هفتۀ نهم بارداری


هفتۀ نهم بارداری

در هفتۀ نهم هنوز خیلی زود است که رحم در حال رشد خود را از روی شکم ببینید یا احساس کنید. رحم طی این هفته هنوز در پشت استخوان اندام تناسلی شما محافظت می‌شود و تا پس از هفتۀ ۱۲ برآمده نخواهد شد. در این مطلب با تغییرات بدن و زندگی، عوارض شایع بارداری، مراقبت‌های پزشکی، خودمراقبتی و علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفتۀ نهم آشنا شوید.

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

  • تغییرات بدن و زندگی شما
  • عوارض شایع بارداری در هفتۀ نهم
  • مراقبت‌های پزشکی هفتۀ نهم
  • خودمراقبتی طی هفتۀ نهم
  • علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفتۀ نهم

تغییرات بدن و زندگی شما

رحم اکنون دو برابر شده و به اندازۀ یک توپ تنیس است. سطح زیر ناف شما نیز سفت‌تر از معمول است. افزایش اندازۀ پستان‌ها ممکن است باعث کمی ناراحتی شود. بسیاری از زنان احساس می‌کنند که در این مرحله تمایلی به رابطۀ جنسی ندارند، هرچند برخی از زنان نیز بیش از حد معمول علاقه‌مند به داشتن رابطۀ جنسی هستند. ممکن است متوجه تغییراتی نیز در پوست و موی خود شوید. موهای شما ممکن است ضخیم و درخشان یا چرب، نازک و لخت به نظر ‌برسد.

این هفته احتمالاً هفتۀ سختی خواهد بود، اما با شروع هفتۀ آینده که سطح هورمون‌های بدن تثبیت می‌شود، احساس خیلی بهتری خواهید داشت. شاید طی این هفته کمی احساس افسردگی کنید. ممکن است متوجه شوید که همسرتان به اندازۀ شما به بارداری‌تان توجه نمی‌کند. تجربۀ او از بارداری شما بیشتر از طریق شنیدن توصیفات شما از علائم بارداری است. پس نداشتن شور و شوق در او را به عنوان بی‌علاقگی تفسیر نکنید. ممکن است بارداری شما برای او هنوز قابل قبول نباشد.

در این هفته برخی زنان احساس گناه می‌کنند که هنوز از عشق مادری سرشار نشده‌‌‌‌اند. آنها نگران هستند که ممکن است نوزاد متوجه احساسات منفی آنها شود. اگر چنین احساسی دارید نگران نباشید؛ جنین در این مرحله هنوز توانایی شناخت احساسات شما را ندارد. احساس خستگی نیز طی این هفته وجود خواهد داشت. یک زندگی ساده را هدف قرار دهید و بیاموزید از کارهایی که برای آنها انرژی کافی ندارید، صرف نظر کنید. بسیاری از زنان به شکلی مداوم بین احساس وجد و احساس اضطراب یا افسردگی در نوسان هستند. این نوسانات و همچنین گریه کردن مکرر در دوران بارداری کاملاً طبیعی است.

عوارض شایع بارداری در هفتۀ نهم

این هفته نیز مانند هفته‌های قبل عوارضی دارد که ممکن است برخی از زنان کمتر و برخی بیشتر آنها را تجربه کنند. افزایش ترشحات واژن، تغییرات پوستی و واریس از مواردی است که برخی از زنان طی این هفته با آنها روبه‌رو خواهند شد، اما عوارض شایع‌تر در مورد بیشتر زنان شامل موارد زیر است:

  • سردرد
  • خستگی
  • یبوست
  • تکرر ادرار
  • تهوع و استفراغ
  • نوسانات خلقی
  • حساسیت پستان‌ها

مراقبت‌های پزشکی هفتۀ نهم

اگر هنوز ملاقاتی با پزشک نداشته‌اید، لازم است در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید. رفتن سریع‌تر به اولین جلسۀ مراقبت‌های پزشکی کمک می‌کند که پزشک یا ماما خیلی زود نسبت به وضعیت سلامتی و بهداشتی شما آگاهی پیدا کنند. در اولین جلسه، معمولاً پزشک با پرسیدن سوال‌هایی در مورد سابقۀ سلامتی و پزشکی شما، روش زندگی، سابقۀ خانوادگی اختلالات ژنتیکی، بیماری‌های مزمن و همچنین انجام معاینات زنانه و معاینۀ تیروئید شما و اندازه‌گیری قد و وزن، پروندۀ سلامت شما را تشکیل می‌دهد. همچنین پزشک بر اساس وضعیت سلامتی شما مولتی ویتامین‌ها، فولیک اسید و سایر مکمل‌های مورد نیاز در دوران باردای را تجویز خواهد کرد.

همچنین در این جلسه، پزشک آزمایش‌های سه ماه اول بارداری را که معمولاً شامل آزمایش خون و ادرار است، برای تکمیل پروندۀ سلامت شما و اطلاع دقیق‌تر از وضعیت سلامتی‌تان تجویز می‌کند. لازم است این آزمایش‌ها را در اولین فرصت انجام بدهید و نتایج آن را برای پزشک یا مامای خود بیاورید. همچنین ممکن است پزشک در مورد آزمایش‌های غربالگری سه ماهۀ اول که معمولاً بین هفته‌های ۱۱ تا ۱۳ بارداری انجام می‌شود، با شما صحبت کند.

خودمراقبتی طی هفتۀ نهم

هفتۀ نهم بارداری ممکن است خیلی متفاوت از هفتۀ هشتم به نظر نیاید. اما اکنون تقریباً یک مینیاتور کامل از کودک شما رشد یافته و آماده برای ادامۀ رشد خود است. تصمیم‌هایی که در این مرحله اولیه برای مراقبت از خود و جنین می‌گیرید به شما کمک خواهد کرد تا در مراحل بعدی یک بارداری سالم داشته باشید. این هفته می توانید در مورد ثبت‌نام در کلاس‌های ورزشی و یوگای بارداری فکر کنید. در این هفته احتمالاً خیلی حوصلۀ ورزش کردن ندارید، اما برای بهبود خستگی می‌توانید پس از اجازۀ پزشک خود به شکل منظم ورزش کنید یا به پیاده‌روی بروید. پیاده‌روی به هضم راحت‌تر غذا و جلوگیری از یبوست و گردش بهتر خون نیز کمک می‌کند.
بسیاری از زنان در دوران بارداری تغییراتی را در علایق غذایی خود تجربه می‌کنند. حتی ممکن است هوس‌ها و بیزاری‌های غذایی متفاوتی را تجربه کنید. به نظر می‌رسد که بدن به ‌طور غریزی می‌داند که شما چه چیزهایی را باید بخورید تا مواد مغذی مورد نیاز جنین تأمین شود. باید سعی کنید که عادت‌های غذایی سالمی داشته باشید و مواد مورد نیاز بدنتان را تأمین کنید. اگر دفعات زیادی استفراغ می‌کنید، نوشیدن آب زیاد باعث می‌شود از بی‌آبی بدن جلوگیری کنید. برای کاهش تکرر ادرار نیز بهتر است هنگام رفتن به دستشویی، با خم شدن به سمت جلو به خالی شدن کامل مثانه کمک کنید.

علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفتۀ نهم

در این هفته نیز مثل هفته‌های قبل در صورت مشاهدۀ هر یک از علائم زیر باید با پزشک خود تماس بگیرید:

  • خونریزی واژینال
  • انقباض و دردهای شدید پایین شکم
  • خروج بافت از واژن
  • درد شانه‌ها
  • درد یا حساسیت در ناحیۀ شکم یا لگن
  • نبض ضعیف، تپش قلب یا غش

این علائم می‌تواند نشان‌دهندۀ بارداری خارج از رحم یا سقط جنین باشد که نیازمند مراقبت پزشکی فوری است. همچنین درصورتی‌که علائمی مانند ضعف، سرگیجه، تپش قلب یا زردی رنگ پوست در نوک انگشت‌ها، زیر پلک‌ها یا لب‌ها را داشتید نیز باید به پزشک مراجعه کنید. این علائم ممکن است ناشی از کم‌خونی باشد.

محشر دات کام سایتی قدیمی و پربازدید!. تبلیغات در محشر دات کام به صورت کلیکی، گزینه خیلی خوب و مقرون به صرفه ای برای تبلبغات است.
هر کلیک فقط 100 تومان!
اگر مطلب "هفتۀ نهم بارداری" برای شما مفید بوده است با کلیک بر روی آگهی های زیر از ما حمایت کنید
و در صورت تمایل برای درج آگهی در صفحه مربوط به: هفتۀ نهم بارداری در وب سایت محشر، با شماره 09123833830 تماس بگیرید و یا واتس آپ پیام بدید

مطلب هفتۀ نهم بارداری را برای دوستان خود ارسال کنید

ارسال هفتۀ نهم بارداری در فیسبوک
ارسال هفتۀ نهم بارداری در تویتر
ارسال هفتۀ نهم بارداری در واتس آپ
ارسال هفتۀ نهم بارداری در تلگرام
خبرخوان هفتۀ نهم بارداری

Mahshar

دانستنی فال طالع بینی بهداشت سلامت سبک زندگی سفر گردشگری آشپزی تغذیه ازدواج همسرداری ترفند بورس


فال حافظ