نظام آموزشي كشورهاي جهان

صفحه اصلی سایت محشر بخش سرگرمی تفریحی محشر اس ام اس جوک و لطیفه های جدید فارسی مطالب و عکس های جالب خواندنی دیدنی عکس ایرانی و خارجی خطای دید - به چشمان خود اعتماد نکنید اتاق چت روم فارسی گفتگو دوستیابی عاشقانه متن زیبا ساز محشر نکته های زیبایی آرایشی و بهداشتی کاملترین مرجع انواع فال ، طالع بینی و آدم شناسی به سبک های مختلف آموزش آشپزی ، تهیه انواع ترشیجات دسر شیرینی غذای ايرانی غذای فرنگی غذای کودک و نوشیدنی اطلاعات راهنما تلفن کل کشور نقشه جهان نقشه تهران فرهنگ اسامي پسر و دختر ایرانی آموزش انواع داستان و رمان در کتابخانه محشر سایتهای اینترنتی فارسی لینک های مختلف ایرانی و خارجی ارسال رایگان کارت تبریک های عکس و فلش برای مناسبت های عاشقانه ولنتاین تولد و غیره ترجمه تصویر های عاشقانه عشق یعنی ... محاسبه گر عشق ابزارهاي موبايل جدید ترین اخبار ایران و جهان اطلاعات غذایی تغذيه رژیم و سلامتي جدیدترین رکورد ها و ترین ها گالری عکس های جالب غیر ایرانی ضرب المثل های فارسی ايران همراه با عکس قرآن به سه زبان فارسي عربي انگليسي ترفند هاي كارآمد اینترنتی کامپیوتر و موبایل بخش بين الملل در محشر چك كردن عکس و وضعيت اي دي ياهو در مسنجر با امکانات جالب دانلود رايگان نقشه کامل شهر تهران براي تمامي موبايل هاي سامسونگ - سونی اریکسون - نوکيا پخش زنده و مستقیم شبکه های راديو و تلويزيون آنلاين معرفی شهر های ایران تبليغات در محبوبترین سایت فارسی نقشه سایت

ساختار آموزشي > آموزش فني حرفه اي


New Page 1

آموزش فني و حرفه اي

آموزش پايه حرفه‌اي

آموزش حرفه‌اي پايه‌ كه بخشي از دوره پيش‌دانشگاهي است خود بر آموزش مقدماتي حرفه‌اي و عملي با هدف ترغيب  و پرورش دانش‌آموزان در راه يابي به بازار كار مشتمل مي‌گردد. بعلاوه رشته‌هاي  مختلف دوره طي اين دوره آموزشي، دانش‌آموزان با رشته‌هاي ويژه و درك فعاليت‌هاي بهره‌ور در بازار كار آشنايي مي‌يابند.

آموزش متوسطه حرفه‌اي 

از دوره آموزشي فوق كه بر ارائه آموزش حرفه‌اي رسمي تحت سيستم آموزش متوسطه تأكيد دارد كه از آن تحت عنوانCEDEFOP  ياد مي‌گردد. آموزش حرفه‌اي كه در برنامه LOGGSE مورد تأكيد قرار گرفته است به 2 سطح آموزشي مشتمل بر آموزش حرفه‌اي متوسطه و آموزش پيشرفته نيز به دوره آموزش پس از دوره پيش دانشگاهي مشتمل مي‌گردد. آموزش حرفه‌اي متوسطه از سال تحصيلي 2000 و آموزش حرفه‌اي  پيشرفته نيز از سال تحصيلي  2002 كاملاً مورد اجرا قرار گرفته است. اين درحالي است كه ارائه و اجراي آموزش حرفه‌اي  در قالب برنامه آموزش عمومي از سال 1970مورد تأكيد قرار گرفته و خود بر2 سطح FPI و FPII   مشتمل مي‌گردد. بخش FPII نيز بر دو بخش آموزشي (آموزش عمومي 2 ساله و  آموزشي تخصصي – عملي 3 ساله) مشتمل مي‌گردد. در حال حاضر تنها در سال دوم FPII آموزش عمومي و در سال سوم FPII آموزش تخصصي ارائه مي‌گردد. زمانيكه كه نرخ تقاضاي ثبت نامي بيشتر از مراكز آموزشي موجود باشد، از معيار معيني با عنوان اعطاي حق تقدم به دانش‌آموزان مدارس عمومي و مراكزاستاني استفاده مي‌گردد. اين معيار بصورت عمومي در ساير كشور اجرا مي‌گردد. علاوه براين دانش‌آموزان مراكز آموزش حرفه‌اي ملزم به گذراندن آموزش‌هاي نظري، برخوردار از 18 سال تمام و ارائه مدرك مستند دال بر برخورداري از 1 سال تجربه كاري در رشته تحصيلي مربوطه مي‌باشند.. مدت زمان دوره هاي آموزش حرفه‌اي از 1300 تا 2000 ساعت آموزشي طي دوره آموزش 2-5/1 سال متغيير مي‌باشد.

اهداف آموزشي

1- برقراري ارتباط مستحكم ميان سيستم آموزشي و بازار كار

2- دستيابي دانش‌آموزان به درك صحيح از رشته تحصيلي خود متناسب با ارائه صحيح آن در حوزه‌هاي كاري.

3- دستيابي دانش‌آموزان به مكانيزم‌هاي موجود در بازار كار

4- دستيابي دانش‌آموزان  به نوعي اعتماد حرفه‌اي در كار تخصصي خود.

توسعه آموزشي

اجراي برنامه LOGSE به نو به خود به بهبود و تجديد مفاهيم آموزش حرفه‌اي منجر گرديده است. از اين روي،  وزارت آموزش و فرهنگ و جوامع مستقل به همكاري با متخصصين حوزه كار در جهت تقويت زمينه فرايند آموزشي و استخدام فارغ التحصيلان مراكز آموزش حرفه‌اي مبادرت مي‌نمايد.

نخستين گام در راستاي نيل به چنين اهدافي،‌ در راستاي كمك به تشريح ساختار عمومي و سازماندهي آموزش حرفه‌اي است. به اين ترتيب مدارك مختلف و ارتباط آنها با دوره‌هاي تحصيلي در كل كشور مشخص گرديده است. مستقل به تكميل قوانين پايه‌اي پرداخته و برتطابق دوره‌هاي تحصيلي با نواحي خود  مي‌پردازند كه اين خود بر مدارك مختلف تحصيلي نيز مشتمل مي‌گردد. مؤسسات آموزشي نيز ملزم به توسعه چنين دوره‌هاي  تحصيلي از طريق ارائه دوره‌هاي تحصيلي ساليانه PROYECTO مي‌باشند. اهداف، محتوي رشته‌ها، معيار ارزيابي، روش‌ها و توالي آنها بايد با ويژگي‌هاي دانش آموزان و امكانات آموزشي جامعه در ارتباط باشد. دولت نيز به تجديد نظر و ارتقاء سطح آموزش حرفه‌اي و كسب اطمينان از تطابق تغييرات با ويژگي‌هاي حرفه‌اي مي‌پردازد. در اين راستا همچنين شوراي عمومي آموزش حرفه‌اي طي سال 1986 احداث گرديده و در سال 1997 مورد تعديل و اصلاح قرار مي‌گيرد. شوراي مذكور مجمعي مشورتي است كه با همكاري با وزارت كار و امور اجتماعي مي‌پردازد. علاوه براين، هيأت مشاوره‌اي دولتي نيز به نظارت و ارزيابي عملكرد مراكز آموزش حرفه‌اي مبادرت مي‌نمايد. در سال 1999 نيز مؤسسه ملي آموزش حرفه‌اي نهاد فني وابسته در جهت حمايت از شوراي عمومي آموزش حرفه‌اي تشكيل گرديد.

حوزه‌هاي آموزشي

CICLOS FORMATIVS در دو بخش  تئوري وعمل سازماندهي شده‌ است كه طول مدت اجراي آن بستگي به ماهيت  مهارت‌هاي حرفه‌اي و جزئيات دارد .CICLOS FORMATIVS از يك واحد يا مكان آموزشي ومشاوره‌اي برخوردار مي‌باشند. علاوه براين كليه CICLOS FORMATIVS از دروه‌هاي تحصيلي مشتمل بر آموزش ضمن خدمت برخوردار مي‌باشند كه دانش‌آموزان را قادر به بهبود كار وكسب تجربه‌هاي ضروري كاري مي‌نمايد. آموزش ضمن خدمت مبادرت مي‌نمايند. دوره تحصيلي اجباري و دوره‌اي است كه طي آن دانش‌آموزان در محيط‌هاي كاري واقعي به فعاليت مبادرت مي‌نمايند.

چنين محيط‌هاي كاري بر شركت‌ها و ديگر موسسات حرفه‌اي شامل مي‌گردد. كه به ارائه فعاليت‌هاي بهره‌ور و فعاليت‌هاي وراي آموزش‌‌هاي  مدرسه‌اي مبادرت مي‌نمايند كه به نوبه خود به يادگيري مفاهيم جديد كاري توسط دانش‌آموزان منتهي مي‌گردد..

ساعات آموزشي

طول آموزش حرفه‌اي متوسطه آموزش 1300 تا 2000 ساعت و آموزش ضمن خدمت بر300 تا 700  ساعت آموزشي مشتمل مي‌گردد كه با فعاليت‌هايي در محيط‌هاي  واقعي كار در ارتباط مي‌باشد..

ارزيابي تحصيلي

هر جامعه مستقلي از قدرت در بهره‌گيري از قوانين دولتي برخوردار است كه در آن جنبه‌هايي در ارتباط با ارزيابي‌ آموزش حرفه‌اي و تخصصي كه در جوامع مستقل به طور كلي شباهت‌هايي با هم دارند وجود دارد. بنابراين ارزيابي فرايند مداومي است كه درهر بخش حرفه‌اي اعمال مي‌گردد. اگرچه جنبه‌هاي كلي چنين آموزش‌هايي از لحاظ ارزيابي ناديده انگاشته نمي‌شود. مهارت‌هاي حرفه‌اي شامل انواع مداركي است كه اين مهارت‌ها را در بر‌گرفته و به بلوغ دانش‌آموزان و رشد استعدادهاي ذهني آنان در اشكال مختلف منجر مي‌گردد. دانش‌آموزان از طريق سرپرستان مراكز آموزشي در جهت مشاركت  در آموزش  ضمن خدمت تعيين مي‌گردند و اين سرپرستان به ارزيابي دانش‌آموزان درحوزه‌هاي كاري خود مي‌پردازند.

ارتقاء تحصيلي

آندسته از دانش‌آموزاني كه سال اول را به پايان رسانده‌اند اما در كليه واحدهاي درسي خود قبول نشده‌اند مي‌توانند به سال دوم بروند كه در اين صورت تعداد ساعات درسي آنان افزايش مي‌يابد. دليل اين امر آن است كه دانش‌آموزان ملزم به گذراندن كليه برنامه‌هاي آموزشي تعيين شده مي‌باشند. درسيستم‌هايي كه به كلاس وحضور در آن توجه مي‌كنند نياز دارند كه فعاليت‌هاي برنامه‌ريزي شده را در 3 زمان تكرار كنند و آنها ممكن است تنها يك امتحان پاياني در هر بخش برگزار نمايند. كه هر واحد شامل4 بخش مشتمل بردو جلسه آزمون منظم و دو جلسه آزمون فوق‌العاده مي‌باشد. مشاوره تحصيلي بخش كاملي از فعاليت‌هاي آموزشي است از اين روي هرگروه از دانش‌آموزان از يك معلم مشاور كه عهده‌دار مسؤوليت ارزيابي دانش‌آموزان و مشاوره با آنان است، برخوردار مي‌باشند.

گواهي‌نامه‌ هاي آموزشي

به آندسته از دانش‌آموزان كه موفق به اتمام سطوح آموزش حرفه‌اي و تخصصي گرديده‌اند مدرك تكنسين اعطا مي‌گردد. مدرك فوق، شرط لازم جهت حضور دانش‌آموزان در دوره پيش دانشگاهي است. اين مدرك محصلين را به ادامه تحصيلات تخصصي خود در سطوحي چون آموزش علوم هنري و آموزش زبان قادر مي‌سازد. اعتبار كسب شده  از طريق مدرك تكنسين موجب مي‌شود كه محصلين بتوانند در سطوح پيشرفته CICLOS FORMATIVS ثبت نام نمايند.

حمايت‌هاي آموزشي

جوامع مستقل بر معيارها تحصيلي وانطباق آن با نيازهاي ويژه دانش آموزان  تأكيد مي‌كنند در اين زمينه با كمك به آموزش حرفه‌اي  وتخصصي به انضمام تشريح امكان انطباق با واحدهاي رسمي و استاندارد آموزش حرفه‌اي   مساعدتهايي  انجام  مي‌گيرد. به اين منظور بخشهاي مشاوره  تحصيلي به  مشورت‌هاي  آموزشي مطابق با مأموريت‌هاي آموزشي و تعليمي خود مي‌پردازند

آموزش عالي حرفه‌اي

آموزش حرفه‌اي و تخصصي پيشرفته پس از موفقيت در دوره پيش دانشگاهي در قالب برنامه LOGSE و يا پذيرش در آزمون ورودي صورت مي‌گيرد. آموزش حرفه‌اي و تخصصي پيشرفته خود بر بخشهايي از CICLO FORMATIVE طي دوره زماني متغيري و تركيبي  از حوزه‌هاي آموزش عملي و علمي در ارتباط  با رشته‌هاي حرفه‌اي مشتمل مي‌گردد.

پذيرش تحصيلي

پذيرش دانشجو در دوره‌هاي عالي آموزش حرفه‌اي وتخصصي به دو روش ذيل صورت مي‌پذيرد.

1- پذيرش مستقيم دانشجو كه برخورداري از مدرك علميBACHILLER در آن ضروري است.

پذيرش دانشجو به واسطه حضور وي در آزمون برگزار شده توسط جوامع مستقل با هدف جذب افراد با استعداد متناسب با اهداف مراكز پيش دانشگاهي و مهارت‌هاي مورد نياز بخش‌هاي آموزشي CICLO  FORMATIVE مطابق با رشته‌هاي تخصصي‌ گفتني است آندسته از افرادي كه از تجارب كاري در زمينه‌اي حرفه‌اي برخوردار باشند. از حضور در بخشي از آزمون معاف مي‌گردند. . از آندسته افرادي نسز كه از مدرك معتبر تكنسين حرفه‌اي برخوردار مي‌باشند. در سطح پيشرفتهCICLO FORMATIVE ثبت نام به عمل مي‌آيد. رده سني مورد نياز جهت حضور در آزمون ورودي18 سال بجاي رده سني پيشين (20 سال) مي‌باشد. در پذيرش مراكز آموزش حرفه‌اي وتخصصي، در صورت برخورد با اذهام در خواست و كمبود فضاي آموزشي حق تقدم با فارغ التحصيلات مراكز پيش‌دانشگاهي است.

اهداف آموزشي

از جمله مهم‌ترين اهداف آموزش عالي حرفه‌اي مي توان به موارد ذيل اشاره نمود:

1- كسب توانايي‌هاي حرفه‌اي  توسط دانش‌آموزان و درك سازمان‌دهي و ويژگي‌هاي اين نوع از آموزش مطابق با بازده و مكانيزم‌هاي حرفه‌اي.

2- كسب علوم ضروري و مهارت‌هاي لازم جهت انجام فعاليت‌هاي بي‌خطر حرفه‌اي و مواجهه مناسب دانشجويان با موقعيت‌هاي حرفه‌اي.

3- كمك به شخصيت حرفه‌اي دانشجويان وارتقاء انگيزه كاري آنان در جهت يادگيري هر چه بيشتر و انطباق خود با تغييرات احتمالي محيط كاري.

برنامه‌هاي آموزشي

آموزش در مراكز عالي حرفه‌اي بر 2000-1300 ساعت آموزش نظري و 750-350 ساعت آموزش در مراكز كاري و كارگاه‌هاي حرفه‌اي مشتمل مي‌گردد.

گواهينامه آموزشي

به آندسته از دانشجويان كه موفق به اتمام دوره آموزشي حرفه‌اي وتخصصي مي‌گردند، مدرك سرپرستي تكنسين فني اعطا مي‌گردد كه بالاترين مدرك حرفه‌اي به شمار مي‌آيد. با برخورداري از اين مدرك دانشجويان مي‌توانند بدون شركت در آزمون ورودي به ادامه تحصيل در رشته‌هاي مرتبط با حرفه‌ تخصصي خود در مراكز دانشگاهي مبادرت نمايند.

نرخ دانشجويان ثبت نامي بر مبناي رشته‌هاي مختلف تحصيلي طي سال 2000

رشته علوم انساني
168.287
رشته علوم اجتماع
740659
رشته علوم  تجربي
137244
رشته پزشكي
118627
رشته علوم فني و حرفه‌اي و مهندسي
392515
مجموع
1547331