نظام آموزشي كشورهاي جهان

صفحه اصلی سایت محشر بخش سرگرمی تفریحی محشر اس ام اس جوک و لطیفه های جدید فارسی مطالب و عکس های جالب خواندنی دیدنی عکس ایرانی و خارجی خطای دید - به چشمان خود اعتماد نکنید اتاق چت روم فارسی گفتگو دوستیابی عاشقانه متن زیبا ساز محشر نکته های زیبایی آرایشی و بهداشتی کاملترین مرجع انواع فال ، طالع بینی و آدم شناسی به سبک های مختلف آموزش آشپزی ، تهیه انواع ترشیجات دسر شیرینی غذای ايرانی غذای فرنگی غذای کودک و نوشیدنی اطلاعات راهنما تلفن کل کشور نقشه جهان نقشه تهران فرهنگ اسامي پسر و دختر ایرانی آموزش انواع داستان و رمان در کتابخانه محشر سایتهای اینترنتی فارسی لینک های مختلف ایرانی و خارجی ارسال رایگان کارت تبریک های عکس و فلش برای مناسبت های عاشقانه ولنتاین تولد و غیره ترجمه تصویر های عاشقانه عشق یعنی ... محاسبه گر عشق ابزارهاي موبايل جدید ترین اخبار ایران و جهان اطلاعات غذایی تغذيه رژیم و سلامتي جدیدترین رکورد ها و ترین ها گالری عکس های جالب غیر ایرانی ضرب المثل های فارسی ايران همراه با عکس قرآن به سه زبان فارسي عربي انگليسي ترفند هاي كارآمد اینترنتی کامپیوتر و موبایل بخش بين الملل در محشر چك كردن عکس و وضعيت اي دي ياهو در مسنجر با امکانات جالب دانلود رايگان نقشه کامل شهر تهران براي تمامي موبايل هاي سامسونگ - سونی اریکسون - نوکيا پخش زنده و مستقیم شبکه های راديو و تلويزيون آنلاين معرفی شهر های ایران تبليغات در محبوبترین سایت فارسی نقشه سایت

طرح‌هاي آموزشي


طرح‌هاي آموزشي

ابتدايي‌ترين مكانيسم دولت ايرلند جهت برطرف نمودن محروميت اقتصادي ـ اجتماعي كشور كه در قالب طرح غني‌سازي مناطق محروم به مورد اجرا درآمد، تدارك كمك‌هاي ويژه آموزشي و اختصاصي بودجه‌هاي مازاد به مدارس مناطق محروم كشور مي‌باشد.مطابق چنين مكانيسمي مدارس مناطق محروم كشور از اولويت جهت برطرف نمودن نيازهاي اقتصادي، اجتماعي و آموزشي من‌جمله رفع بيكاري، برخورداري از مراقبت‌هاي پزشكي و سواد‌آموزي برخوردار مي‌باشند. گفتني است كه در مجموع تعداد 316 مدرسه مشمول طرح غني‌سازي مناطق محروم گرديده و از بودجه مازاد معادل 30 پوند به ازاي  هر دانش‌آموز برخوردار گرديده‌اند. از جمله مهمترين طرح هاي آموزشي اجرا شده در كشور ايرلند مي‌توان به موارد ذيل اشاره نمود:

1-  طرح اختصاص بودجه به مناطق محروم

طرح اختصاص بودجه به مناطق محروم در جهت مقابله با اثرات زيانبار محروميت‌هاي اقتصادي - اجتماعي كشور به اجرا گذارده شده است كه از طريق آن به مدارس مناطق مذكور بودجه و كمكهاي آموزشي فوق‌العاده اختصاص مي‌يابد. هدف از اجراي اين طرح جبران عقب‌ماندگيهاي ناشي از محروميت‌هاي اقتصادي – اجتماعي مي‌باشد. گفتني است كه آندسته از مدارسي كه خواهان استفاده از طرح مالي مذكور مي‌باشند از طريق كميته ويژه، بر اساس شاخص‌هاي آموزشي، اقتصادي و اجتماعي نظير نرخ بيكاري، هزينه مسكن و مراقبت‌هاي بهداشتي و درماني و ميزان سواد خواندن و نوشتن و رياضيات در منطقه مذكور مورد ارزيابي و اولويت‌بندي فرار مي‌گيرند. در حال حاضر بالغ بر (316 ) مدرسه ابتدايي با جمعيت دانش‌آموزي معادل 72957 نفر در اين طرح ثبت‌نام نموده و پذيرفته شده‌اند. كليه مدارس مذكور به ازاي هر دانش‌آموز هزينه سرانه مازاد معادل (30 ) پوند ايرلندي دريافت مي‌نمايد.

2-  طرح ارتباط خانه / مدرسه / جامعه

طرح ارتباط / خانه . مدرسه . جامعه بر زمينه‌هاي محروميت‌زدايي منطقه‌اي متمركز بوده و در جهت گسترش دخالت والدين در روند آموزش كودكان و گسترش ارتباط  مثبت ميان والدين و كادر آموزشي مدارس به مورد اجرا گذارده مي‌شود. طرح ارتباط خانه / مدرسه / جامعه طي سال 1990 ميلادي با انتصاب 30 عضو از معلمين مقطع ابتدايي به عنوان رابطين هماهنگ‌كننده در 55 مدرسه ابتدايي مناطق محروم شهري راه‌اندازي گرديد. طي سال 1991 ميلادي، طرح مذكور در مقطع متوسطه نيز به مورد اجرا گذارده شد. لازم به ذكر است كه طرح مذكور در سپتامبر سال 1999 توسعه يافته و كليه مدارس ابتدايي مناطق محروم را تحت پوشش قرار داد. در اين راستا از طريق فعاليت رابطين محلي در مناطق مذكور والدين دانش‌آموزان به دخالت فعالانه‌ در امور آموزشي و همكاري با مدرسه محل تحصيل فرزندان خود تشويق مي‌گردند. از جمله مهم‌ترين اهداف گسترش طرح مذكور مي‌توان به موارد ذيل اشاره نمود:

- به حداكثر رساندن مشاركت فعالانه دانش‌آموزان در مدارس تحت پوشش طرح در فرآيند يادگيري، به ويژه دانش‌آموزاني كه افت تحصيلي مواجه مي‌باشند.

- گسترش همكاري و مشاركت فعالانه ميان خانه، مدرسه و نهادهاي اجتماعي در جهت بهره‌مندي هر چه بيشتر دانش‌آموزان از منافع و منابع آموزشي

- افزايش طرح آگاهي والدين از تواناييهاي بالقوه خود در جهت ارتقاء پيشرفت تحصيلي كودكان و ياري رساندن به آنان در كشف ساير مهارتها

- افزايش بهره‌مندي دانش‌آموزان از تحصيل علم و ابقاء تحصيلي آنان تا پايان دوره تحصيلات پايه و تشويق و ترغيب آنان به ورود به تحصيلات دانشگاهي و قرار گرفتن در جريان منظم تحصيل علم

- انتشار نتايج مثبت و سازنده طرح از طريق نظام مدرسه‌اي به بطن جامعه

خاطرنشان مي‌گردد كه پايه و اساس طرح مذكور بر اصل مشاركت فعالانه ميان خانه / مدرسه / جامعه در امر آموزش كودكان نهاده شده است. از جمله مشخصات بارز اين نوع مشاركت مي‌توان به برخورداري از رابطه كاري براساس يك هدف مشخص، احترام متقابل و تمايل قلبي به بحث و گفتگو در خصوص مشكلات و معضلات دانش‌آموزان اشاره نمود. يك چنين مشاركتي مستلزم تبادل اطلاعات، مسئوليت‌پذيري و تصميم‌گيري مشترك مي‌باشد. از جمله اصول كلي كه بر طرح ارتباط خانه / مدرسه / اجتماع حاكم مي‌باشند مي‌توان به موارد ذيل اشاره نمود:

1.  برقراري مشاركت و همكاري براساس مهارتها و تواناييهاي مكمل والدين و معلمين

2.  هدف اصلي طرح پيشگيري است و نه درمان صرف

3.  مشخص كردن نيازها و پاسخگويي به موقع آنان

4.  افزايش مشاركت اعضاي خانه و مدرسه و جامعه

5.  رشد و گسترش خودياري و استقلال طرفين

6.   بازديد رسمي از خانواده‌ها به عنوان عنصر كليدي در برقراري حس اعتماد و اطمينان با خانواده‌ها

7.   ايجاد ارتباط و تشويق و ترغيب همكاري و هماهنگي ميان نهادهاي قانوني مرتبط با آموزش و افزايش تأثيرگذاري و كارآيي و جلوگيري از دوباره‌كاري و بهره‌مندي خانواده‌ها و دانش‌‌آموزان در حاشيه قرار گرفته از مزاياي طرح

8.  متداوم بودن ارتباط ميان خانه / مدرسه / اجتماع

9.  گسترش مالكيت اجتماعي طرح از طريق افزايش تعداد كميته‌هاي محلي

ساختاركلي طرح ارتباط خانه / مدرسه / اجتماع

قرارگاه اصلي طرح در مدرسه واقع مي‌باشد. در اين قرارگاه يك مدير تمام‌وقت نيازهاي ارتباطي مدرسه و يا شماري از مدارس همان منطقه را برآورده مي‌سازد.هماهنگ كننده‌هاي يك ناحيه تشكيل دسته‌هاي بيشتري داده و اين دسته‌ها براي پشتيباني دو جانبه و گسترش فعاليت‌هاي خود به صورت منظم با يكديگر تشكيل جلسه مي‌دهند. هماهنگ‌كننده‌هاي نواحي مختلف در جهت توسعه و گسترش هر چه بيشتر فعاليت خود با يكديگر 2 بار در سال تشكيل جلسه مي‌دهند.  هماهنگ كننده‌هاي جديد از يك جلسه يك هفتگي معارفه با شغل خود برخوردار مي‌گردند.  براي مديران مدارسي كه تازه وارد طرح شده‌اند و ساير مديراني كه مدرسه محل خدمت آنها از قبل تحت پوشش طرح بوده است جلسه اطلاع‌رساني يك روز ترتيب داده مي‌شود.  مديران جديد مدارس مؤظفبه معرفي طرح ملي دو مرحله زماني كوتاه‌مدت به مدرسه محل خدمت خود مي‌باشند. هر ساله در فصل بهار جلسه ويژه پرسش و پاسخ در خصوص رسيدگي به مشكلات و معضلات طرح با مشاركت مديران طرح، دستياران طرح، مديران مدارس تحت پوشش طرح، بازرسان طرح و هماهنگ كننده‌هاي طرح برگزار مي‌گردد. در اين جلسه از برخي از والدين نيز جهت حضور در جلسه دعوت به عمل‌ مي‌آيد.

منابع انساني

پرسنل طرح مذكور از ميان معلمين تمام‌وقت مدارس، كه صلاحيت آنان نيز مورد تأييد واقع گرديده است، برگزيده مي‌شوند. خاطرنشان مي‌گردد كه افراد برگزيده مي‌بايستي از وجهه مناسب و قابل قبولي در ميان ساير اعضاي مدرسه و والدين دانش‌آموزان برخوردار بوده و كاملاً در خدمت طرح قرار گيرند. در مقطع ابتدايي، آموزگار برگزيده شده جهت همكاري در طرح از تدريس معاف شده و جاي خود را به آموزگار تمام‌وقت ديگري مي‌دهد اين در حالي است كه در مراكز آموزش متوسطه وضع بدين منوال نيست.

منابع مالي

منابع مالي طرح در اختيار مدير طرح بوده و از سوي دولت تأمين مي‌گردد.

عوامل دخيل در ترك تحصيل زود هنگام

فاكتورهاي متنوعي اعم از عوامل خانه / مدرسه / جامعه دست به دست يكديگر داده و افت تحصيلي بيشتر و ترك تحصيل زودهنگام دانش‌آموزان را سبب مي‌گردند. از اين روي هر برنامه‌اي كه جهت مقابله با چنين معضلاتي طراحي و اجرا مي‌گردد بايستي به منظور نمودن جنبه‌هاي مختلف زندگي جوانان مبادرت نمايد.  جهت مقابله با معضلات مذكور، دپارتمان آموزش و علوم از برخي از مدارس مقطع ابتدايي و متوسطه مناطق با آمار ترك تحصيل و افت تحصيلي بالا به صورت گزينشي دعوت نموده تا به مشاركت در طرح تكميل دوره تحصيلات آموزشي مبادرت نمايند. در اين راستا كميته‌اي متشكل از نمايندگان مدارس مذكور و نهادهاي مربوطه تحت عنوان كميته مديريت طرح محلي تكميل تحصيلات آموزشي تشكيل گرديد. كميته مذكور مأمور گرديد تا در ابتدا به شنجش سطح محلي ميزان علاقمندي افراد جامعه جهت مشاركت در طرح تكميل دوره تحصيلات آموزشي موسوم به( SCP ) پرداخته و سپس به تسليم طرح كلي مربوط به ارائه خدمات زمان تحصيل و پس از تحصيل ويژه دانش‌آموزان در معرض خطر ترك تحصيل به دپارتمان آموزش و علوم مبادرت نمايد. در اين راستا از مدارس و نهادهاي همكار نيز خواسته شد تا با مشاركت در فرآيند مشاوره‌اي و برنامه‌ريزي شده همراه با والدين دانش‌آموزان، كادر اداري و آموزشي مدارس و نمايندگان نهادهاي قانوني، دست‌اندركار بخش آموزش و ساير نهادها و سازمانهاي داوطلب از پيشرفت و توسعه طرح در كليه ابعاد حمايت نمايند.

3-  طرح مبارزه با ترك تحصيل دانش‌آموزان و نحوه پيشگيري از آن

طرح مبارزه با ترك تحصيل دانش‌آموزان در اوايل سال 1998 ميلادي با هدف پيشگيري از ترك تحصيل دانش‌آموزان رده‌هاي سني 15-8 سال به مورد اجرا گذارده شد گفتني است كه بنا بر طرح مذكور كودكان رده‌هاي سني مذكور شناسايي و از طريق ارائه خدمات ويژه و كمكهاي مالي به ادامه تحصيل تشويق و ترغيب مي‌گردند. هدف از اجراي طرح مذكور شناسايي دانش‌آموزان متمايل به ترك تحصيل و اتخاذ شيوه‌هاي مناسب جهت بازگرداندن مجدد آنان به مراكز آموزشي مي‌باشد. جهت اين منظور دولت ايرلند به اختصاص بودجه 68/3 ميليون پوندي در اختيار طرح مذكور مبادرت نموده است.

4- طرح شروع زودهنگام آموزش

طرح شروع زود هنگام آموزش پيش دبستاني طي سال 1994 ميلادي به مورد اجرا گذارده شد. طي سال 98-1997 ميلادي، مجموع كل مدارس پيش‌دبستاني بر (40 ) مدرسه با (56 ) كلاس درس بالغ مي‌گرديد كه تعداد 1559 كودك در آنها به فعاليت آموزشي مبادرت مي‌نمايند. لازم به يادآوري است كه تراكم دانش‌آموزان پيش‌دبستاني در هر يك از كلاسهاي مدارس مذكور (30 ) نفر بوده كه (15) دانش‌آموز در شيفت صبح و (15) دانش‌آموز در شيفت بعدازظهر در كلاس‌ها حضور مي‌يابند. همچنين خاطرنشان مي‌شود كه هر يك از مدارس مذكوربه ازاء هر كودك 75 پوند هزينه سرانه دريافت مي‌نمايند.علاوه بر اين  هر كلاس از يك مربي پيش‌دبستاني و يك‌كودكيار برخوردار مي‌باشد. گفتني است كه  ساليانه به هر كلاس مبلغي معادل 4500 پوند جهت تدارك لوازم و ابزار آموزشي اختصاص مي‌يابد. علاوه بر اين  هر ساله مبلغي معادل 1500 پوند در جهت تشويق والدين به مشاركت در امور مدارس اختصاص مي‌يابد. هدف از شروع زود هنگام دوره پيش دبستاني ، قرار دادن كودكان در معرض برنامه‌‌هاي آموزشي است كه به رشد زود هنگام شخصيتي آنان و بنا نهادن پايه آموزشي موفقيت‌آميز براي سالهاي آتي اين قشر سني منتهي مي‌گردد. طرح آزمايشي مذكور از اهميت بسياري برخوردار مي‌باشد. كليه شواهد و قرائن داخلي و خارجي نشان مي‌دهند كه آموزش پيش‌دبستاني با كيفيت و پرمحتوا نقش بسيار مهمي در جبران اثرات اوضاع نامطلوب اجتماعي و پيشگيري از ضعف‌هاي آموزشي ايفا مي‌نمايد. در اين راستا 8 ناحيه و اصناف آموزشي و اجتماعي شهرهاي كورك ( CORK)، لايمريك ( ‌Limerick ) و دوبلين ( Dublin ) براساس طرح آموزشي و جهت خدمات‌رساني آموزش طي سال 1994 ميلادي برگزيده شدند. گفتني است كه نواحي و مراكز مذكور پس از تحقيق و تفحص‌ و با ملاحظه نيازهاي شديد آنان انتخاب گرديدند. پس از اجراي طرح مذكور در مراكز فوق به تدريج دامنه طرح به ساير مدارس و مراكز محروم كشور كشيده شد به نحوي كه هم اكنون اين طرح در بيش از (40) مركز اجرا مي‌گردد. هر يك از مراكز مشمول طرح تعداد 60 كودك رده‌هاي سني 4-3 سال را تحت پوشش خدمات آموزش پيش‌دبستاني خود قرار داده‌اند. لازم به ذكر است كه كلاسهاي پيش‌دبستاني در برخي از مدارس ابتدايي از پيش تعيين نشده برگزار مي‌گردد. اين مراكز طي دو شيفت صبح و عصر فعاليت نموده، از اين روي از حداكثر پتانسيل خود در زمينه آموزش پيش‌دبستاني بهره مي‌برند. خاطر نشان مي‌گردد كه كلاسهاي نوبت صبح از ساعت (30/11 - 9 ) قبل از ظهر و كلاسهاي نوبت عصر طي ساعات (30/2 - 12 ) برگزار مي‌گردد. همچنين در هر يك از كلاسها تنها 15 كودك به فراگيري آموزشهاي اين مقطع مبادرت مي‌نمايند. همانگونه كه قبلاً نيز بدان اشاره گرديد در هر يك از مراكز مذكور دو مربي پيش‌دبستاني صلاحيت‌دار و دو كودكيار برگزيده به فعاليت مبادرت مي‌نمايند. يادآور مي‌شود كه كودكياران از طريق هيئت مديره مدارس انتخاب و به كار گمارده مي‌شوند. حداقل صلاحيت لازم جهت اشتغال به كودكياري در مرحله آغازين برخورداري گواهينامه پايه دوم آموزش متوسطه تمام‌وقت و گواهينامه پايه دوم فني و حرفه‌اي موسوم به ( N . C V A  ) مي‌باشد. از جمله ديگر مدارك مورد نياز جهت احراز شغل مذكور مي‌توان به گواهينامه درجه دوم مراقبت‌هاي بهداشتي و يا معادل آن اشاره نمود. گفتني است كه ديپلم پرستاري در قالب مدرك معادل نيز پذيرفته مي‌گردد.

كليه مربيان و كودكياران مقطع پيش‌دبستاني مؤظف به حضور منظم در كلاسهاي آموزش ضمن خدمت مي‌باشند. از سال 1998 ميلادي همه ساله‌ كنفرانس ملي آموزش پيش‌دبستاني در شهر دوبلين بر پا مي‌گردد. هدف از برگزاري اين همايش ملي آشنايي با ديدگاههاي گروههاي ذينفع در اين زمينه و اتخاذ شيوه‌هاي مناسب جهت حمايت، هماهنگي و گسترش هر چه بيشتر طرح مذكور ‌مي‌باشد. ارائه برنامه‌هاي آموزشي پيش‌دبستاني مناسب در نواحي محروم از جمله موضوعات مورد بحث اين كنفرانس به‌شمار مي‌رود. پس از خاتمه كنفرانس، دبيرخانه همايش اقدام به چاپ و انتشار نتايج و توافقات بدست آمده مي‌نمايد. اين گزارش حاوي چكيده مذاكرات و مباحثات همايش بوده و به صورت يك بخش مهم ضميمه سند سياسي مربوط به آموزش پيش‌دبستاني مي‌گردد.

5-  طرح تكميل دوره آموزش

طرح تكميل دوره آموزش از جمله طرحهاي راهبردي دپارتمان آموزش و علوم بوده و هدف از اجراي آن تأثيرگذاري مثبت بر حضور دانش‌آموزان در مدارس دوره متوسطه و افزايش شمار دانش‌آموزاني است كه با موفقيت اين دوره را پشت‌سر مي‌گذارند. دايره توسعه ملي كشور ( NDP ) با همكاري صندوق اجتماعي جامعه اروپا (  ESF ) عهده‌دار تأمين مالي طرح مذكور مي‌باشند. لازم به ذكر است كه اين طرح در ساير كشورهاي اروپايي نيز به مورد اجرا گذارده شده و منحصر به كشور ايرلند نمي‌باشد. بر اساس آمارهاي جاري، طي سال 1994 ميلادي، ميزان ابقاء تحصيلي دانش‌آموزان تا پايان دوره متوسطه در كشور ايرلند بر 7/83 % بالغ مي‌گردد. طرح مذكور بيشتر بر دانش‌آموزاني متمركز است كه به واسطه مواجهه با مشكلات يادگيري در معرض ترك تحصيل قرار دارند. دانش‌آموزاني كه مبادرت به يك چنين عملي مي‌نمايند بيشتر تمايل به خودسري داشته و از شانس كمتري جهت احراز شغل مناسب در جامعه برخوردار مي‌باشند. هر چند تكميل تحصيلات دوره متوسطه و دريافت مدرك تحصيلي به معناي يافتن شغل مورد نظر نيست اما به هر حال در دنياي متلون اقتصاد امروزي عدم برخوداري از مدرك تحصيلي به حاشيه‌نشيني افراد منتهي مي‌گردد.

6- طرح تأسيس مدارس دارالتأديبي ويژه جوانان بزهكار

در حال حاضر در كشور ايرلند (5) مدرسه ويژه جوانان بزهكار تحت نظارت و پشتيباني دپارتمان آموزش و علوم فعاليت دارند. مدارس مذكور به جوانان پائين‌تر از رده سني 16 سال كه از سوي دادگاه محكوم شناخته شده يا تحت بازداشت موقت قرار دارند خدمات‌رساني مي‌نمايد. هدف از تأسيس مدارس مذكور مراقبت و ارائه آموزش و برنامه‌هاي تربيتي به جوانان بزهكار و تلاش در جهت بازگرداندن آنان به محيط سالم اجتماع مي‌باشد. از جمله مدارس پنج‌گانه مذكور مي‌توان به موارد ذيل اشاره نمود:

- دارالتأديب تربيتي دوبلين

- مدرسه استثنايي سن جوزف تيپداري

- مركز تأديبي فينگلاس دوبلين

- مركز تربيتي پسران اوبراستوان دوبلين

- مركز تربيتي دختران اوبراستوان دوبلين

7-  طرح ملي مبارزه با فقر ( NAPS )

سند اصلاح شده طرح ملي مبارزه با فقر موسوم به ( N APS )، كه به طرح ملي ايرلند بر ضد فقر و محروميت اجتماعي نيز معروف است، در فوريه سال 2002 ميلادي منتشر گرديد. اين سند حاوي برخي از نقاط هدف نظير ضعف آموزشي نيز مي‌باشد. از جمله مهم‌ترين اهداف مورد توجه طرح مي‌توان به موارد ذيل اشاره نمود:

- كاهش 50 درصدي نسبت دانش‌آموزان مواجه با مشكلات سوادآموزي تا سال 2006 ميلادي

- كاهش در جمعيت كم‌سواد رده‌هاي سني 64-16 سال به ميزان 20-10 درصد تا سال 2007 ميلادي

- كاهش شمار جواناني كه زودتر از موعد مقرر ترك تحصيل مي‌نمايند به 15 درصد طي سال 2003 ميلادي و 10 درصد طي سال 2006 ميلادي

8-  طرح تأسيس صندوق خدمات و تسهيلات جوانان

هدف از تأسيس صندوق خدمات و تسهيلات جوانان - كه توسط دولت طي سال 1998 ميلادي پايه‌ريزي گرديد - توسعه و گسترش روشهاي هدفمند پيشگيري از افت تحصيلي و ترك تحصيل زودهنگام از طريق گسترش امكانات ويژه جوانان نظير امكانات ورزشي و تفريحي و خدمات رفاهي در نقاط محروم مي‌باشد. به عبارت ديگر اين صندوق با هدف جلب جوانان مناطق محروم و آلوده به مواد مخدر به فعاليتهاي متنوع ورزشي و تفريحي و به دور نگاهداشتن آنان از خطر اعتياد به مواد مخدر تأسيس يافته است. دولت ايرلند نيز درجهت گسترش فعاليتهاي صندوق كمك مالي (47) ميليون يورويي به آن اختصاص داده است. خاطرنشان مي‌گردد كه مبلغ مزبور ظرف مدت 3 سال و به تدريج به صندوق واريز مي‌گردد. گفتني است كه از ميزان كمكهاي مالي مذكور، بالغ بر 34 ميليون يورو به 13 گروه ضربتي محلي مبارزه با مواد مخدر اختصاص يافته است. در اين راستا دپارتمان بهداشت و كودكان مبلغ (9) ميليون يورو جهت اجراي « طرح كودكان در معرض خطر» به صندوق اهدا نموده است. به طور كلي سرمايه‌‌گذاريهاي صندوق در جهت كمك به اهداف مشروح در ذيل صورت مي‌پذيرد:

1- حمايت و پشتيباني مادي و معنوي از بيش از 100 امدادگر در خلال فعاليت صندوق

2- احداث و تجهيز (90) مركز ويژه جوانان، مراكز اجتماعي و تأسيسات ورزشي در مناطق محل فعاليت گروههاي ضربتي مبارزه با مواد مخدر

3- استخدام مربي ورزشي جهت جلب توجه جوانان در معرض خطر اعتياد به ورزش و فعاليتهاي تفريحي

4- گسترش برنامه‌هاي پيشگيري از اعتياد به مواد مخدر توسط 7 سازمان محلي و منطقه‌اي

لازم به ذكر است كه كليه پروژه‌هاي مذكور توسط كميته ارزشيابي ملي - كه تحت سرپرستي و نظارت دپارتمان جامعه و امور روستايي قرار دارد - مورد بازبيني و تأييد قرار مي‌گيرد. گفتني است كه در اين راستا دپارتمان آموزش و علوم مديريت صندوق را بر عهده دارد.

8- طرح دسترسي كودكان استثنايي به برنامه‌هاي آموزشي

توسعة طرح دسترسي به آموزش از نوع سوم در جهت افزايش مشاركت دانش‌آموزان مواجه با ناتوانايي‌هاي يادگيري و دانش‌آموزان مناطق محروم بسيار ضروري است. هدف از اجراي اين طرح تسهيل در دسترسي دانش‌آموزان مذكور به بازار كار از طريق توانمند نمودن آنان با آموزشهاي لازم مي‌باشد.

9- طرح غناي اجتماعي حوزه آموزش كشور

در طرح غناي اجتماعي بخش آموزش، تدابير متعددي در رابطه با محروميت‌هاي آموزشي من‌جمله آغاز تحصيلات پيش از دوره پيش‌دبستاني، تكميل دوره تحصيلات پايه تا پايان دوره متوسطه، سوادآموزي ابتدايي، آموزش خانواده‌هاي دائم‌السفر، خدمات مشاوره‌اي مدارس راهبرد سوادآموزي بزرگسالان و زبان آموزي پناهندگان لحاظ گرديده است.

10- طرح آموزش ويژه خانواده‌هاي دايم‌السفر

هدف از اجراي اين طرح تشويق خانواده‌هاي مسافر به همكاري با دپارتمان آموزش و علوم جهت رهسپاري فرزندان خود به مدارس مي‌باشد تا از اين طريق آنان از مزاياي نظام آموزشي كشور بهره‌مند شده و به اتمام تحصيلات پايه تا مقطع متوسطه مبادرت نمايند.