نظام آموزشي كشورهاي جهان

صفحه اصلی سایت محشر بخش سرگرمی تفریحی محشر اس ام اس جوک و لطیفه های جدید فارسی مطالب و عکس های جالب خواندنی دیدنی عکس ایرانی و خارجی خطای دید - به چشمان خود اعتماد نکنید اتاق چت روم فارسی گفتگو دوستیابی عاشقانه متن زیبا ساز محشر نکته های زیبایی آرایشی و بهداشتی کاملترین مرجع انواع فال ، طالع بینی و آدم شناسی به سبک های مختلف آموزش آشپزی ، تهیه انواع ترشیجات دسر شیرینی غذای ايرانی غذای فرنگی غذای کودک و نوشیدنی اطلاعات راهنما تلفن کل کشور نقشه جهان نقشه تهران فرهنگ اسامي پسر و دختر ایرانی آموزش انواع داستان و رمان در کتابخانه محشر سایتهای اینترنتی فارسی لینک های مختلف ایرانی و خارجی ارسال رایگان کارت تبریک های عکس و فلش برای مناسبت های عاشقانه ولنتاین تولد و غیره ترجمه تصویر های عاشقانه عشق یعنی ... محاسبه گر عشق ابزارهاي موبايل جدید ترین اخبار ایران و جهان اطلاعات غذایی تغذيه رژیم و سلامتي جدیدترین رکورد ها و ترین ها گالری عکس های جالب غیر ایرانی ضرب المثل های فارسی ايران همراه با عکس قرآن به سه زبان فارسي عربي انگليسي ترفند هاي كارآمد اینترنتی کامپیوتر و موبایل بخش بين الملل در محشر چك كردن عکس و وضعيت اي دي ياهو در مسنجر با امکانات جالب دانلود رايگان نقشه کامل شهر تهران براي تمامي موبايل هاي سامسونگ - سونی اریکسون - نوکيا پخش زنده و مستقیم شبکه های راديو و تلويزيون آنلاين معرفی شهر های ایران تبليغات در محبوبترین سایت فارسی نقشه سایت

تكنولوژي آموزشي


New Page 1

 تکنولوزي آموزشي

در آستانه قرن بيست و يكم، كشورهاي جهان سوم با چالش بزرگي به نام «تضمين بقاء و موجوديت» خود روبرو مي باشند. کشور مصر بعنوان گهواره تمدن متأسفانه در زمره يكي از كشورهاي توسعه نيافته و يا به عبارتي رو به توسعه محسوب مي‌گردد. از اين روي، آموزش در مصر به مسئله اي امنيتي، ملي و حياتي مبدل گرديده است.با توجه به ماهيت و حجم مسائل و مشكلات آموزشي در مصر، وزارت آموزش در جهت ايجاد تحولات عميق آموزشي به كمك تكنولوژي مدرن، برنامه‌ريزي‌هاي جامعي را طراحي و تدوين نموده است. البته ناگفته نماند كه در اين راستا تكنولوژي به خودي خود هدف نبوده بلكه ابزاري جهت ارتقاء سطح توسعه آموزشي محسوب مي‌گردد. توسعه و ترقي آموزشي متضمن توسعه و بهبود تفكر، شناخت و ادراك و نيز كاربردهاي عملي آن‌ مي‌باشد. بهره گيري از تكنولوژي صرفاً به معناي روزآمد سازي تجهيزات و به كارگيري فنون جديد نمي‌باشد بلكه يكي از كاربردها و معناي اساسي آن اين است كه بايد سبب ارتقاء سطح تفكر افراد گردد. به گونه‌اي كه در سايه ارتقاء سطح فكري بتوان به انجام اقدامات مناسب و لازم و ارتقاء اطلاعات توانمند دست يافت. تكنولوژي همچنين مي‌تواند سبب بهبود و ارتقاء سطح عملكرد معلمين و دانش آموزان و سطوح مديريتي گردد. همچنين در سايه تكنولوژي مي‌توان به بهبود توانايي‌هاي شناختي موردنياز جهت مبادله اطلاعات و انجام ارتباطات اميدوار بود.با توجه به اهميت موضوع بيان شده در فوق، نظام آموزشي مصر بر توسعه و بهبود ظرفيت‌هاي نو‌‌آوري‌ و  ابداع و آفرينش در تمامي حوزه‌ها تأكيد خاصي  دارد. رويكردهاي تكنولوژيك تنها محدود به فراهم سازي تجهيزات جديد نمي‌گردد بلكه توسعه و گسترش فرايند‌هاي عقلاني نيز از جمله اين رويكردهاست.شبكه ويدئو- كنفرانس به منظور برپايي ملاقات‌هاي مختلف ميان مقامات عاليه مسئول در حوزه‌هاي مديريتي و تصميم‌گيري و مراكز آموزش مناطق دور افتاده  بسيار مفيد و كارآمد مي باشد.وزير آموزش مي‌تواند از طريق اين شبكه با معلمان، دانش آموزان، رؤساي مدارس در تمامي مقاطع آموزشي و در سراسر كشور ارتباط برقرار ساخته و در اسرع وقت از مشكلات و مسائل آنان مطلع گردد.

از جمله فوائد چندگانه اينگونه ملاقات‌ و گفتگوها مي توان به موارد ذيل اشاره نمود:

1- رضايت خاطر متخصصان و متوليان امر آموزش به هنگاميكه در مي‌يابند دولتمردان و دست‌اندر كاران مسؤل علاقه مند به حل مسائل و مشكلات آنان مي باشند.

2- تقويت و غنا بخشي به ارتباطات ميان مراكز و مؤسسات كلان و بزرگ آموزشي چون وزارت آموزش و واحدهاي كوچك آموزشي نظير مدارس.

3- اتخاذ سريع تصميمات و اجراء فوري آن در جهت اينکه اينگونه گفتگوها و مصاحبه‌ها در كمترين زمان ممكن كمبودها و مشكلات موجود را مشخص و معين ساخته و تصميم سازان را در اتخاذ تصميمات درست و شايسته براي حل مسائل توانمند و قادر حمايت مي نمايد.

4- بكارگيري اين شبكه ارتباطي در جهت ايجاد فضاي آزاد و دمكراتيك در کليه حوزه‌هاي رسمي و مراكز تصميم سازي آموزشي و مدارس

توسعه تكنولوژيك آموزشي

در حال حاضر، آموزش در مصر به مسأله اي حائز اهميت از لحاظ امنيت ملي مبدل گرديده است. دليل اين امر به اين نكته باز مي گردد كه آموزش به طور كلي عهده دار شكوفاسازي استعداد افراديست كه مستعد تفكر خلاقانه، طراحي، ساخت و توليد مي باشند. چنين افرادي قادر خواهند بود تا در سايه برخورداري از توانائيهاي خود، واقعيات موجود در جامعه را متحول و بازآفريني نموده و آينده بهتر و مطلوبتري براي خود رقم زنند. بر اين اساس، اشاعه تكنولوژي صرفا‏ٌ متضمن فراهم سازي تجهيزات نمي باشد، بلكه در درجه نخست بايد متضمن رشد و شكوفائي فكر، دستيابي به اهداف مناسب، تنظيم اطلاعات و بهبود عملكرد دانش آموزان و معلمان و مديران باشد. تكنولوژي همچنين بايد متضمن رشد ذهني و فكري و افزايش ظرفيت تبادل اطلاعاتي و ارتباطاتي افراد باشد.توسعه تكنولوژيك آموزشي در پي فراهم آوردن محيطي آموزشي نويني است كه در پرتو آن دانش آموزان بتوانند از طريق خودآموزي و بكارگيري کليه منابع اطلاعاتي و ابزار متعدد آموزش تكنولوژي، دامنه تجارب خود را گسترش دهند. آموزش نحوه دسترسي به اطلاعات نيز از جمله اهداف توسعه تكنولوژيك مي باشد. بهبود كيفيت اطلاعات و افزايش كارآمدي آن نيز در زمره اهداف مهم توسعه تكنولوژي آموزشي به شمار مي آيد.لازم به ذکر است که به اين اهداف مي توان به شيوه هاي ذيل دست يافت:

1- برطرف نمودن مشكل ازدحام كلاسها و كاهش تعداد دانش آموزان هر كلاس

2- مقابله با مشكلات مربوط به كاهش شمار کادر آموزش فني و تخصصي

3- مدنظر قراردادن تفاوتهاي فردي موجود ميان دانش آموزان

4- مبارزه با بي سوادي كه حوزه هاي مختلف توسعه را تحت تأثير قرار داده و مانع ايجاد تحولات گردد

5- اصلاح ساختار آموزش معلمان براساس اهداف تعيين شده و فراهم سازي ابزار كمك آموزشي و ارائه شيوه هاي مناسب آموزشي

6- انجام اقدامات لازم جهت پذيرش و كاربست مفاهيم مدرن آموزشي بامحوريت فراگيران بعنوان اساس فرايند آموزش

7- افزايش و بهبود استاندارد دستورالعملهاي آموزشي به منظور دستيابي به تعالي و شكوفائي مديريتي در سطح جهاني

8- انجام اقدامات لازم به منظور از ميان بردن شكاف هاي موجود ميان دانش آموزان معلول و عادي