هفتۀ دوازدهم بارداری


هفتۀ دوازدهم بارداری

رحم در این هفته شروع به حرکت به سمت بالا، خروج از لگن و قرارگیری در بالای استخوان اندام تناسلی شما می‌کند. از این زمان به بعد، رحم شروع به رشد می‌کند و ظاهر شما تغییر خواهد کرد. در این مطلب با تغییرات بدن و زندگی، عوارض بارداری، مراقبت‌های پزشکی، خودمراقبتی‌ها و علائم نیازمند مراجعه به پزشک طی هفتۀ ۱۲ آشنا خواهید شد.

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

  • تغییرات بدن و زندگی شما
  • عوارض شایع بارداری در هفتۀ دوازدهم
  • مراقبت‌های پزشکی هفتۀ دوازدهم
  • خودمراقبتی طی هفتۀ دوازدهم
  • علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفتۀ دوازدهم

تغییرات بدن و زندگی شما

از هفته‌های قبل به احتمال زیاد متوجه تغییراتی در پوست خود شده‌اید. ممکن است پوست شما در اثر ایجاد جوش و پوسته‌هایی به شکل سال‌های نوجوانی شما بازگردد، اما نگران نباشید، این حالت فقط در اثر هورمون‌هاست و از بین خواهد رفت. سطح بالای پروژسترون در دوران بارداری باعث ایجاد آکنه می‌شود. همچنین ممکن است پوست شکم شما خشک شود که به دلیل کشیده شدن آن است. اگر یک خط عمودی، به نام خط تیرۀ روی شکم ایجاد شد نیز نگران نباشید، زیرا این خط، پس از زایمان ناپدید می‌شود. برخی از خانم‌ها معتقدند پوست آنها در دوران بارداری بهتر از همیشه است. گردش خون نیز افزایش می‌یابد که یک چهرۀ طبیعی گلگون را در فرد ایجاد می‌کند. با پایان سه ماهۀ اول، طبیعی است که مقداری احساس تنگی نفس داشته باشید. به این دلیل که قلب و ریه‌های شما باید بیشتر از اندازۀ همیشگی فعالیت کند تا اکسیژن بدن کودک را نیز تأمین کند.

از این هفته به بعد می‌توانید احساس سرخوشی داشته باشید. انرژی شما شروع به بازگشت می‌کند و دوباره به حالت طبیعی خود برمی‌گردید. بسیاری از خانم‌ها می‌گویند احساس می‌کنند در پوست خود نمی‌گنجند، فقط به این دلیل که دوباره به یاد می‌آورند چقدر احساس خوبی است وقتی دیگر حالت تهوع همیشگی را ندارند. ممکن است از هفتۀ ۱۲ خود را آرام‌تر و آسوده‌تر بیابید. خطر سقط جنین به مقدار زیادی از بین رفته است و بسیاری از زوج‌ها معتقدند این زمانی ایده‌آل برای اعلام این موضوع است که آنها منتظر تولد یک نوزاد هستند.

عوارض شایع بارداری در هفتۀ دوازدهم

بسیاری از ناراحتی‌های شما در سه ماهۀ اول بارداری، طی هفتۀ ۱۲ رو به کاهش است. همچنین شاید متوجه شوید به اندازۀ قبل تکرر ادرار ندارید. با این وجود برخی از عوارض همچنان وجود دارد و حتی ممکن است شدت یابد. این موارد در زیر آمده است:

  • یبوست
  • خستگی
  • تهوع
  • سردرد
  • تکرر ادرار
  • حساسیت پستان‌ها

مراقبت‌های پزشکی هفتۀ دوازدهم

مراقبت‌های پزشکی لازم در هفتۀ ۱۲ شبیه به هفتۀ ۱۱ است و موارد زیر باید در یکی از هفته‌ها‌ی ۱۱ تا ۱۴ بارداری انجام شود:

حفظ بهداشت دهان و دندان: امکان خونریزی لثه‌ها در دوران بارداری وجود دارد. بنابراین بهتر است بهداشت دهان و دندان قبل از بارداری شروع شود و در طول این مدت آن را رعایت کنید. حداقل یک بار در دوران بارداری برای مراجعه به دندان‌پزشک خود وقت بگذارید.

آزمایش غربالگری سه ماهۀ اول بارداری: از هفته‌های ۱۱ تا پایان هفتۀ ۱۳ بارداری ممکن است یک سونوگرافی برای ارزیابی مایع شفاف پشت گردن کودک به نام سونوگرافی NT انجام شود. یک آزمایش خون نیز به خانم‌های باردار توصیه می‌شوند تا انواع اختلالات ژنتیکی از جمله سندرم داون، تریزومی ۱۸و اسپینا بیفیدا را مورد بررسی قرار دهند. به مجموع این سونوگرافی و آزمایش خون، غربالگری سه ماهۀ اول بارداری گفته می‌شود. آزمایش دیگری که در شرایطی خاص ممکن است در هفته‌ها‌ی ۱۱ تا ۱۴ بارداری به خانم‌ها پیشنهاد شود، نمونه‌برداری از پرزهای جفتی یا CVS است. این آزمایش به تمام زنان باردار توصیه نمی‌شود و پزشک در شرایط مشخصی آن را تجویز خواهد کرد.

خودمراقبتی طی هفتۀ دوازدهم

در این هفته برای پیشگیری از یبوست به رژیم غذایی خود توجه بیشتری کنید. مایعات زیاد و مواد غذایی فیبردار بخورید و همچنین مطمئن شوید که شما و کودکتان تمام مواد غذایی مورد نیاز و ضروری را دریافت می‌کنید. وزن شما در طول بارداری باید به طور پیوسته افزایش یابد. با محدودیت استفاده از چربی و شیرینی، پرهیز از خوردن فست‌فود و تنقلاتی مثل چیپس و پفک و خودداری از خوردن خوراکی‌هایی بدون ‌ارزش غذایی هنگام شب، می‌توانید از افزایش وزن اضافی جلوگیری کنید.با غذاهایی که باعث بیماری شما و کودکتان می‌شود نیز آشنا باشید. لیستریا یک بیماری انتقال‌یافته از غذاست که برای خانم‌های باردار و کودکشان بسیار خطرناک است. استفاده از گوشت خام نیز به دلیل احتمال ابتلای مادر به برخی بیماری‌هامثل توکسوپلاسموز خطرناک است، بنابراین باید نکات بهداشتی لازم، هنگام تماس با گوشت خام و مصرف آن رعایت شود.

برای کاهش تکرر ادرار، بهتر است هنگام ادرار کردن به سمت جلو خم شوید تا مثانۀ شما کاملاً خالی شود و به جای نوشیدن مایعات هنگام شب، سعی کنید نیاز بدن خود را به آب در طول روز تأمین کنید. همچنین از انجام تمرینات ورزشی نامناسب در دوران بارداری که باعث کمبود اکسیژن‌رسانی به کودک خواهد شد، خودداری کنید. غواصی، کوهنوردی، سفر به مناطقی در ارتفاعات بالای سطح زمین همگی خطرناک هستند و بهتر است از اکنون تا زمانی که زایمان انجام شود، از این تمرینات پرهیز کنید. بسیاری از خانم‌ها هنگام بارداری، قبل و بعد از آن، تمرینات کِگِل را انجام می‌دهند. این تمرینات به تقویت ماهیچه‌های واژن کمک می‌کند و در راحتی زایمان شما مؤثر است. برای پیشگیری از ترک‌های پوست نیز بهتر استپوستتان را حتماً مرطوب نگه دارید.

علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفتۀ دوازدهم

در طول این هفته و تا پایان سه ماه اول لازم است به علائمی مانند خونریزی واژینال، خروج بافت از واژن یا انقباضات و دردهای شدید لگن و شکم توجه کنید و در صورت مشاهدۀ هر کدام، سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. هرچند این علائم ممکن است نشان‌دهندۀ سقط جنین باشد، اما نباید مضطرب و زیاد نگران شوید، زیرا با نزدیک شدن به پایان سه ماهۀ اول، احتمال سقط جنین به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. همچنین اگر هر کدام از علائم زیر را در خود احساس کردید، لازم است برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید:

  • احساس خستگی
  • ضعف
  • گیجی
  • تپش قلب
  • تنگی نفس
  • سردرد
  • زردی و رنگ‌پریدگی پوست در نوک انگشت‌ها، زیر پلک‌ها و لب‌ها

این علائم می‌تواند نشانۀ کم‌خونی باشد. در این صورت ممکن است پزشک با انجام آزمایش‌های لازم، علت مشکل را تشخیص بدهد و در صورت نیاز، هرچه سریع‌تر درمان را شروع کند.

محشر دات کام سایتی قدیمی و پربازدید!. تبلیغات در محشر دات کام به صورت کلیکی، گزینه خیلی خوب و مقرون به صرفه ای برای تبلبغات است.
هر کلیک فقط 100 تومان!
اگر مطلب "هفتۀ دوازدهم بارداری" برای شما مفید بوده است با کلیک بر روی آگهی های زیر از ما حمایت کنید
و در صورت تمایل برای درج آگهی در صفحه مربوط به: هفتۀ دوازدهم بارداری در وب سایت محشر، با شماره 09123833830 تماس بگیرید و یا واتس آپ پیام بدید

مطلب هفتۀ دوازدهم بارداری را برای دوستان خود ارسال کنید

ارسال هفتۀ دوازدهم بارداری در فیسبوک
ارسال هفتۀ دوازدهم بارداری در تویتر
ارسال هفتۀ دوازدهم بارداری در واتس آپ
ارسال هفتۀ دوازدهم بارداری در تلگرام
خبرخوان هفتۀ دوازدهم بارداری

Mahshar

دانستنی فال طالع بینی بهداشت سلامت سبک زندگی سفر گردشگری آشپزی تغذیه ازدواج همسرداری ترفند بورس


فال حافظ