

طبق آمار بدست آمده در سال تحصيلي92- 1991، 4156 سازمان آموزشي غير رسمي ، 1434249 نفر را به كمك 24548 معلم آموزش دادند .

از جمله سازمان هاي آموزش غير رسمي مي توان به موارد ذيل اشاره نمود:

ـ مدارس هنرهاي تجربي دخترانه

ـ مدارس آموزش مهارتهاي حرفه اي

ـ مؤسسات بازرگاني صنعتي

ـ مراكز آموزش فني بزرگسالان

ـ مراكز آموزش عمومي

ـ مراكز آموزش نو آموزان

اهداف دراز مدت آموزشي

اهداف آموزش غير رسمي هماهنگ با اهداف دراز مدت كلي و اصول اساسي آموزش ملي آن است كه براي شهرونداني كه هيچ‌گاه وارد سيستم آموزش رسمي نشد‌ه‌اند يا در حال حاضر در سطحي از آن هستند يا سيستم آموزش را ترك كرد‌ه‌اند امكانات زير را فراهم كند:

1- آن‌‌‌ها را باسواد‌‌كند‌و آموزش پيوسته اي براي پوشش دادن به كاستي‌‌هاي آموزشي براي آنان فراهم نمايد.

2- ابزار آموزش براي تسهيل گيرايي علمي، فني، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي آنان را فراهم كند.

3- آموزش‌با كيفيتي ارائه نمايد كه از فاكتور‌هاي حفظ، توسعه، پيشرفت فرهنگ ملي ترکيه حمايت كند.

4- ايجاد درك مناسب و عادت‌‌هايي در زمينه زندگي اجتماعي، اتحاد، كار در گروه و نظم وترتيب.

5- تهيه امكانات شغل يابي‌در راستاي پيشرفت‌‌هاي اقتصادي و سياست‌‌هاي كاري.

6- پيش‌برد عادات و روش زندگي سالم.

7- فراهم سازي امكانات براي افراد برخوردار از سطح پايين مهارت و بالا بردن دانش‌و مهارت‌‌هاي لازم حرفه اي آنان

8- ايجاد عادات مناسب براي استفاده بهتر از اوقات فراغت

اهداف كوتاه مدت آموزشي

 از جمله مهمترين اهداف کوتاه مدت آموزش غير رسمي هماهنگ با اهداف دراز مدت آموزش ملي مي توان به موارد ذيل اشاره نمود:

1- توضيح و پيشبرد مفهوم دولت، اصول و اصلاحات آتاتورك، اصول اصلي حاكميت دمكراتيك مردم سالاري در بين افراد و تقويت اتحاد و همبستگي ملي و ترويج پذيرش و احترام به ديگران.

2- هدايت ساختار جامعه و ارزش‌‌هاي آن به گونه اي كه محيطي مناسب با اهداف پيشرفت در آن ايجاد شود، خصوصاً در مورد افرادي كه در روستا‌‌ها و شهر‌هاي كوچك زندگي مي‌‌كنند تا افراد به گونه اي بار آورده شوند كه مسائل خود را حل نموده و توانايي‌هاي خود را افزايش دهند.

3- آموزش مهارت‌‌هاي سواد آموزي و فراهم نمودن امكانات آموزش مستمر براي افرادي كه اكنون خارج از گروه سني آموزشي اجباري قرار دارند.

4- انجام مطالعات آموزشي با هدف اتحاد ملي و كمك به مردم در انجام وظائف شهروندي به روشي آگا‌هانه در جهت تقويت دمكراسي مردم سالاري آزاد در راستاي اصول و اصطلاحات آتاتورك و تقويت عقايد، شخصيت و توانايي‌هاي شخصي.

5- فراهم نمودن ابزار آموزشي متناسب با پيشرفت‌‌هاي اجتماعي و فرهنگي عصرحاضر

6- اتخاذ تدابيري با به حركت در آوردن منابع عمومي، خصوصي و محلي كه از شركت عامه مردم در پروژه‌‌هاي توسعه اطمينان حاصل شود.

7- شركت در فعاليت‌‌هاي آموزشي خلاق كه باعث كمك به شكل دهي محيطي مناسب براي پيشرفت آموزشي متناسب با محتواي اقتصادي و اجتماعي شود.

8- كمك به حفظ عناصر فرهنگي ملي و كمك به ترويج آن‌‌

9- كمك به افراد مورد نظر تا عاداتي راكه مناسب زندگي جمعي، همبستگي، كار گروهي و نظم است را كسب كنند.

10- معرفي تكنيك‌‌‌ها و فن‌آوري‌‌هاي جديد در بخش‌‌هاي كشاورزي و صنعتي با توسعه حوزه‌‌هاي جديد خدماتي و با افراد بدون شغل تا آناني كه شغل دارند ولي از آن راضي نيستند، مهارت‌‌هاي در آمد زا را كسب كرده و سطح زندگي خود را بالا ببرند.

11- انجام مطالعاتي در مورد آموزش- پرورش- كار، بازاريابي، و سازماندهي، هماهنگ با مشخصات و نياز‌هاي منطقه.

12- انجام مطالعاتي در خصوص كمك به مهاجران جديد شهر‌‌ها تا با محيط جديد خود وفق يافته و به حل مسائل اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي آنان منجر گردد.

13- كمك به بالا بردن نيروي كاري كه صنعتي شدن نيازمند آن است و انجام مطالعات آموزشي با موضوعات حرفه‌اي و فني.

14- فراهم نمودن دانش‌و مهارت‌‌هاي لازم براي افرادي كه درمشاغل مختلف مشغولند تا آن‌‌‌ها به‌توانند در حرفه‌‌‌ها و مشاغل خود پيشرفت كنند.

15- انجام كار در زمينه‌‌هاي حمايت از سلامت عمومي، تنظيم خانواده، دفاع غير نظامي، بهبود مسكن و توليد خوب و مصرف بهينه.

16- انجام مطالعات آموزشي به نفع فعاليت‌‌هاي اجتماعي و فرهنگي در اوقات بي‌كاري.

 مدارس خصوصي

کليه مؤسسات خصوصي زير نظر وزارت آموزش ملي هستند. تعداد مدارس خصوصي کشور ترکيه بر 1732 مدرسه بالغ مي گردد.

نرخ دانش آموزان تمام وقت مدارس خصوصي

مقطع پيش دبستاني : 13430

مقطع ابتدايي و مقطع مقدماتي متوسطه : 157098

مقطع تکميلي متوسطه : 59495

تعداد كل : 230023

آموزش عالي مكاتبه اي

اين نوع آموزش در دانشكدة آموزشي دانشگاه آنادولو ارائه مي شود كه ورود به آن بر اساس رقابت مي باشد و طول مدت تحصيل از دو تا چهار سال متغير مي باشد.

آموزش مهارت‌‌هاي اساسي

در هيئت‌‌هاي آموزش ملي كه در زمآن‌‌هاي مختلف تشكيل شده و در سند‌هاي متعددي در مورد برنامه‌‌هاي پيشرفت و طرح‌‌هاي دولت چنين آمده كه تصميمات زيادي اتخاذ خواهد شد تا به نياز‌هاي عمومي مردم جواب داده شود و آنان را بوسيله مهارت‌‌هاي حرفه‌اي توليدكنندگاني فعال به جاي مصرف كنندگاني  غير فعال بسازد و به اين وسيله نيروي انساني صلاحيت دار مورد نياز بازار كار را تربيت نمايد.

دركشور ما به دليل پيشرفت‌‌هاي فن‌آوري خصوصا در ارتباطات و حمل و نقل و جريان سريع صنعتي شدن وشهرنشيني,جامعه خصوصيات اجتماعي توسعه يافته را دارا مي‌‌شود. بنابراين مسئوليت اصلي مدير كل آموزش غير رسمي و حرفه‌اي آن است كه نيروي كار مورد نياز توسعه را پرورش دهد ودر كنار آن با شهرونداني كه در جريانات مردم سالارانه به روشي آگا‌هانه شركت مي‌‌كنندبا حقوق و آزادي‌هاي قانون اساسي كه بوسيله حقوق مردم سالارانه وموقعيت اجتماعي نگه‌داري مي‌‌شود به اجتماع خدمت كند.

مديريت كل ,سازماني مهم با امكان ارائه خدمات آموزش غير رسمي به دورترين نقاط مسكوني با شبكه ‌هايي از مراكز آموزش عمومي است.

مردم درتمام گروه‌‌هاي سني با هرسطحي از تحصيلات يا در آمد مي‌‌توانند در برنامه‌‌ها,كلاس‌‌‌ها و ديگر فعاليت‌‌هاي سواد آموزي مهارت‌‌‌ها و دانش‌حرفه‌اي و پيشرفت فرهنگي واجتماعي شركت كنند.

در دهه 1960و1970 فعاليت‌‌هاي كلاسي بيشتر درمورد دادن دانش‌ومهارت‌‌هاي شغلي بود.

از پايان دهه1980 به بعد تاكيد و اولويت بيشترو بيشتري به دادن مهارت‌‌‌ها و نگرش‌‌هاي موردنياز جامعه اطلاعاتي و پرورش نيروي كار با صلاحيت كه مورد نياز اين بازار كار باشد داده شد. زنان 80 درصد شركت كنندگان در فعاليت‌‌هائي هستند كه با حمايت سازمآن‌‌هاي خصوصي  وديگر مؤسسات دولتي علاوه بر وزارتخانه‌‌ها در دنبال كردن اهداف اجتماعي وشغلي  برگزار مي‌‌شود.

مراكز آموزش عمومي كه در سال1990شروع به كار كردند پروژه‌‌هاي مهمي براي آموزش وپيدا كردن كار براي زنان معرفي كردند.در اين پروژه‌‌‌ها همان‌طور كه سوادآموزي ومهارت‌‌هاي شغلي به كارآموزان آموخته مي‌‌شود .از طريق قرارداد‌هاي امضا شده با اتحاديه صادركنندگان فرش طي سالهاي 1994 و 1995كار به ويزه براي زنان با سطح پائيني ازتحصيلات از طريق فعاليت آموزشي امكان پذير شد. تعداد زناني كه استخدام شدندحدود40000 نفر است.تعداد متنابهي از شهروندان ترکيه اي هم‌چنين آموزش‌‌هائي در زمينه‌‌هاي مختلف شغلي شامل دوخت لباس‌‌,چيني آلات و بافندگي هم‌چنين كمك‌‌هائي در زمينه كاريابي ‌دريافت كرد‌ه‌اند. با انگيزه اين اصل "آموزش درطول زندگي "كلاس‌‌هائي در موضوعات شغلي, اجتماعي و فرهنگي نيز كه مورد استفاده افراد باسواد, ارائه مي‌‌شود.

مراكز آموزش عمومي در سراسر كشور مقادير متنابهي كلاس ارائه مي‌‌كنند. تعداد كلا س‌‌هائي كه مي‌‌توانند در صورت نياز ارائه دهند حدود 1000 است. وزارتخانه‌‌‌ها براي بهبود كيفيت فعاليت‌‌هاي آموزشي غير رسمي در تلاش دائم مي باشند,هم‌چنين براي اطمينان از رسميت كلاس‌‌‌ها, مدرك داده مي‌‌شود.

گفتني است که  اين مدرك معادل آموزش رسمي هستند.

نرخ كلاس‌ها و كارآموزان در مراكز آموزش و پرورش عمومي

جمع كل
تعدادكارآموزان مرد
تعدادكارآموزان زن
تعداد كلاس‌ها
تعداد كلاس‌ها
سال
685088
-
685088
158
40552
1994- 1993
702865
42949
659886
372
42949
1995- 1994
752328
36733
715595
276
45373
1996- 1995
652053
40624
611429
252
40560
1997- 1996
640206
36838
6030370
303
34836
1998- 1997