راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران
همدان از استانهای غربی کشور است که تاریخ غنی دارد و همواره مورد توجه گردشگران در تعطیلات کلیه فصول است.
در تابستان هوای خنک و در زمستان پیست های اسکی و امکانات تفریحات زمستانی و لذت برف
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران، در غرب کشور قرار گرفته است. این استان از شمال با استانهای زنجان و قزوین، از جنوب با استان لرستان، از شرق با استان مرکزی و از غرب با استانهای کردستان و کرمانشاه همسایه است. همدان با وجود انواع جاذبههای مذهبی، طبیعی و تاریخی، گروههای مختلف مردم را با هر نوع سلیقه و ذائقهای به خود جذب میکند. در این راهنمای محشر، هر آنچه در این سفر پیش روی شما است را توضیح خواهیم داد.
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
آب و هوا
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
استان همدان منطقهای مرتفع است و کوه الوند در جنوب و غرب شهر همدان قرار دارد. در ناحیه شمال شرقی و شرق ارتفاعات الوند در میان کوه الوند و کوه گرین، اراضی پست و دشتهای هموار استان قرار گرفته است. دشتهای وسیع شمال و شمال شرقی استان در مسیر بادهای شدید است. وجود این دشتها در مجاورت نواحی مرتفع و کوهستانی باعث وزش بادهای شدیدی در سطح استان میشود؛ به همین دلیل استان همدان از مناطق بادخیز کشور به شمار میآید و اغلب شهرهای استان همدان در ارتفاعات واقع شدهاند. از دیگر عوامل مؤثر در شرایط جوی این استان یکی دوری آن از دریا و دیگری جریانهای پرفشار هوای سرد شمالی و غربی است. به طورکلی مناطق مرتفع استان آب هوای سرد کوهستانی دارد و مناطق جنوبی آن (ملایر و نهاوند) دارای آبوهوای معتدل کوهستانی است.
نحوه سفر و ورود
برای سفر به استان تاریخی و زیبای همدان، بسته به مبدا خود میتوانید از هواپیما، اتوبوس و یا خودروی شخصیتان استفاده کنید. استان همدان از طریق ایستگاه راه آهن ملایر نیز با قطار قابل دسترسی است.
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
هواپیما
فرودگاه همدان در ۵ کیلومتری شهر همدان قرار دارد. در نیمهی نخست سال ۱۳۹۰ شمسی ۱۴ پرواز در هفته از طریق فرودگاه همدان به شهرهایتهران، مشهد، کیش و سوریه انجام میشد.
اتوبوس
- پایانه بزرگ همدان برای سفر به استانهای مختلف (دور)
- پایانه اکباتان (برای سفرهای شهرستانی)
- پایانه سفیدآبی (برای سفر به روستاها)
خودرو شخصی
اگر تصمیم دارید با ماشین خود به این استان سفر کنید، مسیرهای زیر، ورودیهای این استان هستند:
- مسیرهای ورودی شمالی از ساوه و زنجان به همدان
- مسیر شرقی از سمت ملایر به سمت همدان و مسیر غربی از سمت کرمانشاه و سنندج به سمت همدان
- مسیرهای کم تردد از روستاهای اطراف به شهر متصل میشوند: جاده روستای شورین که در نهایت به فامنین میرسد و مسیر روستای چشین که از روستاهای مختلف در آن ناحیه گذر میکند.
- آزادراه ساوه-همدان به عنوان بخش عمده و مهمی از آزادراه غرب کشور
مکانهای اقامتی
اگر جزو افرادی هستید که اقوام، دوستان و یا آشنایان نزدیکی در این شهر و استان دارید و میتوانید در مدت تعطیلات مهمان آنها باشید، قطعا دغدغهی اقامت را نخواهید داشت. اما در غیر این صورت بعد از ورود به شهر اولین مسئلهای که پیش روی شما خواهد بود، مکان اقامت و خواب است. بهتر است پیش از سفر، با توجه به شرایط و بودجهی خود و همچنین شرایط و امکانات مکانهای اقامتی مختلف، دربارهی محل اسکان خود جستجو کنید و در صورت تمایل از قبل اقدام به رزرو کنید. در استان همدان هتلهای مختلفی با امکانات متفاوت و قیمتهای مناسب برای گردشگران و مسافران وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
مهمانسرای جهانگردی غار علیصدر
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
این هتل (مهمانسرای) دو ستاره در کنار شگفتانگیزترین و یکی از طویلترین غارهای آبی جهان در شمال غربی همدان قرار دارد و به دلیل قرار گرفتن در روستای علیصدر (بخش گلتپه کبودرآهنگ) از چشماندازی زیبا، دلنواز و دیدنی برخوردار است. هزینهی اقامت در اتاق دو تختهی این هتل به ازای یک شب ۱۸۳۰۰۰ تومان است. ضمنا فاصلهی هتل تا فرودگاه ۷۰ کیلومتر است.
هتل آپارتمان خاتم
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
هتل آپارتمان خاتم واقع در میدان فلسطین شهر همدان، امکاناتی مناسب و قیمتی متوسط را ارائه میدهد. این هتل امکانات رفاهی، تفریحی و خدماتی مناسبی برای گردشگران و مسافران فراهم نموده است. با حدود ۱۵ دقیقه پیادهروی از این هتل میتوانید به مسجد جامع، تپه هگمتانه و آرامگاه باباطاهر برسید. فاصلهی هتل خاتم تا فرودگاه نیز ۱۵ دقیقه با ماشین است و برای یک شب اقامت در اتاق دو تختهی این هتل لازم است مبلغ ۱۶۰۰۰۰ تومان بپردازید.
هتل بینالمللی باباطاهر
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
هتل بینالمللی باباطاهر در شهر همدان و در ضلع شرقی آرامگاه باباطاهر قرار گرفته است. این هتل دارای امکانات و خدمات بهروز، رستورانهای ملیتی، و چشمانداز بام الوند است. فاصلهی کم این هتل تا مراکز تجاری و تفریحی شهر، بیتردید سفری لذتبخش و بهیادماندنی را برای دوستداران تفریح، خرید و سرگرمی مهیا میکند. فاصلهی هتل تا فرودگاه همدان ۱۰ کیلومتر است و در زمان اندکی میتوانید به آرامگاه بوعلی سینا، تپهی باستانی و گنبد علویان بروید. اقامت یک شبه در اتاق دو تختهی این هتل ۳۵۳۰۰۰ تومان است و اگر محدودیت بودجه ندارید مناسب خواهد بود. ضمنا هتل باباطاهر به هیچ عنوان کنسلی ندارد؛ بنابراین اگر از قبل اقدام به رزرو این هتل میکنید، با در نظر داشتن این نکته برنامهی سفر و حرکت خود را تنظیم کنید.
از دیگر هتلهای این شهر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هتل آرین در مرکز شهر همدان (هزینه اقامت یک شبه در اتاق دو تخته ۲۱۶۰۰۰ تومان)
- هتل پارسیان بوعلی در خیابان بوعلی و در نزدیکی آرامگاه بوعلی و باغ نظری (هزینه اقامت یک شبه در اتاق دو تخته ۲۹۴۰۰۰ تومان)
- هتل پارسیان آزادی در بلوار ارم واقع در منطقهی باغشهر همدان در دامنهی کوه الوند، در فاصلهی بسیار نزدیک به تپههای عباسآباد، آبشار و کتیبههای گنجنامه و تلهکابین و پیست اسکی تاریکدره (هزینهی اقامت یک شبه در اتاق دو تخته ۲۹۴۰۰۰ تومان)
حمل و نقل عمومی و گشتن در همدان
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
خودروی شخصی
خیالتان راحت، در همدان نه خبری از ترافیک سنگین تهران هست و نه طرح زوج و فرد و طرح ترافیک. بنابریان اگر با خودروی شخصی قصد گشتن در همدان و بازدید از مکانهای تاریخی و جاذبههای گردشگری همدان را دارید نگران ترافیک و شلوغی خیابانها نخواهید بود. نکتهای که پس از مدتی گشتن در شهر متوجه خواهید شد، ساختار ویژهی خیابانهای آن است. بر خلاف سایر شهرها، خیابانهای همدان به صورت دایره دایره، گرداگرد مرکز شهر کشیده شدهاند. این طرح یادآور ساختار باستانی شهر همدان (هگمتانه) است که از هفت قلعه تودرتو تشکیل میشده است.
اتوبوس
مانند سایر شهرهای کشور، اتوبوس یکی از بزرگترین سامانههای حملونقل عمومی در همدان است که برای دسترسی به نقاط مختلف شهری میتوانید از آن استفاده کنید. سامانه اتوبوسرانی همدان مجهز به سیستم کارت بلیت الکترونیک است.
تاکسی
تاکسیهای مسیری و گردشی در سطح شهر وجود دارند و برای رفتوآمد خود میتوانید از تاکسی استفاده کنید. نرخ کرایههای تاکسی در این شهر قیمت معمول و مناسبی دارد و از ۲۵۰ تومان برای کوتاهترین مسیرهای درونشهری تا ۱۰۰۰ تومان به عنوان گرانترین و طولانیترین مسیرها محاسبه میشود. به منظور استفاده از تاکسی بیسیم در همدان میتوانید با شمارههای ۱۸۴۴، ۱۸۳۳، ۱۸۲۸ و ۱۸۲۰ (بانوان) تماس بگیرید.
جاذبههای گردشگری
غار علیصدر
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
قطعا بازدید از غار علیصدر با عنوان طولانیترین غار آبی جهان، یکی از انگیزههای مهم و بخش جذاب و بهیادماندنی سفر گردشگران به همدان است. بنابراین هرگز غار علیصدر را فراموش نکنید.
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
پس از خرید بلیت و ورود به غار، یک قایق پدالی به شما داده میشود که توسط یک قایقران هدایت میشود. در مدت چند ساعت قایقرانی در داخل غار، بر روی دیوارهی غار، طرحهای بینظیری را میبینید که هرگز از خاطرتان نخواهد رفت. این طرحهای زیبا با رنگهای منحصر بهفردشان به مرور زمان و به صورت طبیعی به وجود آمدهاند.
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
سرمایی یا گرمایی هستید؟ اصلا نگران نباشید چرا که دمای غار در تمام مدت سال بسیار معتدل و حدود ۲۰ درجه سانتیگراد است. این غار سالانه گردشگران بیشماری را به این بخش از استان جذب میکند و بازدید از آن بسیار گویاتر از جملات و تصاویر، زیباییهای منحصر به فرد این جاذبهی طبیعی را بیان میکند. ساعات بازدید از این غار ۸ صبح الی ۱۷ است.
دهکده تفریحی گردشگری گنجنامه
مجموعهی تفریحی، توریستی و ورزشی گنجنامهی همدان در میدان گنجنامه و در ۵ کیلومتری غرب شهر همدان و کوههای الوند قرار دارد. آبوهوای مطبوع کوهستان، دره فرحبخش الوند و چشمانداز زیبای دشت میشان جذابیتی را پدید آورده که گردشگران داخلی و خارجی را به خود جذب مینماید. این مجموعه شامل چندین جاذبهی گردشگری است که در ادامه اشاره خواهد شد. برای بازدید از این مجتمع و انجام ورزشهای مختلف آن از قبل برنامهریزی کنید و یک روز کامل را به آن اختصاص دهید.
سنگنبشتههای گنجنامه
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
سنگنبشتههای گنجنامه نوشتارهایی از دوران داریوش و خشایارشاه هخامنشی هستند که بر دل یکی از صخرههای کوه الوند و در انتهای درهی عباسآباد حکاکی شدهاند. کتیبهها هر کدام در سه ستون ۲۰ سطری به زبانهای پارسی باستانی، عیلامی و بابلی نو نوشته شدهاند. متن پارسی باستان در سمت چپ هر دو لوح جای گرفت است. متن عیلامی در وسط هر دو کتیبه نوشته شده و متن بابلی نو در ستون سوم قراردارد.
این کتیبهها از دیرباز نامهای گوناگونی را بر خود گرفتهاند. دو نام «جنگنامه» و «گنجنامه» در سدههای اخیر مصطلح بوده است که دربارهی وجه تسمیهی گنجنامه میتوان گفت: گنجنامه در زبان فارسی به معنای حکایت و داستان گنج است و باور عموم مردم این بوده است که این کتیبهها راز گنجی نهان را در خود دارند. بعد از رمزگشایی محتوی این کتیبهها توسط اوژن فلاندن، باستانشناس فرانسوی، مشخص شد این باور عمومی درست نبوده است. به نظر میرسد واژهی جنگنامه نیز به دلیل ذهنیتی که از جنگ و جنگاوری شاهان گذشته در خاطر مردم بوده به وجود آمده باشد.
آبشار گنجنامه
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
آبشار گنجنامه که از چشمهسارها و کوههای الوند سرچشمه میگیرد و در رودخانهی پایین آبشار میریزد، در مجموعهی تفریحی تاریخی گنجنامه قرار دارد. این آبشار ۱۲ متری در مسیر صعود به ارتفاعات کوه الوند و تپهی دیدنی عباسآباد قرار دارد که با اندکی کوهپیمایی سبک از میان سنگها میتوانید به بالای آبشار برسید. اکنون نمای دیدنی و زیبای گنجنامه و همدان زیر پاهای شماست. در روزهای سرد زمستان پیرامون آبشار یخ میبندد و قندیلها و دیوارههای یخی آن مکانی برای یخنوردی است.
تلهکابین گنجنامه
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
مجموعهی تلهکابین گنجنامه تفریحات ورزشی بینظیری را به گردشگران و بازدیدکنندگان ارائه میکند. این امکانات شامل سکوی پرش بانجی جامپینگ (دومین سکوی موجود در کشور)، کابل پرواز تیرول، دیواره سنگنوردی، پیست تریال، تعادل هوایی، سالن بولینگ، پیست اسکی و پیست سورتمهسواری و خدماتی شامل خط تلهکابین ، کافیشاپ و رستورانهای متنوع و همچنین سوئیتهای اقامتی است که به بهترین شکل، تمام نیازهای گردشگران و مسافران را فراهم میکند.
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
طول خط تلهکابين گنجنامه ۱۶۸۰ متر و اختلاف ارتفاع آن ۸۰۰ متر است.
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
پیست اسکی تاریکدره نیز در این مجموعه واقع است که طول این پیست حدود ۶۰۰ متر و شیب آن ۲۵ درصد است و در ماههای دی، بهمن، اسفند و فروردین قابل استفاده است. تلهسیژ و تلهاسکی این مجموعه فعال و در روزهای اسکی در خدمت علاقهمندان این ورزش است.
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
در ضلع غربی مجتمع گنجنامه ورزش تعادل هوایی قرار دارد که حفظ تمرکز و تعادل در اینجا حرف اول را میزند.
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
اگر دوستدار ورزشهای هوایی هستید و میخواهید اوج هیجان را تجربه کنید، بر روی طنابهای این مجموعه گام بردارید.
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
اهل پیادهروی هستید؟ پیادهروی بر روی سطوح لغزان چطور؟ نظرتان در مورد پیادهروی بر روی سطح لغزان و در ارتفاع بسیار بالاتر از سطح زمین چیست؟
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
اگر پاسخ شما به تمام این سوالات مثبت است، در ضلع غربی مجتمع گنجنامه تجربهی جدیدی را به تجربات پیادهروی خود اضافه کنید. تجربهای متفاوت از پیادهروی بر روی پل معلق ۲۰۰ متری را در خاطرات سفرتان به همدان ثبت کنید و با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
اگر جز کسانی هستید که پرواز فردی را دوست دارید و مایلید آن را تجربه کنید، به جمع دوستداران تیرول بپیوندید.
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
این ورزش را در ضلع شمالی مجموعه گنجنامه و بر روی کابلی به طول ۵۲۰ متر تجربه کنید. بر روی این کابل منظرهی شهر را از بلندای آسمان نظاره کنید.
دریاچه سد اکباتان
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
در ۱۱ کیلومتری شرق همدان میتوانید از تنها دریاچهی این شهر بازدید کنید. دریاچهای زیبا که با وجود فضای سبز و امکانات تفریحی و گردشگری، مسافران بسیاری را به سوی خود جذب میکند. از تفریحات این دریاچه ورزشهای آبی مانند قایقرانی و اسکی روی آب است. به منظور راحتی مسافران و گردشگران، امکاناتی چون رستوران و مهمانسرا در این منطقهی تفریحی ساخته شده است.
سراب گیان
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
سراب گیان در ۳۰ کیلومتری جنوب شهرستان نهاوند قرار گرفته است؛ بهشتی گمشده با درختان چنار کهنسال که نشان از قدمت طولانی این منطقه دارد. سراب گیان با آب جوشان و فراوان خود این طبیعت زیبا را پدید آورده است.
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
در ۲ کیلومتری سراب گیان، تپهی باستانی گیان قرار دارد که از قدمتی چندهزارساله برخوردار است و آثار بسیاری از میان این تپه کشف شده است.
گیان واژهای کردی به معنای جان است که به دلیل زیباییهای منطقه به سراب جان یا سراب گیان شهرت یافته است. در بالای سراب، سکوهای سیمانی متعددی برای استفادهی مسافران و گردشگران احداث شده است.
آرامگاه باباطاهر عریان
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
همدان برای علاقهمندان به مکانهای تاریخی و همچنین شعر، آرامگاه باباطاهر عریان را در خود دارد. وی عارف، شاعر ایرانیتبار و دوبیتی سرای اواخر سده چهارم و اواسط سده پنجم بوده است. این آرامگاه در میدانی به همین نام در شمال همدان قرار دارد. این اثر در سال ۷۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
در سطح محوطهی داخلی آرامگاه، کاشیکاری معرق و تزئینات بسیار ظریفی به کار رفته که جلوهی خاصی به قسمتهای داخلی مزار داده است. اشعار باباطاهر با لهجه ملايری یا با لهجهای از زبان لری سروده شدهاند. در محوطه داخلی این آرامگاه، ۲۴ دوبیتی بر روی ۲۴ قطعه سنگ زیبا حک شده و در قسمت پایین اطراف محوطه داخلی مزار نصب شده است. همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۸ شب میتوانید از این آرامگاه بازدید کنید.
در کنار این آرامگاه، موزهی صنایع دستی استان همدان قرار دارد که پیشنهاد میکنیم در هنگام بازدید از آرامگاه باباطاهر، بازدید از این موزه را هم در برنامهی خود قرار دهید.
آرامگاه ابوعلی سینا
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
آرامگاه طبیب، شاعر و عارف ایرانی، ابوعلی سینا، که شهرت جهانی دارد در میان میدانی به همین نام واقع است. میدانی بیضوی با درختان چنار کهنسال و آبنماهایی الهامگرفته از باغهای ایرانی، تفرجگاه زیبایی را به وجود آورده است.
طرح و نقشهی بنا از روی قدیمیترین بنای تاریخدار اسلامی یعنی برج قابوس بن وشمگیر در شهر گنبد کاووس اقتباس شده است. تالار جنوبی آرامگاه به عنوان موزه، محل نگهداری سکه، سفال و اشیای کشفشدهی مربوط به هزارههای قبل از میلاد است. در تالار شمالی، مجموعهای نفیس از کتابهای خطی و آثار بوعلی سینا گردآوری شده است.
تپه هگمتانه
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
این شهر کهن، نخستین پایتخت ایران بوده و به همراه آتن در یونان و رم در ایتالیا، از معدود شهرهای باستانی جهان است که همچنان زنده و مهم مانده است. هرودوت این شهر را ساخته دیااکو دانسته و گفته است که هفت دیوار داشته که هر کدام به رنگ یکی از سیارهها بودهاند. در حفاریهای باستانشناسی سالهای اخیر در تپهی هگمتانه مشخص شده است که محل کاخهای باشکوه این ناحیهی باستانی، در تپه هگمتانه کنونی واقع بوده است. نکتهی قابل توجه این شهر باستانی، شبکهی منظم و پیشرفتهی آبرسانی آن بوده است.
موزه هگمتانه
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
بعد از دیدار از تپهی هگمتانه، میتوانید از موزهی هگمتانه در ضلع شرقی تپه دیدن کنید. در راهرو و تالار سمت راست موزه، اشیایی که از هگمتانه کشف شده نگهداری میشوند. از برجستهترین آثار این موزه پایه ستونهای متعلق به کاخهای هخامنشی از جمله شالی ستون مربوط به دوران اردشیر دوم با متن میخی، دو مهر استامپی سنگی و شیشهای مربوط به دوران قبل از اسلام و سرگاو از جنس سفال متعلق به دوران هخامنشی است. همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۷:۳۰ عصر میتوانید از این موزه دیدن کنید.
بازار سنتی همدان
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
دیدن بازار و مراکز خرید هر شهری همواره برای گردشگران و مسافران یکی از نقاط جذاب محسوب میشود. بازارهای سنتی نیز علاوه بر بازارهای مردن، همیشه علاقهمندان خاص خود را دارند. مجموعه بازار سنتی و کاروانسراهای شهر همدان، که از ۳۶ بازار و راسته بازار و ۳۶ سرا و کاروانسرا تشکیل شده است، اکثراً با سبک معماری دورهی قاجاریه ساخته شدهاند و با وسعتی حدود ۳۰ هکتار به دو صورت عمدهفروشی و خردهفروشی فعالیت میکنند که در آنها تاسیساتی مانند مسجد، حمام ، زورخانه و چایخانه گنجانده شده است. در سفر نوروزی خود به همدان، بازدید و خرید از این بازار را از دست ندهید. بازار همدان در محدوده خيابانهای باباطاهر، اکباتان و شهداء قرار گرفته است.
در فهرست بالا توضیحاتی مختصر و کلی از برخی مکانها و جاذبههای گردشگری معروف استان همدان مطرح شد. از دیگر جاذبههای گردشگری همدان، به مکانهای زیر اشاره میکنیم که میتوانید در سفر خود به این استان تاریخی برای بازدید از آنها برنامهریزی کنید:
مقبرهی استرومردخای، برج قربان، گنبد علویان، حمام قلعه و موزهی قلعه (موزهی مردمشناسی همدان)، موزهی تاریخ طبیعی همدان، موزهی مفاخر و مشاهیر همدان، درهی مرادبیک در جنوب همدان، تپهی نوشیجان، باغموزهی نظری، مجسمهی شیرسنگی، تپه گوراب (جوراب)، آرامگاه حیقوق نبی در تویسرکان، یخچال میرفتاح نمونهای از یخچالهای قدیمی، خانهی تاریخی لطفعلیان، کاروانسرای گلشن، پارک معروف و قدیمی مردم و شهر زیرزمینی سامن.
سوغات و صنایع دستی
خرید سوغات، به عنوان رهآوردی پرارزش برای بستگان و دوستان و یادبودی ارزشمند و خاطرهانگیز از صنایع دستی، همواره جز برنامههای سفر هر ایرانی قرار میگیرد.
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
یکی از معروفترین سوغاتیها و صنایع دستی همدان سفال است. برای تهیهی انواع ظروف سفالی میتوانید به شهر لالجین که یکی از مهمترین مراکز تولید سفال در استان همدان است سفر کنید. البته در بازار سنتی همدان نیز ظروف سفالی با لعاب، پوشش و رنگهای زیبا قابل تهیه هستند. دیگر صنایع دستی این استان شامل گلیم، گیوه، صنایع چوبی، حصیربافی و نساجی سنتی است.
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
همدان یکی از قطبهای شیرینی غرب کشور است. سبد سوغاتیهای خوراکی شما از این استان میتواند با شیرینیهای سنتی استان همدانمانند کماج، انگشتپیچ، حلوا زردهی همدان، نان شیرمال، باسلوق، برساق، و نان نارگیلی پر شود.
همدان دیار ترشیها و مرباهای مختلف است. به نظر میرسد دلیل اهمیت تهیهی ترشی در همدان، زمستانهای طولانی و سرد گذشته بوده است که بانوان را وادار به نگهداری طولانی مدت مواد غذایی از این طریق میکرده و اکنون هم این رسم همچنان به قوت خود باقی مانده است. در حال حاضر بیش از ۱۰۰ نوع ترشی در همدان تهیه میشود. شاخصهی اصلی ترشی همدان استفاده از گیاهان بومی و به کار بردن چاشنیها و سبزیهای منطقه در آنها است که سبب تمایز ترشیهای همدان با سایر نقاط کشور شده است. انواع ترشیها و مرباهای همدان را نیز در سبد سوغاتیهای خود قرار دهید.
غذاها و رستورانها
بعد از گشت و گذار در همدان نوبت به غذا میرسد. در کشور ما تنوع غذایی بسیار زیاد است و هر یک از شهرها و استانهای ایران، غذاهای محلی و سنتی خاص خود را دارند. همدان نیز از این قاعده مستثنی نیست و علاوه بر غذاهای رایج در همهی ایران و برخی از انواع غذاهای سنتی همدان، با چندین نوع آبگوشت ویژه و آش از مسافران و مهمانان نوروزی پذیرایی میکند. آش برنج، آش بادمجان، آش آماج، آش خشکبار، آش کاچی، آبگوشت قرمهی همدان، آبگوشت فلفل و کباب سرداشی از معروفترین غذاهایی است که در سفر به همدان نباید فرصت چشیدن طعم آنها را از دست بدهید.
راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران[/caption]
در رستورانهای معروف همدان میتوانید غذاهای سنتی این شهر را میل کنید. رستوران سنتی گنجنامه و رستوران داریوش در مجموعهی گنجنامه میتواند انتخابی بهیادماندنی باشد. رستوران آریاییان در خیابان بوعلی جنوبی برای دوستداران انواع دیزی و آبگوشت، پیشنهاد فوقالعادهای است. اگر از گشت و گذار خسته شدهاید و به دنبال جایی میگردید تا بتوانید مانند خانهی خود روی زمین و سر سفره غذای خود را نوش جان کنید، باغ رستوران نعل اشکنه را به خاطر بسپارید. در رستوران بهارستان نیز میتوانید انواع آش محلی همدان را میل کنید.
در این راهنما سعی کردیم نکات مفید و کاربردی را برای سفر نوروزی به استان همدان در اختیار شما دوستان محشر قرار دهیم. امیدواریم این مطالب مورد استفادهی شما قرار بگیرد. محشر از شنیدن تجربیات سفر شما به استان همدان به شدت استقبال میکند.
محشر دات کام سایتی قدیمی و پربازدید!. تبلیغات در محشر دات کام به صورت کلیکی، گزینه خیلی خوب و مقرون به صرفه ای برای تبلبغات است. هر کلیک فقط 100 تومان!اگر مطلب "راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران" برای شما مفید بوده است با کلیک بر روی آگهی های زیر از ما حمایت کنید و در صورت تمایل برای درج آگهی در صفحه مربوط به: راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران در وب سایت محشر، با شماره 09123833830 تماس بگیرید و یا واتس آپ پیام بدید
مطلب راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران را برای دوستان خود ارسال کنید
ارسال راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران در فیسبوکارسال راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران در تویتر
ارسال راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران در واتس آپ
ارسال راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران در تلگرام
خبرخوان راهنمای سفر به همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران