هفتۀ بیست و سوم بارداری


هفتۀ بیست و سوم بارداری

در هفتۀ ۲۳ شما ممکن است متوجه بزرگ‌تر شدن شکم و تغییر مرکز ثقل بدنتان شوید که احساس بی‌تعادلی به شما می‌دهد. در این مطلب می‌توانید با تغییرات بدن و زندگی، عوارض شایع بارداری، خودمراقبتی‌های لازم و علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفتۀ ۲۳ آشنا شوید.

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

  • تغییرات بدن و زندگی شما
  • عوارض شایع بارداری در هفتۀ بیست و سوم
  • خودمراقبتی طی هفتۀ بیست و سوم
  • علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفتۀ بیست و سوم

تغییرات بدن و زندگی شما

ناف شما که قبلاً رو به داخل بوده است، ممکن است طی این هفته ناگهان بیرون زده شود که پس از زایمان به حالت قبلی خود برمی‌گردد. اگر ترشحات واژینال شفاف یا زرد رنگ دارید که بوی خفیفی دارد، نگران نشوید؛ این اتفاق طبیعی است. با این حال اگر رنگ یا بوی این ترشحات تغییر قابل توجهی داشته باشد، ممکن است دچار عفونت شده باشید و باید با پزشک خود تماس بگیرید. احتمال خونریزی سبک و شدید در سه ‌ماهه دوم و سوم بارداری وجود دارد. این خونریزی‌ها به دلیل تغییراتی در دهانۀ رحم و همچنین ابتلا به عفونت است. در یک مورد جدی‌تر اگر جفت یا بخشی از آن از دیوارۀ جنین جدا شود که به عنوان جدا شدن زودرس جفت شناخته می‌شود نیز ممکن است خونریزی به وجود بیاید.

هر زمان که متوجه خونریزی واژینال شوید، باید با پزشکتان تماس بگیرید؛ حتی اگر خونریزی متوقف شود. پس از آن و در صورت نیاز، شما تحت بررسی پزشکی قرار می‌گیرید تا علت خونریزی مشخص شود و بتوان اقدامات مناسب برای شما و جنین را انجام داد. همچنین طی این هفته ممکن است دچار هیجان باشید. خود را بیشتر به جنین وابسته احساس می‌کنید و شاید دیگر نتوانید باردار بودن خود را فراموش کنید. شاید احساس کنید همسرتان بیشتر به شما نزدیک است، زیرا اکنون می‌تواند بزرگ شدن شکم شما را ببیند. این اغلب بهترین مرحله از دوران بارداری است، بنابراین از آن لذت ببرید. در مقابل، این می‌تواند برای برخی دیگر از زنان مرحلۀ نگران‌کننده‌ای باشد. همچنین اگر استرس و اضطراب دارید، با پزشک خود دربارۀ اضطراب و نگرانی‌های خود صحبت کنید.

عوارض شایع بارداری در هفتۀ بیست و سوم

سوزن سوزن شدن دست‌ها، خروپف ناشی از گرفتگی بینی، سوزش سر دل و سوء‌هاضمه از مشکلات برخی زنان در طول این هفته است، اما این موارد در مورد همۀ زنان اتفاق نمی‌افتد. عوارض و ویژگی‌های شایع دوران حاملگی طی هفتۀ ۲۳ بارداری برای بیشتر زنان شامل موارد زیر است:

  • کمردرد
  • یبوست
  • انقباضات رحم
  • گرفتگی عضلات پا

خودمراقبتی طی هفتۀ بیست و سوم

با وجود خستگی نیز سعی کنید تمرینات ورزشی خود را انجام دهید تا به پیشگیری از کمردرد کمک کنید. همچنین برایجلوگیری از گرفتگی ماهیچه‌های پاها، هنگام نشستن، پاهایتان را روی هم نیندازید و با اجازۀ پزشکتان پیاده‌روی کنید. قبل از خوابیدن نیز اطمینان پیدا کنید که چیزی کنار تخت شما نباشد تا اگر شب‌ها هنگام بلند شدن، زمین نخورید. برای جلوگیری از آسیب به جنین هنگام سفر با خودرو، موارد ایمنی را رعایت کنید. اگر در حال حاضر این عادت را ندارید، باید سعی کنید آب کافی به بدنتان برسانید، زیرا آب کافی کمک خواهد کرد که از سردرد، درد عضلات رحم و عفونت‌های مجاری ادرار جلوگیری شود. ادرار زرد کمرنگ یا تقریباً بی‌رنگ نشانه‌ای از وجود آب کافی در بدن است، درحالی‌که ادرار زرد روشن یا نارنجی نشانۀ آن است که شما کاملاً دچار کم‌آبی شده‌اید.

برای جلوگیری از یبوست، در طول روز آب میوه، آب سبزیجات و شیر مصرف کنید. نوشیدن شیر برای برطرف کردن نیاز روزانۀ بدن شما به کلسیم نیز کمک خواهد کرد. اگر در حال حاضر شاغل هستید، باید کارهای لازم برای مرخصی زایمان خود را شروع کنید. بسیاری از زنان نمی‌دانند در طول بارداری تا چه زمانی باید به کار خود ادامه دهند. برخی از زنان، کار کردن را در حدود ماه هفتم یا هشتم بارداری متوقف خواهند کرد، درحالی‌که برخی زنان دیگر تا روز زایمان کار می‌کنند. پاسخ درست یا غلطی دربارۀ مدت کار کردن در طول بارداری وجود ندارد؛ این زمان کاملاً با توان شما در ارتباط است، مگر این که دچار عوارضی شوید که نیاز به استراحت یا استراحت مطلق دارند.

علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفتۀ بیست و سوم

از آنجا که رحم درست بالای مثانه قرار دارد، دفعات بیشتری ادرار می‌کنید. گاهی ممکن است وقتی می‌خندید یا سرفه می‌کنید یا به این دلیل که در زمان درست به دستشویی نرسیده‌اید، متوجه نشت ناگهانی کمی مایع از واژن شوید. اگرچه در این مرحله نادر است، اما این احتمال وجود دارد که مقداری از این مایع نشت‌شده، مایع آمنیوتیک باشد. این اتفاق در صورتی می‌افتد که کیسۀ آب سوراخ یا پاره شود. کیسۀ آب باید هنگام زایمان پاره شود تا زایمان اتفاق بیفتد، اما این مرحله از بارداری برای پاره شدن کیسۀ آب خیلی زود است. مایع آمنیوتیک معمولاً بی‌بوست، بنابراین اگر متوجه نشت مقدار کمی مایع شوید که بی‌بو یا شبیه ادرار بود یا اگر شک داشتید، بهتر است فوراً به پزشک مراجعه کنید. در صورت مشاهدۀ علائمی مثل پرخوری، عطش زیاد یا تکرر ادرار بیش از اندازه نیز بهتر است به پزشک مراجعه کنید، زیرا این علائم می‌تواند نشانۀ ابتلا به دیابت بارداری باشد.

همچنین در نیمۀ دوم بارداری لازم است به علائمی مانند تورم ناگهانی دست یا صورت، حالت تهوع یا استفراغ شدید و مشکلات بینایی توجه کنید، زیرا این علائم می‌تواند نشان‌دهندۀ عارضۀ پره‌اکلامپسی باشد. پره‌اکلامپسی نیاز به مراقبت سریع پزشکی دارد و در صورت بروز علائم آن، لازم است سریع‌تر به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنید. توجه به علائم پره‌اکلامپسی در نیمۀ دوم بارداری به شما کمک می‌کند تا در صورت ابتلا به این عارضه، بتوانید سریعاً تحت درمان قرار بگیرید.

محشر دات کام سایتی قدیمی و پربازدید!. تبلیغات در محشر دات کام به صورت کلیکی، گزینه خیلی خوب و مقرون به صرفه ای برای تبلبغات است.
هر کلیک فقط 100 تومان!
اگر مطلب "هفتۀ بیست و سوم بارداری" برای شما مفید بوده است با کلیک بر روی آگهی های زیر از ما حمایت کنید
و در صورت تمایل برای درج آگهی در صفحه مربوط به: هفتۀ بیست و سوم بارداری در وب سایت محشر، با شماره 09123833830 تماس بگیرید و یا واتس آپ پیام بدید

مطلب هفتۀ بیست و سوم بارداری را برای دوستان خود ارسال کنید

ارسال هفتۀ بیست و سوم بارداری در فیسبوک
ارسال هفتۀ بیست و سوم بارداری در تویتر
ارسال هفتۀ بیست و سوم بارداری در واتس آپ
ارسال هفتۀ بیست و سوم بارداری در تلگرام
خبرخوان هفتۀ بیست و سوم بارداری

Mahshar

دانستنی فال طالع بینی بهداشت سلامت سبک زندگی سفر گردشگری آشپزی تغذیه ازدواج همسرداری ترفند بورس


فال حافظ