بخش های متنوع سایت محشر دات کام ، این سایت را به محبوبترین و پربیننده ترین سایت فارسی تبدیل نموده است؛ شما نیز سایت محشر را صفحه اصلی خود کنید تا روزانه به مطالب جالب این سایت دسترسی داشته باشید
نام هنرمند
کمال تبریزی
طبقه بندی الفبایی
ت
شرح
کمال تبریزی هنرمند مطرح سینمای کشورمان و خالق آثار به یادماندنی همچون لیلی با من است و مارمولک ، این بار به بهانه کارگردانی سریال شهریار مهمان برنامه چشم انداز بود برنامه ای که اجرای آن را رسول نجفیان هنرمند دیگر کشورمان به عهده دارد . گفتگوی زیر ماحصل این برنامه است :
مجری : میهمان عزیز برنامه ابتدا در دانشکده پلی تکنیک و در رشته راه و ساختمان تحصیل می کرد اما تغییر رشته داده و در رشته کارگردانی سینما و تلویزیون مشغول به تحصیل شد .
وی فیلم های مستند کوتاه و بلند سینمایی بسیاری را در کارنامه خود ثبت کرده است. در سال 1368 اولین فیلم سینمایی خود را به نام عبور کارگردانی کرد.اسامی فیلم های سینمایی او عبارتند از: درمسلخ عشق ، لیلی با من است ، پایان کودکی ، مهر مادری ، شیدا ، فرش باد ، گاهی به آسمان نگاه کن ، مارمولک ، یک تکه نان ، همیشه پای یک زن در میان است و پاداش. (دوفیلم آخر درنوبت اکران قراردارد). مجموعه های تلویزیونی دوران سرکشی ، قصه های رودخانه و شهریار از این کارگردان است.
باذکراین مقدمه باید بپرسم به چه علت تغییر رشته دادید و در رشته کارگردانی فیلم و سینما به تحصیل مشغول شدید ؟ آیا زمینه این کار در شما وجود داشت یا بطور اتفاقی وارد این عرصه شدید؟
پاسخ : من قبل از ورود به دانشکده یک سری فعالیت عکاسی و تهیه اسلاید داشتم در دانشکده هم کمیته تهیه فیلم و عکس و اسلاید داشتیم که در آنجا فعالیت ما متمرکز تر شد. یک دوره ای در دانشگاهها انقلاب فرهنگی شد و ما در آن دوره کاملا به صحنه فرهنگ و هنر وارد شدیم . بعد از بازگشائی دانشگاهها من که در رشته راه و ساختمان دانشکده پلی تکنیک تحصیل می کردم متوجه شدم سر کلاسها دروس ریاضی را نمی فهمم درهمانجا تغییر رشته دادم و پرونده خود را گرفتم و به دانشکده هنر که پشت ساختمان پلی تکنیک بود رفتم و بعد از ثبت نام و ادامه تحصیل در رشته کارگردانی فیلم و سینما ، فارغ التحصیل شدم.
مجری : سریال شهریاردرنوع خودش خیلی خاص بود چه ضرورتی برای ساخت این سریال پیش آمد آیا کسی به شما این پیشنهاد را داد یا اینکه خودتان تصمیم به ساخت این سریال گرفتید؟
پاسخ : مدت زیادی بود که ساخت این سریال در سیما فیلم مطرح شده بود و بحث های فراوانی بر سر ساخت این سریال بود که در نهایت قرار شد این فیلمنامه نوشته شود یادم هست به خیلی از همکاران من که آذری زبان هم هستندساخت این سریال پیشنهاد شد اما هربار به دلایلی به تعویق می افتاد تا اینکه از طرف سیما فیلم ساخت سریال به من پیشنهاد شد و من چون خاطراتی از دوران کودکی داشتم و پدرم مرتب از منظومه دیوان شعر شهریار برای من میخواند قلبا علاقه خاصی به استاد شهریار داشتم و بی درنگ این پیشنهاد را پذیرفتم و ساخت سریال را شروع کردم.وارد شدن به زندگی این شاعر و شناساندن او از آرزوهای قلبی و دغدغه های خاطرم بود که البته کار بسیار دشواری هم بود بخصوص با توجه به حساسیت های خویشاوندان استاد نسبت به انعکاس زندگی خصوصی او اما اینقدر این علاقه و شور در من وجودداشت که این کار را پذیرفتیم و آنرا با تمام سختیهایش به پایان رساندم .
مجری : در سریال شهریار آقای اردشیر رستمی با توجه به اینکه تا به حال کار بازیگری نکرده بود واقعا خیلی خوب درخشید و بازی کرد،انتظار می رفت با بازی خوبی که ارائه دادند ایشان تا آخرین قسمت یعنی زمان پیری شخصیت شهریار را بازی کند، از خودشان هم که پرسیدیم مسئله گریم دشوار زمان پیری استاد را مطرح کردند نظر خود شما در این مورد چیست ؟
پاسخ : وجود آقای اردشیر رستمی دراین سریال معجزه بود. وی همانطوری که می دانید گرافیست ، شاعر و مقاله نویس است و سابقه کاربازیگری نداشت. وقتی نقش شهریار را پذیرفت حدود یکسال از اول صبح تا دیر وقت سر فیلمبرداری این سریال بود و در واقع از کار و حرفه اصلی خود دور شده بود از طرفی کار مداوم و دشوار بازیگری هم خسته اش کرده بود تا اینکه پیشنهاد داد اگر امکان دارد از قسمت هجدهم یا نوزدهم این سریال ،نقش زمان پیری استاد را کس دیگری بازی کند که ماهم پذیرفتیم.
خانم ژیلا شیلا از لس آنجلس: دوتا سوال داشتم چرا در قسمت های پایانی سریال نامی از فرزندان این شخصیت برده نشده و در سریال حضور نداشتند. سوال دوم اینکه چرا استاد همیشه گوشه گیر بودند و درعالم رویای خود سیر می کردند آیا واقعا شخصیت خود شهریار بدین گونه بود؟
پاسخ : این مسئله (نشان دادن فرزندان آن استاد) برمی گردد به همان مسئله معاصر بودن این استاد چون خود خانواده و نزدیکان ایشان عنوان کرده بودند که اسمی از دو دختر و یک پسر استاد دراین سریال آورده نشود خصوصا شما اگر دقت کرده باشید درقسمت پایانی این سریال استاد در بیمارستان در اتاق تنهای تنهاست و کسی بر سر بالین او نشان داده نمی شود این بدین خاطر بود که ما اجازه این کار را از طرف نزدیکان و خانواده ایشان نداشتیم و نکته دیگر این که استاد یک مناعت طبع خاصی داشت از دوره میان سالی تا دوره پیری خیلی از نهاد ها و ارگانها می خواستند به نوعی به استاد کمک مالی کنند اما خود استاد این کمکها را نمی پذیرفتند. درمورد گوشه گیری استاد هم باید بگویم که آن هم بخشی از واقعیت بود که در زندگی ایشان وجود داشت .
می خواستیم به نوعی بگوییم که قوه تخیل باعث می شد که آن اشعار از ذهن شاعر تراوش کند و به خاطر زندگی در تخیل است که شاعران قدرت سرودن پیدا می کنند. همانطور که می دانید استاد شهریار درزمان خودش تنها شاعری بود که در لحظه شعر می گفت و این نشان می دهد که ایشان در گفتن شعر از قوه تخیل بالایی برخوردار بودند. شاید اگر استاد شهریار با افراد معاصر خودش نظیر صادق هدایت ، ملک الشعرای بهار، ابوالحسن صباء، نیما یوشیج و دیگران هم دوره نبود اینقدر نمود پیدا نمی کرد. ایشان تنها شاعر زمان خود بودند که از قوه تخیل بالایی در گفتن شعر برخوردار بودند.تعدادی از بزرگان و شاعران هم دوره شهریار با ایشان ملاقات داشتند و همنشین بودند و ما مجبور بودیم تاثیرات این شخصیت ها را برروی استاد به گونه ای نشان دهیم که شهریار به عنوان شخصیت اصلی داستان و دیگر شخصیت ها به عنوان شخصیت های فرعی جلوه کنند. اغلب این ملاقاتها را هم درکتاب خاطرات خود استاد پیدا کردیم و در داستان فیلم آوردیم . یک نوار یک ساعته از صدای ایشان وجود دارد که به نوعی بیوگرافی ایشان تا زمان میانسالی و پیری گفته شده و ما در ساخت این سریال از آن استفاده کردیم.
مهران از تگزاس ، آیا چراغعلی همان تیمورتاش معروف در تاریخ معاصر است ؟
پاسخ : خیر.
س: چراغعلی چگونه فوت می کند؟ چون من در اینترنت خوانده ام ، رضا شاه ایشان را در زندان مسموم می کند؟
پاسخ : اگر منظورتان تیمورتاش است بله ایشان بوسیله رضا شاه در زندان مسموم می شوند.
مهدی از تورنتو چه اتفاقی برای فرزندان استاد شهریار افتاد ؟ درمورد ثریا سوال کردند که عاقبت او چه شد؟
پاسخ : اول باید بگویم که چراغعلی اصلا ارتباطی به تیمورتاش ندارد تیمورتاش فردی بود که با رضا شاه اختلافاتی داشت اما چراغعلی از وابستگان و نزدیکان رضا شاه بود و وقتی رضا شاه به قدرت می رسد والی مازندران می شود در واقع چراغعلی با ازدواج با ثریا باعث از بین رفتن عشق بین ثریا و شهریار و پس از آن موجب تبعید استاد شهریار به سبزوار می شود استاد در سبزوار با کمال الملک که او هم به دستور رضاشاه به سبزوارتبعید شده بود آشنا می شود و ایشان را ملاقات می کند که متاسفانه از این ملاقاتها که بین شهریار و کمال الملک صورت گرفته مطلبی به دست نیاوردیم تا در داستان فیلم بیاوریم .چراغعلی پس از سالها به دلیل مشکلات روانی خودکشی می کند و می میرد و ثریا مجددا بر می گردد و با شهریار ملاقات می کند و از او درخواست می کند که با هم زندگی جدیدی را شروع کنند.
س: آیا مجموعه موسیقی این سریال برای استفاده علاقمندان منتشر خواهد شد؟
پاسخ : بله مجموعه موسیقی این سریال توسط آقای فخرالدینی اجرا شده و ما حتی قطعاتی از این موسیقی را نتوانستیم دراین سریال استفاده کنیم انشاالله مجموعه موسیقی این سریال بزودی منتشر خواهد شد .
س: آقای مهدی از تورنتو : آیا در پخش سریال سانسور وجود داشته یا خیر ؟
پاسخ : این سریال 22 قسمت بوده که بنا به درخواست خانواده ایشان گوشه هایی از زندگی استاد شهریار فکر می کنم یک قسمت به طور کامل حذف شد و این اصلا بخاطر سانسور از طرف ممیزی صدا و سیما نبوده و ما صرفا برای اولین بار به خاطر خانواده ایشان این کار را انجام دادیم.
من واقعا در این مورد متاسفم چون پسر بزرگ ایشان کاملا با پخش آن قسمت موافق بود اما یکی از دختران استاد بخاطر بعضی مسائل، کاملا مخالف پخش آن صحنه ها از سریال بودند و همین اختلافات خانوادگی باعث گردید ما نتوانیم از آن صحنه ها استفاده کنیم درحالی که همگان بسادگی با مطالعه منظومه حیدر بابا که به زبان آذری نوشته شده می توانند شخصیت استاد را بشناسند و بفهمندحالات و روحیات او چگونه بوده و با چه کسانی حشر و نشر داشته است .
آقای برومند از سان فرانسیسکو: از آقای کمال تبریزی بخاطر ساخت چنین سریالی تشکر می کنم .
پاسخ : من هم از شما تشکر می کنم : شنیده ام که ایرانیان بسیاری در خارج از کشور با این سریال ارتباط برقرار کردند و از دیدن این سریال لذت بردند انشاالله در آینده بتوانم سریالی از زندگی سهراب سپهری بسازم .
برچسب عنوان2
مقدار عنوان2
برچسب شرح2
مقدار شرح2
HyperLink