استان آذربایجان غربی

صفحه اصلی سایت محشر بخش سرگرمی تفریحی محشر اس ام اس جوک و لطیفه های جدید فارسی مطالب و عکس های جالب خواندنی دیدنی عکس ایرانی و خارجی خطای دید - به چشمان خود اعتماد نکنید اتاق چت روم فارسی گفتگو دوستیابی عاشقانه متن زیبا ساز محشر نکته های زیبایی آرایشی و بهداشتی کاملترین مرجع انواع فال ، طالع بینی و آدم شناسی به سبک های مختلف آموزش آشپزی ، تهیه انواع ترشیجات دسر شیرینی غذای ايرانی غذای فرنگی غذای کودک و نوشیدنی اطلاعات راهنما تلفن کل کشور نقشه جهان نقشه تهران فرهنگ اسامي پسر و دختر ایرانی آموزش انواع داستان و رمان در کتابخانه محشر سایتهای اینترنتی فارسی لینک های مختلف ایرانی و خارجی ارسال رایگان کارت تبریک های عکس و فلش برای مناسبت های عاشقانه ولنتاین تولد و غیره ترجمه تصویر های عاشقانه عشق یعنی ... محاسبه گر عشق ابزارهاي موبايل جدید ترین اخبار ایران و جهان اطلاعات غذایی تغذيه رژیم و سلامتي جدیدترین رکورد ها و ترین ها گالری عکس های جالب غیر ایرانی ضرب المثل های فارسی ايران همراه با عکس قرآن به سه زبان فارسي عربي انگليسي ترفند هاي كارآمد اینترنتی کامپیوتر و موبایل بخش بين الملل در محشر چك كردن عکس و وضعيت اي دي ياهو در مسنجر با امکانات جالب دانلود رايگان نقشه کامل شهر تهران براي تمامي موبايل هاي سامسونگ - سونی اریکسون - نوکيا پخش زنده و مستقیم شبکه های راديو و تلويزيون آنلاين معرفی شهر های ایران تبليغات در محبوبترین سایت فارسی نقشه سایت
استان آذربایجان غربی

استان آذربایجان غربی

استان آذربایجان غربی
 

استان آذربایجان غربی

استان آذربایجان غربی

استان آذربایجان غربی

محیط طبیعی ( موقعیت و وسعت ) :
استان آذربایجان غربی از شمال و شمال شرق با جمهوری های آذربایجان و ارمنستان ، از شرق با استانهای آذربایجان شرقی و زنجان ، از جنوب با استان کردستان و از غرب با کشورهای عراق و ترکیه همسایه است . این استان در شمال غرب ایران قرار گرفته و با احتساب دریاچه ارومیه در حدود 660/43 کیلومتر مربع وسعت دارد و 25/2 در صد از مساحت کل کشور را تشکیل می دهد . استان آذربایجان غربی 135 کیلومتر مرز آبی با جمهوری های آذربایجان و ارمنستان ، 200 کیلومتر مرز خاکی با کشور عراق و 488 کیلومتر مرز خاکی با کشور ترکیه دارد و از این نظر دارای موقعیت جغرافیائی حساسی است .


آب و هوا :
استان آذربایجان غربی به دلیل وجود ارتفاعات متعدد دارای آب و هوای کوهستانی است . کوه های زاگرس که در جهت شمال غرب به جنوب شرق امتداد دارند ، مانع ورود کامل جریانهای مرطوب اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه به این استان می شوند . گرم ترین ماههای سال در آذربایجان غربی تیر و مرداد است . با این وجود در مناطق ییلاقی این استان حتی در این ماهها آب و هوائی خنک و مطبوعی وجود دارد . فرا رسیدن گرما و سرما در این استان ناگهانی است .


پیشینه تاریخی :
شواهد باستان شناسی از شکل گیری استقرارها و روستاهای اولیه در نقاط مختلف آذربایجان غربی مانند تپه ( حاجی فیروز ) ، تپه ( جلبر ) ، تپه ( اهرنجان ) ،( گوی تپه ) ، تپه ( حسن لو ) ، و دیگر تپه های باستانی این استان ، نشان از قدمت دیرینه سکونت انسان و شکل گیری فرهنگ و تمدن در این منطقه دارد . جوامع انسانی ساکن در این منطقه در طول هزاره های دوم و اول ق . م با ساکنان مختلف فلات ایران وحتی خارج از فلات ایران ارتباطات گسترده ای داشته اند .وجود حکومتهای ( هوریان )،( لولوبیان )، ( گوتیان ) در تاریخ آذربایجان غربی نشان از پیشینه تاریخی و تمدنی کهن در این سرزمین دارد .


جمعیت :
براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن آبان ماه سال 1375 ش ، جمعیت استان آذربایجان غربی تعداد 2496320 نفر است . از این تعداد 68/52 در صد در نقاط شهری و 31/47 درصد در نقاط روستایی سکونت دارند و بقیه غیر ساکن هستند . طبق این سرشماری از کل جمعیت استان 1.269.220 نفر مرد و 1.227.100 نفر زن هستند . از جمعیت استان آذربایجان غربی 30/40 در صد در گروه سنی کمتر از 15 سال ، 62/55 درصد در گروه سنی 15 تا 64 سال و 08/4 در صد در گروه سنی 65 سال و بیشتر از ظان قرار دارند .
56/99 درصد از جمعیت این استان را مسلمانان تشکیل می دهند . این نسبت در نقاط شهری 35/99 در صد و در نقاط روستایی 81/99 درصد است . طبق سرشماری یاد شده ، از 2140217 نفر جمعیت شش ساله و بالاتر استان 02/69 درصد باسواد هستند . در این استان نسبت با سوادی در بین مردان 09/79 درصد و در بین زنان 65/58 درصد است .


نژاد:
با توجه به مطالعات باستان شناسی ، سابقه سکونت در این نقطه از ایران زمین به هزاره نهم ق . م باز میگردد . در هزاره های دوم و سوم ق . م حکومتهایی در این سرزمین شکل گرفت که هنوز آثاری از آنها در تپه های باستانی وجود دارد . بعدها با ورود اقوام آریایی و اختلاط آنها ، این نژادها در هم آمیختند . پس از اسلام نیز اقوام دیگری از جمله ترکان و مغولان در این سرزمین سکنی گزیدند و با مردمان آن در آمیختند .


زبان :
زبان آذری یا ترکی آذری به زبانی اطلاق می شود که امروزه بیشتر سکنه منطقه آذربایجان به آن تکلم می کنند . آذری زبان متداول مردم آذربایجان بوده و زبان ترکی با نفوذ تدریجی ترکان سلجوقی در سال 431 ه . ق در این منطقه رایج شده است .


مذهب :
بیشتر مردم آذربایجان غربی مسلمان و شیعه اثنی عشری هستند مذهب تشیع در ارومیه و شهرهای شمالی این استان و تسنن در نواحی جنوبی آن متداول است . همچنین سایر اقلیت های مذهبی از جمله ارامنه و آسوریان نیز از پیش از اسلام در این منطقه زندگی می کنند . در حال حاضر عده ای از برادران و خواهران کلیمی مذهب نیز در آذربایجان غربی ساکن هستند .


آثار تاریخی :
مسجدها : جامع ارومیه ، سردار ، مناره ، جامع بوکان ، حمامیان ، چورس ، داش آغلیان ، سید الشهداء ، شیخ ، مطب خان ، ملاحسن ، جامع مهاباد
کلیساها : قره کلیسا ، ننه مریم ، حضرت مریم ، سورپ سر کیس ، هفتوان ، مارگیورکیس ، مارتوما ، قره باغ ، مار سرکیس ، پطرو سوپولوس ، زورزور ، ماردانیال ، مهلذان
قلعه ها : بردوک ، کاظم داشی ، اسماعیل آقا ، شای ، دختر ، کور ، اوغلی ، کوه پیر چاووش ، تبت ، تخت بلقیس ، هولاکوخان
پل ها : خاتون ، میرزا رسول ، باراندوز ، پنج چشمه ، قلعه جوق ، کسیان ، ممیند ، قالاتاسیان
حمام ها : آخوند ، خان بیگ ، ماکو ،
مقابر صخره ای : گور دخمه ایوان فرهاد ، مقبره صخره ای ، قارلی دام ، سدوک ، فخریگاه ، بی بی کند ،گور دخمه هدر

استان آذربایجان غربی

استان آذربایجان غربی

استان آذربایجان غربی

گالری عکس های دیدنی از مناظر ایران
معرفی شهر های ایران
استان همدان
استان فارس
استان گیلان
استان اصفهان
استان همدان
استان فارس
استان گیلان
استان اصفهان
استان تهران
استان آذربایجان غربی
استان کرمانشاه
استان کردستان
استان تهران
استان آذربایجان غربی
استان کرمانشاه
استان کردستان
جزیره کیش
استان آذربایجان شرقی
استان خراسان
استان یزد
کیش
استان آذربایجان شرقی
استان خراسان
استان یزد