هفتۀ هجدهم بارداری


هفتۀ هجدهم بارداری

در هفتۀ ۱۸ بارداری شما در اواسط سه ماهۀ دوم قرار دارید. در این مرحله از دوران بارداری تغییرات روحی مثبتی در حال وقوع است. در این مطلب با تغییرات بدن و زندگی خود، عوارض بارداری، مراقبت پزشکی لازم، خودمراقبتی و علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفتۀ ۱۸ آشنا خواهید شد.

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

  • تغییرات بدن و زندگی شما
  • عوارض شایع بارداری در هفتۀ هجدهم
  • مراقبت‌های پزشکی هفتۀ هجدهم
  • خودمراقبتی طی هفتۀ هجدهم
  • علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفتۀ هجدهم

تغییرات بدن و زندگی شما

در این مرحله از بارداری، بدن مایعات و سلول‌های خونی تولید می‌کند که به تولید خون کمک می‌کنند. این کار حجم خون را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود که شما بیش از حد احساس تشنگی داشته باشید و ممکن است بیش از حد نیز عرق کنید. قلب شما باید برای پمپ کردن خون بیشتر، ضربان‌های قوی‌تری انجام می‌دهد، بنابراین اندازۀ آن کمی افزایش خواهد یافت. همچنین ممکن است متوجه شوید که صورتتان قدری پف دارد که این حالت در برخی خانم‌ها و در اثر تغییر در سیستم گردش خون و نگه داشتن آب بیشتر اتفاق می‌افتد. شکم و پستان‌ها نیز به بزرگ شدن ادامه خواهند داد.

اگرچه ممکن است در سه ماهۀ اول مقدار کمی وزن اضافه کنید، اما از سه ماهۀ دوم به بعد، هر هفته وزن شما اضافه خواهد شد. در صورت وجود هر گونه نگرانی در مورد وزن خود، بهتر است با پزشک صحبت کنید. همچنین ممکن است خطوط قرمز کوچکی روی گونه‌های خود یا زیر چشم‌ها مشاهده کنید که به نام رگ‌های عنکبوتی شناخته می‌شوند. اینها عروق خونی کوچکی هستند که در دوران بارداری و به خصوص در سه ماهۀ اول و دوم، تحت تأثیر هورمون استروژن قابل مشاهده است. آنها در گردن، قفسۀ سینه، دست‌ها، ساعد و گوش نیز ظاهر می‌شود. وجود این رگ‌ها بی‌ضرر است و معمولاً پس از تولد کودک محو می‌شود. اگر در مورد بارداری خود احساس منفی داشته‌اید، ممکن است در این هفته آرام‌تر شوید. همچنین بهتر است در مورد تمرینات ورزشی مؤثر در راحت‌تر شدن زایمان مطالعه کنید.

عوارض شایع بارداری در هفتۀ هجدهم

در این هفته احتمالاً احساس بسیار خوبی خواهید داشت. نشانه‌های بارداری در هفتۀ ۱۸ معمولاً خفیف و کم‌دردسرتر است. سطح انرژی شما بالاتر از سه ماهۀ اول خواهد بود و ممکن است متوجه افزایش میل جنسی شوید. عوارض معمول و شایع بارداری در مورد بیشتر زنان طی این هفته شامل موارد زیر است:

  • یبوست
  • گرفتگی بینی
  • حساسیت پستان‌ها

مراقبت‌های پزشکی هفتۀ هجدهم

مراقبت‌های پزشکی هفتۀ ۱۸ بارداری برای مادران باردار شامل موارد زیر است:

جلسه دوم معاینات بارداری: بین هفته‌های ۱۶ تا ۲۰ بارداری لازم است که جلسۀ دوم معاینات معمول بارداری خود را بروید. بهتر است این جلسات را زودتر پیگیری کنید تا در صورت نیاز بتوانید آزمایش‌های غربالگری خود را در موعد مقرر انجام دهید.

اسکن آنومالی: اگر هنوز اسکن آنومالی را انجام نداده‌اید، پزشک انجام آن را به شما توصیه خواهد کرد. سونوگرافی آنومالی باید بین هفته‌های ۱۶ تا ۱۸ انجام شود. این یک اسکن دقیق است که چگونگی رشد کودک را ارزیابی و اندام‌های کودک را بررسی می‌کند. همچنین در طول سونوگرافی آنومالی ممکن است تعیین جنسیت نوزاد امکان‌پذیر باشد. اگر می‌خواهید جنسیت کودک تا زمان تولد به عنوان یک خبر غافلگیرکننده پنهان بماند، متخصص سونوگرافی را در جریان قرار دهید.

آزمایش تشخیصی آمنیوسنتز: اگر ۳۵ سال یا بیشتر سن دارید، با توجه به تشخیص پزشک و شرایط بارداری شما، شاید نیاز به انجام آزمایش‌های تشخیصی مانند آمنیوسنتز باشد و باید بدانید که طبق قوانین سقط‌‌‌درمانی در ایران، هفتۀ ۱۸، آخرین زمان برای انجام آن است.

مراجعه به دندان‌پزشک: اگر مراقبت‌های دندان‌پزشکی قبل از بارداری را انجام نداده‌اید، یک وقت ملاقات با دندان‌پزشک تعیین کنید. در صورت مراجعه نیز دندان‌پزشک را از بارداری خود مطلع کنید.

خودمراقبتی طی هفتۀ هجدهم

از آنجا که در این مرحله از بارداری دیگر حالت تهوع ندارید، طبیعی است که بیش از زمان‌های قبل احساس گرسنگی کنید. بنابراین لازم است غذاهای سالم و سرشار از ویتامین بخورید. همچنین شما نیاز به مقدار بیشتری کلسیم و ویتامین D دارید تا به رشد دندان‌ها و استخوان‌های کودک کمک کنید. اگر در حال حاضر، مکمل ویتامین D مصرف نمی‌کنید، از پزشکتان در مورد آن سؤال کنید. همچنین قبل از مصرف هر گونه داروی جدید یا داروهای گیاهی، باید به پزشک خود اطلاع بدهید. برای پیشگیری از یبوست نیز می‌توانید غذاهای سرشار از فیبر بخورید و برای کنار آمدن با آبریزش بینی سعی کنید همیشه دستمال کاغذی همراه داشته باشید و در خانه از دستگاه بخور استفاده کنید.

طی این هفته اگر از پزشکتان سوالات متفاوتی دارید، شروع به تهیۀ یک فهرست کنید. بهتر است یک دفترچۀ یادداشت برای نوشتن هر سؤال یا نگرانی ممکن اختصاص دهید. همچنین کلاس‌های آموزشی دوران بارداری می‌تواند در شناخت بهتر بارداری‌تان به شما کمک کند و یک راه خوب برای پیدا کردن دوستان و مقایسۀ برخی نکات مشترک با سایر خانم‌های باردار باشد. پس بد نیست اگر از حالا به فکر نام‌نویسی در این کلاس‌ها باشید.

علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفتۀ هجدهم

توجه به علائم هشداردهنده می‌تواند به شما در مراجعه در زمان مناسب به پزشک و حفظ سلامت شما و جنین کمک کند. برای همین، لازم است با علائمی که نیازمند مراجعه به پزشک است، در طول بارداری آشنا باشید تا در صورت مشاهدۀ آنها بتوانید سریع‌تر مراقبت‌های پزشکی لازم را دریافت کنید. بیشتر عوارض شدید بارداری در صورت تشخیص به موقع قابل کنترل و درمان است و خطری را متوجه مادر و جنین نمی‌کند.

تب، لرز، سوزش یا درد هنگام ادرار برخی از علائمی است که باید در این هفته و هفته‌های پیش رو به آنها توجه کنید و با مشاهدۀ آنها به پزشک مراجعه کنید. این علائم می‌تواند نشان‌دهندۀ عفونت‌های مجاری ادرار باشد. همچنین برخی از علائم دیگر که لازم است به آنها توجه کنید شامل موارد زیر است:

  • احساس خستگی
  • ضعف
  • گیجی
  • تپش قلب
  • تنگی نفس
  • سردرد
  • زردی یا رنگ‌پریدگی پوست در نوک انگشت‌ها، زیر پلک‌ها و لب‌ها

این علائم نیز می‌تواند نشانۀ کم‌خونی باشد که در صورت تشخیص و مراجعه به موقع به پزشک قابل درمان و کنترل است.

محشر دات کام سایتی قدیمی و پربازدید!. تبلیغات در محشر دات کام به صورت کلیکی، گزینه خیلی خوب و مقرون به صرفه ای برای تبلبغات است.
هر کلیک فقط 100 تومان!
اگر مطلب "هفتۀ هجدهم بارداری" برای شما مفید بوده است با کلیک بر روی آگهی های زیر از ما حمایت کنید
و در صورت تمایل برای درج آگهی در صفحه مربوط به: هفتۀ هجدهم بارداری در وب سایت محشر، با شماره 09123833830 تماس بگیرید و یا واتس آپ پیام بدید

مطلب هفتۀ هجدهم بارداری را برای دوستان خود ارسال کنید

ارسال هفتۀ هجدهم بارداری در فیسبوک
ارسال هفتۀ هجدهم بارداری در تویتر
ارسال هفتۀ هجدهم بارداری در واتس آپ
ارسال هفتۀ هجدهم بارداری در تلگرام
خبرخوان هفتۀ هجدهم بارداری

Mahshar

دانستنی فال طالع بینی بهداشت سلامت سبک زندگی سفر گردشگری آشپزی تغذیه ازدواج همسرداری ترفند بورس


فال حافظ