طراحي حرفه اي وب سايت : طراحي وب سايت خود را به گروه فناوري اطلاعات ايران بسپاريد

طراحي وب سايت طراحي حرفه اي وب سايت بهينه سازي وب سايت

تبادل فایل با سرور از طریق FTP

استفاده از FTP برای تبادل فایل با سرور

FTP مخفف File Transfer Protocol است به معنای پروتوکل انتقال فایل و از آن برای انتقال فایلها بین سرور و کامپیوتر کاربر استفاده می شود. بیشترین مورد استفاده از این روش برای آپلود کردن صفحات و فایلهای مربوط به وب سایت ها است.

برای استفاده از FTP به یک نرم افزار هم احتیاج دارید که کار اتصال و انتقال فایلها را انجام میدهد. شما حتی می توانید از اینترنت اکسپلورر ویندوز برای این کار استفاده کنید اما چون اینترنت اکسپلورر مشخصاً برای استفاده از FTP طراحی نشده است امکانات کاملی در این زمینه در اختیار شما قرار نمیدهد. در ادامه به معرفی چند نرم افزار برای کار با FTP خواهیم پرداخت.

اتصال به سرور FTP

برای اتصال به سرور به یک سری اطلاعات احتیاج دارید تا با استفاده از آنها به سرور دسترسی داشته باشید این اطلاعات معمولاً شامل آدرس سرور FTP، نام کاربری و کلمه عبور شما در سرور هستند. آدرس سرور چیزی شبیه ftp://example.com یا ftp://ftp.example.com است و سرور مورد نظر را برای برنامه مشخص میکند.

معمولاً پوشه ای که محتویات سایت در آن قرار میگیرند (Remote Folder) در سرور به صورت مجزا در نظر گرفته می شود که فایلهایی که خارج از این پوشه آپلود شوند از طریق سایت در دسترس نخواهند بود. نام این پوشه معولاً public_html یا www است. در صورتی که شما نام این پوشه را به برنامه FTP خود بدهین پس از اتصال به سرور به صورت خودکار این پوشه برای شما باز خوهد شد.

تصویر زیر مربوط به قسمتی از نرم افزار CuteFTP است که کاربر در آن مشخصات سرور FTP را تععین میکند. قسمتهای مربوط به Label و Comments برای یادآوری سایت توط کاربر استفاده میشوند و به سرور ارتباطی ندارند. کادر Host Address برای وارد کردن آدرس سرور FTP است. قسمتهای Username و Password هم مربوط به نام کاربری و کلمه عبور کاربر در سرور هستند. Login Method هم معمولاً به صورت normal است در غیر این صورت باید اطلاعات مربوط به آنرا از مدیر سرور خود دریافت کنید.

برگه مربوط به وارد کردن مشخصات سرور در نرم افزار CuteFTP
وارد کردن مشخصات سرور FTP در نرم افزار CuteFTP

تبادل فایل بین سرور و کلاینت

اغلب کلاینتهای FTP ظاهری مشابه هم دارند که تا حدی شبیه اکسپلورر ویندوز است. در تصویر زیر می توانید نمایی از نرم افزار CuteFTP را مشاهده کنید.

نمایی از نرم افزار CuteFTP
نمایی از نرم افزار CuteFTP که برای کار با پروتوکل FTP مورد استفاده قرار میگیرد

در این نرم افزار ستون سمت چپ نشان دهنده فایلها و پوشه های موجود در کامپیوتر کاربر و قسمت بزرگتر در سمت راست نشان دهنده فایلها و پوشه های موجود در سروری هستند که نرم افزار به آن متصل شده است. سایر کادرهای موجود در برنامه هم پیامها و دستوراتی را که بین سرور و نرم افزار رد و بدل می شود و همچنین فایلهای موجود در لیست انتقال، فایلهای در حال انتقال و فایلهایی که انتقال آنها به پایان رسیهد است را نشان می دهند.

برای انتقال فایلها کافیست فایلهایی را که میخواهید منتقل شوند در ستون مربوط به آنها انتخاب کنید و دکمه آپلود یا دانلود را بسته به کاری که میخواهید انجام دهید از نوار بالای ستونها کلیک کنید. برای مثال وقتی بخواهیم یک سری فایل را از کامپیوتر خود به سرور انتقال دهیم میتوانیم همه فایلها را در کامپیوتر خود با استفاده از ستون سمت چپ برنامه انتخاب کنیم و دکمه آپلود (پیکان رو به بالا) را از نوار ابزار برنامه کلیک کنیم. با این کار همه فایلهای انتخاب شده به پوشه در سرور که هم اکنون توسط برنامه باز شده است منتقل می شوند. البته برای انتقال فایلها می توانیم از دراگ و دراپ کردن فایلها هم استفاده کنید و یا از دکمه سمت راست ماوس و… اما در اساس کار تفاوتی وجود ندارد.

برای دانلود فایلهای موجود در سرور هم باید فایلهای مورد نظر را انتخاب کنیم و دکمه دانلود (پیکان رو به پایین) را کلیک کنیم. سپس فایلها در پوشه ای که در ستون سمت چپ برنامه باز شده است دانلود می شوند.

البته معمولاً نرم افزارهای FTP امکانات دیگری از قبیل ویرایش فایل، فشرده سازی و باز کردن فایلهای فشرده و امکاناتی از این قبیل هم دارند ولی ما در اینجا فقط به آپلود و دانلود کردن فایل در آنها می پردازیم.

نرم افزارهای FTP:

نرم افزراهای زیادی برای کار با FTP وجود دارند که بسیاری از آنها را می توانید به صورت رایگان یا نسخه آزمایشی از اینترنت دانلود کنید. البته در بعضی نرم افزراهای طراحی وب نظیر Dreamweaver هم امکان کار با FTP تعبیه شده است. در این قسمت به معرفی برخی از این نرم افزارها می پردازیم.

Internet Explorer

بسیاری از افراد اینترنت اکسپلورر را به عنوان نرم افزاری که قابلیت کار با FTP را داشته باشد نمیشناسند اما این قابلیت در نسخه های اخیر این مرورگر تعبیه شده است. اینترنت اکسپلورر ساده ترین راه برای شروع کار با FTP است چون احتیاج به دانلود و نصب نرم افزار جدید ندارید اما در صورتی که میخواهید به صورت دائمی و حرفه ای از FTP استفاده کنید ممکن است کار با این مرورگر به مرور زمان برای شما خسته کننده شود.

FileZilla

این نرم افزار توسط تعداد زیادی از طراحان و صاحبان سایتهای اینترنتی مورد استفاد قرار میگیرد. شما میتوانید با مراجعه با آدرس filezilla.sourceforge.net این نرم افزار را به صورت رایگان دانلود کنید یا اطلاعات بیشتری در مورد آن به دست آورید.

Nvu

این برنامه یک یک نرم افزار رایگان برای طراحی و ویرایش صفحات وب است که قابلیت کار با FTP هم در آن تعبیه شده است. برای اطلاعات بیشتر در مورد این نرم افزار می توانید به وب سایت آن با آدرس www.nvu.com مراجعه کنید.

CuteFTP

این نرم افزار مشخصاً برای کار با FTP طراحی شده است و امکانات در خور توجهی در اختیار کاربران خود قرار می دهد. می توانید برای دانلود نسخه آزمایشی این نرم افزار به سایت رسمی آن با آدرس www.cuteftp.com مراجعه کنید. این نرم افزار با توجه به حجم مناسب (حدود 6 مگابایت برای نسخه 7 آن) و امکاناتی که در اختیار کاربران خود قرار میدهد گزینه مناسبی برای کار با FTP است.

WS_FTP

این نرم افزار هم از طرفداران زیادی برخوردار است. برای کسب اطلاعات بیشتر و دانلود نسخه آزمایشی آن می توانید به وب سایت نرم افزار با آدرس www.ipswitch.com مراجعه کنید.

Dreamweaver

امکانات این برنامه بسیار فراتر از یک نرم افزار FTP ساده است. این برنامه جهت طراحی وب در سطح حرفه ای ارائه شده است و علاوه بر HTML و CSS که در طراحی صفحات استاتیک استفاده می شوند از زبانهای برنامه نویسی داینامیک از جمله PHP و ASP هم پشتیبانی میکند. برای اطلاعات بیشتر در مورد این نرم افزر میتوانید به آدرس www.adobe.com/products/dreamweaver مراجعه کنید.
در صورتی که تمایل دارید از این نرم افزار استفاده کنید من توصیه میکنم Adobe Dreamweaver CS3 نسخه ME را که برای زبانهای رایج در خاور میانه طراحی شده است انتخاب کنید.


نظرات بازدید کنندگان
Sun, 31 May 2009 14:14:47 +0430 نویسنده : وحید
با سلام دم شما گرم
عجب سایت مفید آموزنده ای دارید
اگر کمی هم درباره کار با برنامه front page  را بگذارید ممنون میشم
آیا برنامه های front page  و Dreamweaver برای طراحی صفحات وب هستند ؟
و اینکه برای طراحی وب (برای افراد آماتور) کدامیک از دو برنامه بالا بهتر می باشد ؟

با تشکر
 
Tue, 24 Feb 2009 13:46:40 +0330 نویسنده : جعفر ( افغان)
مطالب خیلی دل چسپ بود تشکر از شما لطفا بگویید که Download هر File  هزینه دارد یا خیر
 
Sat, 13 Dec 2008 18:23:56 +0330 نویسنده : منصور
برای طراحی کردن وب سایت خودم به کمک احتیاج دارم در صورت داشتن برنامه ان را به ایمیل من ارسال کنید با تشکر.
www.veterinarydata.com
 
Sat, 05 Jul 2008 19:21:00 +0430 نویسنده : HELLO
THAKNS IT IS VERY GOOD I HAVE A QUESTION THIS IS
HOW WE CAN INCREASE SPEED OF UPLOAD BY SOFTWARE OR OPTION IS EXIST
 
Tue, 27 May 2008 19:47:03 +0430 نویسنده : sara
با سلام
مطالبتون خیلی عالی بود ولی میشه یه مطلب در مورد تاریخچه پیدایش این پروتکل برای من بزارید و اینکه چه کسانی بیشتر از این پروتکل استفاده می کنند.
با تشکر
 
Sun, 04 May 2008 19:08:55 +0430 نویسنده : reza
man site ro ba publisher tarahi kardam vali upload  mikonam va bad adrese site ro minevisam to site narafte chi kar konam dar zemn site fogolade darin.
 
ساعت: 16:06 - تاریخ: 11 بهمن 1386 نویسنده : زهرا
ممنون از آموزشتون من با front page  کار می کنم ولی بعد از upload کردن وقتی آدرس سایتمو باز می کنم فقط یک سری اطلاعات نمایش داده می شه اگه ممکنه راهنمایی کنید در مورد اینکه چجوری آدرس هر فایل front page رو بفهمیم یا تغییر بدیم.
 
ساعت: 23:49 - تاریخ: 7 بهمن 1386 نویسنده : بهروز
سپاس  آیا برای اپلود سایت باید هزینه بپردازیم و یا رایگان است من هیچگونه اگاهی ندارن لطفا راهنمایی کنید.و چه مقدار فضا داده می شود؟