جنگل طبیعی همدان ، بهشت غرب کشور همچنان ناشناخته-جنگل گیان در کنار تپه تاریخی گیان با قدمتی بیش از 37 قرن قبل از تولد مسیح
شهرگیان، شاید برای کسانی که به سراب زیبایش (سراب گیان) رفتهاند و اوقات خوشی را در آنجا سپری کردهاند آشنا باشد؛ جنگل طبیعی گیان از لحاظ جغرافیای در ۱۸ کیلومتری جنوب غربی شهرستان نهاوند در استان همدان در کنار تپه تاریخی گیان با قدمتی بیش از 37 قرن قبل از تولد مسیح واقعشده؛ مکانی که آبوهوای خوب و منحصربهفردش قند در دل هر گردشگری آب میکند و آنرا به عنوان بهشت گمشده غرب کشور میشناسند.
- 1) گیان نهاوند؛ تنها جنگل طبیعی استان همدان که به نام بهشت گمشده غرب کشور مشهور است
- 2) تپه تاریخی گیان:
- 3) آثار به جا مانده در تپه گیان نهاوند، استان همدان بهشت غرب گشور
- 4) گیان گردشگران را فرا میخواند
- 5) امنیت پایدار در جنگل زیبای گیان همدان، حضور گردشگران داخلی و خارجی را رقم زده است
- 6) امکانات جنگل طبیعی گیان در استان همدان، بهشت گم شده غرب کشور
- 7) ایجاد خانههای بوم گردی در شهر و سراب گیان
- 8) موقعیت جغرافیایی سراب گیان
- 9) پیشنهاد برای دیدن سراب گیان
- 10) آدرس دقیق و مسیر دسترسی به جنگل طبیعی گیان
در فاصلهٔ 18 کيلومترى شهر نهاوند در استان همدان در غرب کشور، در جوار سرآب خروشان گيان، جنگلى طبیعی وجود دارد که يادگار جنگل هاى باقىماندهٔ جبال زاگرس است. وسعت اين ناحيهٔ جنگلى ۲۰۰ هکتار است و درختان سر به فلککشيدهاى دارد.
همجوارى سرآب گيان و جنگل و تپههاى اطراف آن فضاى مصفا و دلانگيزى پديد آوردهاند که در حال حاضر از تفرجگاههاى مهم استان محسوب مىشود و مورد استفادهٔ مردم در تعطيلات آخر هفته در بهار و تابستان است. اين جنگل که به علت قطع درختان در حال نابودى بود، از طرف سازمان جنگلها و مراتع بازسازى و احيا شده است
اين ناحيه از سالهاى قبل داراى کمپهاى سياحتى و تفريحى – آموزشى است.
علاوه بر اين جنگل طبیعی، به بيشهزارهاى تويسرکان و حواشى سيمينهرود نيز مىتوان اشاره کرد که به عنوان تفرجگاه مورد استفاده قرار مىگيرند.
اقتصاد نهاوند و به تبع آن شهر گیان؛ با توجه به حاصلخیزی زمینهای کشاورزی بر پایه کشاورزی استوار است و اغلب جمعیت این شهر به کشاورزی مشغول هستند.
گیان نهاوند؛ تنها جنگل طبیعی استان همدان که به نام بهشت گمشده غرب کشور مشهور است
در این میان گیان؛ ظرفیتی نهفته است چراکه شهر گیان با سراب خروشان، تپه باستانی و تفریحگاههای طبیعی در استان همدان و شهرستان نهاوند زبانزد عام و خاص است و جنگل گیان نهاوند بهعنوان تنها جنگل طبیعی استان همدان یکی از مناطق حفاظتشده جنگلی نیز به شمار میآید.
در بحث ابنیه تاریخی نیز میتوان به تپه گیان با قدمت بیش از ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح اشاره کرد اما متأسفانه تاکنون اقدام قابل توجهی در راستای ظرفیتسازی و معرفی این پتانسیل ها در راستای جذب گردشگر انجامنشده است.
تپه تاریخی گیان:
تپه گیان در ۱۹ کیلومتری جنوب غربی شهر نهاوند و ۲ کیلومتری سراب گیان و در کنار شهری به همین نام قرار گرفتهاست و به عنوان یکی از قدیمیترین آثار تاریخی قابل بازدید و تحقیق میباشد.
باستان شناسان قدمت این منطقه را ۳۷ قرن قبل از میلاد میدانند. عقیده مورخان بر این است که ۵۵۰۰ تا ۵۷۰۰ سال قبل در این تپه مردمانی میزیستهاند که از اقوام بومی ایران بودهاند و تمدنی شبیه به تمدن میانرودان داشتهاند
ولی بعدها این قوم توسط اقوام مهاجر اروپایی و آسیایی از بین رفته و قوم جدید تمدن درخشان جدیدی را به وجود آوردهاند که با تمدن میانرودان شباهتی نداشتهاست.
تپه گیان در ۱۹ کیلومتری جنوب غربی شهر نهاوند و ۲ کیلومتری سرآب (چشمه) گیان و در مجاورت روستایی به همین نام قرار دارد. این تپه یکی از قدیمیترین آثار تاریخی ایران میباشد.
باستانشناسان قدمت این منطقه را ۳۷ قرن قبل از میلاد مسیح(ع) میدانند. به عقیده مورخان ۵۵۰۰ تا ۵۷۰۰ سال قبل در این تپه مردمانی میزیسته اند که از اقوام بومی ایران بودهاند و تمدنی شبیه به تمدن بینالنهرین داشتهاند که بعدها این قوم توسط اقوام اروپایی و آسیایی از بین رفته و قوم جدید تمدن درخشان جدیدی را به وجود آوردهاند که با تمدن بینالنهرین شباهتی نداشته است.
کاوشگران در نتیجه تحقیقات خود از این تپه به ۵ طبقه با خصوصیات متمایز برخورد نمودند که نشانگر وجود ۵ دوره از تمدن قدیم می باشد.
آثار به جا مانده در تپه گیان نهاوند، استان همدان بهشت غرب گشور
دو ظرف از تپه گیان نهاوند (استان همدان) با حضور مهدی سنایی و رئیس موزه هنرهای شرقی مسکو در سالن ایران به نمایش در آمده اند. این دوظرف که مشخصات آنها در ادامه بررسی شده است در سال 1945 میلادی (۱۳۲۴ شمسی) توسط گروه باستان شناسان فرانسوی در حفاری های تپه گیان کشف شده و به موزه هنرهای شرقی مسکو اهدا شده بود.
در موزه دولتی هنرهای مردم شرق که در مسکو قرار دارد، 4 سالن به آثار ایرانی اختصاص داده شده اند که جمعا حدود 200 اثر از ایران باستان تا دوره قاجار را در خود جای داده اند. دو اثر از تپه گیان نهاوند قدیمی ترین آثار موجود در این موزه هستند.
ویژگی ها:
ظرف بزرگ تر (در قسمت بالایی تصویر):
تاریخچه: هزاره سوم پیش از میلاد
ارتفاع: 28 س
قطر: 26 س
جنس: گل رس و نقاشی
ظرف کوچکتر (در قسمت پایینی تصویر):
تاریخچه: آغاز هزار دوم پیش از میلاد
ارتفاع: 11.2 س
قطر: 11.8 س
جنس: گل رس و نقاشی
توضیحات موزه در خصوص این دو ظرف: یکی از بهترین نمونه های #هنر ایران در موزه هنرهای شرق ظروف نقاشی شده بزرگ است که با گل رُس روشن درست و از تپه گیان نهاوند کشف شده اند. بدنه کروی و بزرگ این ظرف ها شبیه قطره آب است. کف آنها صاف است تا توزان لازم برای ایستادن روی زمین را داشته باشند و در قسمت بالایی این دو ظرف یک سطح شیبدار وجود دارد که به دهانه آنها میرسدکه لبه ای تقریبا خمیده دارد. ظاهر ظرف ها کاملا ساده و گویا است.
در یک ظرف یک نوار قهوه ای دارای طرح در قسمت بالایی قرار دارد که نمادهایی از خورشید و حیوانات روی آن کشیده شده است. و در ظرف دیگر هم نواری با استفاده از برجستگی روی بدنه وجود دارد. بر روی این نوارها هاشورهایی نیز وجود دارند. هنرمند ها سازنده آنها در این طرح ساده زینتی طلب و یا تشکر خود را برای حاصلخیزی به نمایش در آورده است
گیان گردشگران را فرا میخواند
ظرفیت های گردشگری منطقه گیان نهاوند به حدی است که توجه به آن می تواند این منطقه را به مکانی دائمی برای جذب توریست تبدیل کند اما آنچه تاکنون از تلاش های مسئولان امر دیده شده اقدامات مقطعی است که عمدتا راهگشا نخواهد بود.
نهاوند از گذشته تاکنون مورد بیمهری مسئولین استانی و کشوری قرارگرفته و یا شاید بادید بهتر که به آن بنگریم بدسلیقگی باعث شده تا ظرفیتهای گردشگری نهاوند مغفول بماند.
به اعتقاد کارشناسان با تیزهوشی و پیشقدم شدن سرمایهگذاران بومی و غیربومی میتوان زیرساخت فرهنگی و گردشگری در نهاوند ایجاد و مسافران و گردشگران را به سمت این منطقه هدایت کرد.
چندی پیش نیز استاندار همدان در سفری به شهرستان نهاوند ضمن بازدید از منطقه توریستی گیان بر فراهم کردن زیرساخت ها برای رونق گردشگری تاکید کرد که انتظار می رفت این خواسته با در نظرگرفتن اعتبارات خاص و یا ورود یا هدایت سرمایهگذاران به عمل تبدیل شود.
علی جلالی بابیان اینکه بهرهبرداری از سراب گیان به شهرداری گیان سپرده شد، گفت: پس از گذشت ۱۴ سال مدیریت مجموعه گیان در راستای ساماندهی سراب گیان اشاره کرد و گفت: ایجاد امنیت پایدار در اماکن گردشگری و تفریحی یکی از مهمترین مقولههایی است که توانسته به جذب گردشگر داخلی و خارجی کمک کند.
امنیت پایدار در جنگل زیبای گیان همدان، حضور گردشگران داخلی و خارجی را رقم زده است
نصب دوربینهای مداربسته پایش تصویری و نورپردازی محوطه ازجمله اقدامات انجامشده جهت امنیت این جنگل طبیعی است.
این جنگل فاقد حیوانات وحشی و یا حتی اهلی است و برای چادر زدن و اسکان در شب به صورت خانوادگی بسیار عالی است.
آرامش، صدای آب و صدای پرندگان ارمغان جنگل های سرسبز استان همدان است که این موارد موجب شده بازدید کنندگان، این جنگل را بهشت گمشده غرب کشور اعلام کنند.
همین مسئله مهم باعث شد که حضور گردشگران در ایام نوروز ( حتی با عدم انجام مسافرت به دلیل کرونا ) نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۳ برابری داشته باشد و این مساله بکر بودن این مکان طبیعی بسیار زیبا را ثابت میکند که از طرفی نبود انشان ها این مکان را برای کاربردهای طبیعی و حتی ساخت فیلم مناسب کرده است ولی از این طبیعت خدادادی استفاده نشده و نیازمند اطلاع رسانی است که حداقل گردشگران از این موهب زیبا دیدن و در این جنگل های پر آب و با امکانات بهره مند شوند.
شهردار گیان بابیان اینکه سراب گیان طی ۱۳ روز ابتدایی فروردینماه سال جاری امنترین سراب شهرستان بوده است، گفت: این مهم محقق نمیشد مگر با ورود همهجانبه گروهها و انجمنهای فرهنگی در راستای فرهنگسازی که متشکل از مردم بوده است.
جلالی با اشاره به اینکه طی سال جاری نسبت به سال گذشته نیز ازلحاظ کسب درآمد شاهد رشد ۳ برابری بودیم، عنوان کرد: یکی از اهداف ما در راستای ساماندهی سراب ها ایجاد اشتغال پایدار است.
امکانات جنگل طبیعی گیان در استان همدان، بهشت گم شده غرب کشور
پارکینگ، سرویس بهداشتی و غرفههای عرضه محصولات، سیستم نوین و ماشینآلات اطفاء حریق و همچنین نیروی انسانی آموزشدیده
ایجاد خانههای بوم گردی در شهر و سراب گیان
موقعیت جغرافیایی سراب گیان
شهر نهاوند در همدان دارای چشمهها و سرابهای متعدد است که جنگل گیان با 425 هکتار وسعت، یکی از زیباترین آنهاست و 200 هکتار آن پوششی درختی است با رودخانهی پرآب و زلالی که بیش از یک متر مکعب در ثانیه آب جاری دارد و زمینهای کشاورزی حدود 5 روستا را سیراب میسازد.
سراب گیان، چشمهای زیبا و پرآب از دل کوههای جنوب غربی نهاوند است. این کوهها 18 کیلومتر با شهر نهاوند و 2 کیلومتر با تپهی باستانی گیان فاصله دارند.
مجموعهی تپهی گیان و تپههای باستانی اطراف قدمتی مربوط به هزارهی چهارم و پنجم قبل از میلاد دارند. همچنین در نزدیکی آن سراب گاسیاب قرار دارد. جنگلهای وسیع در مسیر این سراب با درختانی کهنسال از بلوط و چنار و گردو و… طراوت مجموعه را بیشتر کرده است.
گیان واژهی کردی به معنای «جان» است و به دلیل زیباییهای منطقه به «سراب جان» یا سراب گیان شهرت یافته است. گفته میشود این جنگلها بقایای جنگلهای زاگرس هستند. آبدهی این سراب در حدود 2500 لیتر در ثانیه است که پس از مصارف آشامیدنی و کشاورزی اهالی روستاهای اطراف، مازاد آن به رودخانهی گاماسیاب میریزد.
این منطقهی دیدنی به وسیلهی جادهی باریکی به نهاوند وصل میشود که در دو سوی آن بقایای 200 هکتاری جنگلهای قدیمی زاگرس چشمانداز و تابلویی فوقالعاده زیبا از کوه، جنگل و دشتهای وسیع و خرم ضلع غربی جاده را به نمایش گذاشته است.
بیشتر بدانید: معرفی سراب گیان یکی از جاذبه های طبیعی استان همدان
پیشنهاد برای دیدن سراب گیان
جادهی سراب گیان جادهی زیبایی است، وقتی از کنار گیان وارد جاده میشوید طبیعت تماما سبز میشود، بعضی از مسافران همین جاده را برای اقامت و استفاده از طبیعت آن انتخاب میکنند. درختان دو طرف جاده به نحوی است که بیننده را به یاد جادههای سرسبز و پیچ در پیچ گیلان و مازندران میاندازد.
دو طرف رودخانه درختهای بلندی وجود دارد که کل محوطه در طول روز سایه میباشد. در پاییندست رودخانه تختهایی هم وجود دارد که زیبا طراحی شده و بعضی از آنها وسط آب قرار گرفته است.
وسعت محدودهی سراب گیان در کل به اندازهای است که پیادهروی از شمال تا جنوب سراب تنها نیم ساعت زمان میبرد. مسیر منتهی به سراب آسفالته و پارکینگ برای آن در نظر گرفته شده است. سراب گیان مسیری به سمت قلهی گاچال دارد. در این مسیر کوهنوردی جانپناهی نیز تعبیه کردهاند.
آدرس دقیق و مسیر دسترسی به جنگل طبیعی گیان
در مسیر این سراب، جنگل طبیعی به وسعت بیش از 100 هکتار شامل درختان قطور و کهنسال بلوط، چنار، زالزالک (گویچ)، گردو، بید، زبانگنجشگ، گوجهی وحشی، داغداغان، آلوچه، مو، انجیر، ون، گلابی و بادامک وحشی به وفور دیده میشود.
آبی که از دل کوه میآید در مسیر آبشاری زیبا ایجاد میکند که علاوه بر خنک و با طراوت شدن محیط صدای زیبای طبیعت را به گوش میرساند. برای بازدید از این مجموعهی طبیعی از میدان عارف نهاوند، مسیر خود را به سمت دهنو آغاز کنید. با ادامهی جادهی سرسبز و زیبای دهنو به سمت گیان پس از 5 کیلومتر به سراب گیان میرسید.
مسیر سبز گیان و درختانی که در دو طرف جاده آغوش باز کردهاند بسیاری از مسافران را برای توقف و استراحت بین راهی مشتاق میکند. درختان در طول روز سایه انداخته و با خنک کردن مسیر مهمان نوازی را تمام کرده و به استقبال مسافران و گردشگران میروند.
این سراب عنوان پربازدیدترین نقطهی تفریحی نهاوند را به خود اختصاص داده و هر ساله پذیرای بسیاری از گردشگران است.
فراموش نکنید که در حفظ محیط زیست کوشا باشید و زیبایی طبیعی محیط را با ریختن زباله خراب نکنید.
طبق آنچه عنوان شد شهرستان نهاوند به دلیل بهره مندی از سراب های خروشان در کشور و اگر اغراق نباشد در دنیا زبانزد است، از شما دعوت مکنیم در سفر به همدان، از جنگل طییعی غرب کشور در استان همدان دیدن کنید.
محشر دات کام سایتی قدیمی و پربازدید!. تبلیغات در محشر دات کام به صورت کلیکی، گزینه خیلی خوب و مقرون به صرفه ای برای تبلبغات است. هر کلیک فقط 100 تومان!اگر مطلب "جنگل طبیعی همدان ، بهشت غرب کشور همچنان ناشناخته-جنگل گیان در کنار تپه تاریخی گیان با قدمتی بیش از 37 قرن قبل از تولد مسیح" برای شما مفید بوده است با کلیک بر روی آگهی های زیر از ما حمایت کنید و در صورت تمایل برای درج آگهی در صفحه مربوط به: جنگل طبیعی همدان ، بهشت غرب کشور همچنان ناشناخته-جنگل گیان در کنار تپه تاریخی گیان با قدمتی بیش از 37 قرن قبل از تولد مسیح در وب سایت محشر، با شماره 09123833830 تماس بگیرید و یا واتس آپ پیام بدید
مطلب جنگل طبیعی همدان ، بهشت غرب کشور همچنان ناشناخته-جنگل گیان در کنار تپه تاریخی گیان با قدمتی بیش از 37 قرن قبل از تولد مسیح را برای دوستان خود ارسال کنید
ارسال جنگل طبیعی همدان ، بهشت غرب کشور همچنان ناشناخته-جنگل گیان در کنار تپه تاریخی گیان با قدمتی بیش از 37 قرن قبل از تولد مسیح در فیسبوکارسال جنگل طبیعی همدان ، بهشت غرب کشور همچنان ناشناخته-جنگل گیان در کنار تپه تاریخی گیان با قدمتی بیش از 37 قرن قبل از تولد مسیح در تویتر
ارسال جنگل طبیعی همدان ، بهشت غرب کشور همچنان ناشناخته-جنگل گیان در کنار تپه تاریخی گیان با قدمتی بیش از 37 قرن قبل از تولد مسیح در واتس آپ
ارسال جنگل طبیعی همدان ، بهشت غرب کشور همچنان ناشناخته-جنگل گیان در کنار تپه تاریخی گیان با قدمتی بیش از 37 قرن قبل از تولد مسیح در تلگرام
خبرخوان جنگل طبیعی همدان ، بهشت غرب کشور همچنان ناشناخته-جنگل گیان در کنار تپه تاریخی گیان با قدمتی بیش از 37 قرن قبل از تولد مسیح