کی به سن بلوغ می رسم؟ بلوغ چیست + بهترین پاسخ برای کودکان


کی به سن بلوغ می رسم؟ بلوغ چیست + بهترین پاسخ برای کودکان

یکی از مهمترین دوران زندگی هر شخص دوره ی بلوغ می باشد.در سن بلوغ تغییرات زیادی در ظاهر و خلقیات نوجوان ایجاد می شود که ممکن است او را دچار ترس و نگرانی کند.در ادامه با محشر دات کام، همراه شوید تا اطلاعات کاملی درباره تغییرات ایجاد شده در دختران و پسران و سن بلوغ  بخوانید.

در این مطلب می خوانید ... پنهان

کودکانی که بسیار زود (قبل از 8 سالگی) و یا بسیار دیر (بعد از 14 سالگی) به سن بلوغ می‌رسند، باید تحت نظر پزشک قرار بگیرند، تا احتمال وجود یک بیماری زمینه‌ای در آنها بررسی گردد.

سن بلوغ در اسلام

سنی است که در آن دختران و پسران از لحاظ جسمانی و بعضاً فکری و اجتماعی به بلوغ می‌رسند. این سن بنا بر اینکه چه نوع بلوغی مدنظر است می‌تواند متفاوت باشد.

بلوغ جنسی سنی است که در آن پسران و دختران به تکامل جنسی کامل دست می‌یابند و این سن در اکثر پسرها 12 تا16 می‌باشد و در دختران حدود ۱۲ سالگی می‌باشد. تکامل جنسی باعث فعال شدن قابلیت‌های جنسی در بدن انسان می‌شود و باعث ایجاد توانایی جنسی و تولید مثل در انسان می‌شود.

سن بلوغ در بعضی از ادیان وجود دارد و نشان دهنده زمانی است که برخی از احکام یا وظایف بر ایشان واجب می‌شود.

سن بلوغ در یهودیت

در یهودیت، سن بلوغ برای پسران ۱۳ سالگی و برای دختران در ۱۲ سالگی است. مراسم تکلیف در یهودیت بر میتصوا و بت میتصوا نام دارد.

سن بلوغ در مسیحیت

  • در مسیحیت، بلوغ بیشتر به معنای رشد روحانی است. این به معنی رسیدن به بلوغ نهایی است که مترادف با تطبیق با میزان کامل که مسیح باشد است.

سن بلوغ در اسلام

  • در دین اسلام این سن، سن تکلیف نامیده می‌شود و برای پسران تمام شدن ۱۵ سال هجری قمری و برای دختران تمام شدن ۹ سال هجری قمری است. پس از رسیدن به این سن، رعایت برخی از احکام دینی برای مسلمان‌ها واجب می‌شود.
  •  این موضوع تابع جغرافیای محیط می باشد که ربطی به سن آنان ندارد.
  • قرآن برای بلوغ دو جنبه قائل است: فکری و جسمی که تا هردو در یک شخص پدیدار نگردد مسئولیتی متوجه او نیست و مکلف به انجام حکمی نمی‌باشد. این دو بلوغ علائمی دارد که قران تعیین می‌نماید. بلوغ جسمی وقتی است که دختر و پسر بتوانند تولید مثل کنند پس بلوغ دختران به حیض است و بلوغ پسران به احتلام. بلوغ فکری نیز منوط است به آزمونی که در مسائل اجتماعی، اقتصادی و اخلاقی از دختران و پسران به عمل می‌آید.

سن بلوغ در بهاییت

  • در بهاییت، سن بلوغ برای دختر و پسر برابر است. این سن برای انجام وظایف دینی برای هم پسر و هم دختر ۱۵ سال است. سن بلوغ اجتماعی و اداری در بهاییت، که به معنای امکان رأی دادن و انتخاب شدن در انتخابات بهایی است بیست و یک سالگی است.

سن بلوغ

بلوغ یک دوره طبیعی است که فرد را آماده می کند از دوران کودکی وارد دوران بزرگسالی شود و صفات ثانویه جنسی در فرد به وجود می آید و فرد آماده باروری می شود.

در این دوره یک سری فعل و انفعالات در سیستم عصبی مرکزی اتفاق می افتد و در نتیجه این فعل و انفعالات هورمون های جنسی در بدن فرد تولید می شود و در نتیجه یک کودک به یک فرد بالغ تبدیل می شود.

سوال مهمی که مطرح است این است که سن بلوغ چه سنی است. در واقع سن خاصی برای بلوغ نمی توان تعریف کرد و این سن بسته به اقلیم و شرایط آب و هوایی متفاوت است.

در کشور ما با توجه به اقلیم و آب و هوای منطقه ای انتظار می رود دختران مان در سنین 10 تا 13 سال و پسران مان 11 تا 14 یا حداکثر 15 سال به بلوغ برسند. در کشورهایی که آفتاب می تابد و گرم است سن بلوغ کمتر است و در کشورهایی که تابش آفتاب کم است و آب و هوا سرد است سن بلوغ بیشتر می شود.

اما مسئله ای که امروز به شکل معضل در آمده بلوغ زودرس کودکان است که در کشور ما نیز خیلی زیاد شده است. بلوغ زودرس در بین کودکانمان به ویژه دخترانمان مشاهده می شود. در بین دختران رسیدن به بلوغ در کمتر از 7 یا 8 سال و در پسران رسیدن به بلوغ در کمتر از 10 سال بلوغ زودرس گفته می شود.

بلوغ دختران

جاستین که ۱۰ سال دارد، همیشه رفتارهای برادر بزرگترش را به دقت زیر نظر دارد. مادرش جنی، می گوید: جاستین اغلب سؤال هایی دربارۀ اعضای بدنش از من می پرسد و می خواهد بداند که چه زمانی اندامش تغییر می کند.

او دربارۀ موهای بدنش هم خیلی کنجکاو است و همیشه می پرسد که چه موقع موهای بدنش رشد می کند؟ نمی دانم که آیا او واقعاً دوست دارد چنین موهایی داشته باشد یا اینکه از داشتنش عصبی می شود؟

پرسش های کودکانه – کی به سن بلوغ می رسم؟

دوران بلوغ برای بیشتر بچه ها با ترس و دلهره و تا حدی هیجان همراه است. بیشتر مواقع بچه ها از گفته های پدر و مادر اطلاعاتی دربارۀ این دوران به دست می آورند. بسیار مهم است که سؤال های فرزندتان را به گونه ای پاسخ دهید که او نسبت به تغییرات دوران بلوغ، احساس بدی پیدا نکند.

پی بردن به مفهوم سؤال معمولاً بچه ها با دیدن تغییرات جسمی همسالان یا خواهر و برادرهایشان و یا گفتگوهایی که با دوستانشان دارند، نسبت به دانستن هرچه بیشتر دربارۀ دوران بلوغ، کنجکاو می شوند و به همین دلیل، سؤال هایی در این رابطه از شما می پرسند.

بعضی اوقات هم بچه ها با خواندن مطالبی دربارۀ دوران بلوغ، چنین سؤال هایی می پرسند، مثلاً ممکن است فرزندتان کتابی را که دربارۀ بلوغ به خواهر یا برادر بزرگترش داده اید، به طور اتفاقی پیدا کرده و به مطالعه آن بپردازد و یا ممکن است که بچه ها به دلیل تغییرات جسمی، چنین سؤال هایی را از والدین بپرسند.

بعضی بچه ها زودتر از دوران بلوغ، به دانستن در این زمینه کنجکاو می شوند؛ اما برخی دیگر حتی تا زمانی که بزرگتر می شوند، هم تمایلی از خود نشان نمی دهند. تغییرات جسمی بچه ها نیز همین طور است. بعضی بچه ها زودتر و برخی دیرتر به سن بلوغ می رسند.

نشانه‌های بلوغ در دختران


اولین نشانه‌های بلوغ دختران

معمولا” اولین نشانه بلوغ دختران، رشد سینه‌های آنهاست. طبیعی است که جوانه پستان گاهی اوقات بسیار حساس به لمس شود، یا رشد یکی از سینه‌ها چند ماه قبل از سینه دیگر آغاز شود.
موهای ناحیه تناسلی نیز شروع به رشد‌ می‌کند و رشد مو در پاها و بازوها به طور محسوس افزایش می‌یابد.

نشانه‌های بعدی بلوغ دختران

پس از یک سال (یا بیشتر) پس از آغاز بلوغ و طی چند سال آینده:

  • رشد سینه دختران همچنان ادامه دارد و شکل سینه‌ها پرتر و کامل‌تر می‌شود.
  • در حدود دو سال بعد از آغاز بلوغ، دختران معمولا” اولین دوره قاعدگی خود را تجربه می‌کنند. می‌توانید اطلاعات بیشتری در مورد شروع دوره قاعدگی کسب کنید.
  • موهای ناحیه تناسلی، ضخیم‌تر و مجعدتر می‌شود.
  • موهای زیر بغل شروع به رشد می‌کنند. در برخی از دختران، رویش مو در سایر قسمت‌های بدن مانند لب بالایی نیز رخ می‌دهد. این امر کاملا” طبیعی است.
  • تعریق دختران افزایش می‌یابد.
  • اغلب دختران دچار آکنه می‌شوند، که یک بیماری پوستی است که به صورت انواع مختلف از جمله سرسفید، سرسیاه و لکه‌های پر از چرک به نام جوش و کورک ظاهر می‌شوند.
  • ترشحات سفید واژن در دختران بوجود می‌آید.
  • دختران وارد مرحله جهش رشد می‌شوند. از زمانی که دوره قاعدگی دختران شروع می‌شود، رشد سالانه آنها 5 الی 7.5 سانتی‌متر (2/3 اینچ) بیشتر از سال آینده (یا دو سال بعدی) خواهد بود. پس از آن دختران به قد بزرگسالی خود می‌رسند.
  • بسیاری از دختران دچار افزایش وزن می‌شوند، که امری طبیعی است. زیرا شکل بدن آنها دچار تغییرات می‌شود.
  • همچنین تجمع چربی در امتداد بازو، ران و قسمت فوقانی کمر افزایش می‌یابد؛ باسن دختران گردتر شده و کمر آنها باریک‌تر می‌شود.

پس از حدود چهار سال از بلوغ در دختران:

  • فرم سینه‌های دختران مانند زنان شده است.
  • موهای ناحیه تناسلی به داخل ران گسترش یافته است.
  • اندام تناسلی به طور کامل شکل گرفته است.
  • رشد قد آنها متوقف می‌شود.

نشانه‌های بلوغ در پسران


اولین نشانه‌های بلوغ پسران

  • معمولا” اولین نشانه بلوغ پسران، بزرگتر شدن بیضه‌ها و نازک و قرمز شدن کیسه بیضه‌ها است.
  • موهای ناحیه تناسلی نیز به تدریج در پایه آلت تناسلی ظاهر می‌شود.

نشانه‌های بعدی بلوغ پسران

یک سال (و یا بیشتر) پس از شروع بلوغ و طی چند سال آینده:

  • آلت تناسلی و بیضه‌‌ها رشد کرده و کیسه بیضه به تدریج تیره‌تر می‌شود. می‌توانید اطلاعات بیشتری در مورد بهداشت آلت تناسلی مردان کسب کنید.
  • موهای ناحیه تناسلی پسران ضخیم‌تر و مجعدتر می‌شود.
  • موهای زیر بغل آنها شروع به رشد می‌کنند.
  • تعریق پسران افزایش می‌یابد.
  • سینه‌ها ممکن است به طور موقت کمی متورم گردد، که امری طبیعی است و به منزله شکل گیری سینه مردان نمی‌باشد.
  • پسران ممکن است در خواب دچار “احتلام” شوند. (انزال غیر ارادی منی هنگام خواب).
  • صدای پسران “شکسته” می‌شود و دائما” در حال بم‌تر شدن است. ممکن است طی یک مدت، صدای آنها یک لحظه بسیار بم باشد و کمی بعد بسیار بلند شود.
  • اغلب پسران دچار آکنه می‌شوند، که یک بیماری پوستی است که به صورت انواع مختلف از جمله سرسفید، سرسیاه و لکه‌های پر از چرک به نام جوش و کورک ظاهر می‌شوند.
  • پسران وارد مرحله جهش رشد می‌شوند. افزایش قد آنها به طور متوسط، 7 الی 8 سانتی‌متر (3اینچ) در سال خواهد بود و قد و قامت آنها مردانه‌تر خواهد شد.

طی حدودا چهار سال پس از شروع بلوغ پسران:

  • اندام تناسلی آنان مانند یک فرد بزرگسال به نظر خواهد رسید و موهای ناحیه تناسلی به داخل رانها گسترش می‌یابد.
    رویش موهای صورت آغاز می‌شود و پسران می‌توانند موهای ریش و سبیل خود را اصلاح کنند.
  • پسران با سرعت کند‌تری قد می‌کشند و رشد آنها به طور کامل در حدود 16 سالگی متوقف می‌شود. (اما ممکن است بدن آنها همچنان عضلانی‌تر گردد).
  • اکثر پسران تا 18 سالگی، به بلوغ کامل خواهند رسید.

تغییرات خلق و خوی پسران در دوران بلوغ

بلوغ می‌تواند دوران دشواری برای کودکان باشد. زیرا با رشد احساس خود آگاهی، آنها در حال غلبه کردن بر تغییرات بدن و احتمالا” آکنه یا بوی بدن خود هستند.

بلوغ می‌تواند زمان هیجان انگیزی نیز باشد، زیرا کودکان دارای عواطف و احساسات جدیدی می‌شوند. اما این ” نوسانات عاطفی”، می‌تواند اثرات روانی و عاطفی داشته باشد، از قبیل:

  • نوسانات خلقی غیر قابل توضیح
  • عزت نفس پایین
  • پرخاشگری
  • افسردگی

و صحبت کردن با نوجوان خود .

چگونه می‌توان با مسئله بلوغ کنار آمد؟


احساسات فرد می‌تواند در طول این دوره از زندگی طغیان کند و منجر به افسردگی، نا امنی و خشم گردد. دانستن اینکه چگونه می‌توان با بلوغ کنار آمد، بسیار مهم است تا دختران و پسران، انتقال آرام‌تری به دوران بزرگسالی را تجربه کنند.
نکته اول
با یک بزرگسال قابل اعتماد در مورد نگرانی‌های خود صحبت کنید. بزرگسالان نیز این دوران را گذرانده‌اند و به هر طریقی که شما نیاز دارید، آماده کمک به شما هستند. از آنجا که آشفتگی عاطفی بخشی از بلوغ است، فقط صحبت درمورد ناکامی‌های خود با یک گوش شنوا و همدرد، کمک شایانی به شما می‌کند.
نکته دوم
به صحبت‌های پدر و مادر و افراد مورد علاقه خود، در مورد تغییرات بدن خود گوش فرا دهید. میل جنسی و فشار همسالان، دو مورد از مسائل اصلی است که مایه نگرانی والدین شماست. آنها در پی کنترل زندگی شما نیستند، بلکه تنها ذهن شما را در خصوص طبیعی و هنجار بودن احساسات و نگرانی‌های شما، آسوده می‌سازند.
نکته سوم
به مطالعه مطالب موجود در مورد تغییراتی که برای شما رخ خواهد داد، بپردازید. آگاهی از آنچه که اتفاق خواهد افتاد، به شما کمک خواهد کرد با آن بخوبی کنار بیایید، به جای اینکه در مورد بدن در حال تغییر خود، در ناآگاهی و بی خبری بمانید. برخی از افراد در گذشته با اولین دوره قاعدگی یا “احتلام” خود، ترس را تجربه کرده‌اند. هنگامی که شما دچار این تغییرات می‌شوید، مطالعه و آگاهی قبلی، به برطرف کردن این ترس‌ها به شما کمک خواهد کرد.
نکته چهارم
به طور منظم ورزش کنید. دو تا سه بار در هفته ورزش کردن، بدن و ذهن شما را سالم نگه می‌دارد. همچنین استرس شما را تسکین می‌دهد، ضمن اینکه سطح هورمون‌ها را در محدوده طبیعی سن شما حفظ می‌کند.
نکته پنجم
آگاه باشید که همه افراد با سرعت متفاوتی به بلوغ می‌رسند. اگر بهترین دوست شما سینه‌های بزرگتری دارد و یا اگر دوست مذکر شما اصلاح صورت خود را به رخ می‌کشد، در حالی که صورت شما هنوز عاری از ریش و سبیل است، وحشت‌زده نشوید. زیرا شما هنوز در حال رشد هستید و ممکن است بدن شما به زمان بیشتری برای رسیدن به این مرحله نیاز داشته باشد.

بلوغ در دختران

سن بلوغ در دختران

تغییرات دوران بلوغ در دخترها، معمولاً بین ۸ تا ۱۳ سالگی ایجاد می شود. اولین نشانۀ بلوغ در دخترها رشد سینه ها است. بیشتر دخترها از بزرگ شدن سینه هایشان، ناراحت می شوند.

بعد از آن موهای زیر بغل و دیگر اندامشان رشد می کند. آخرین تغییری که در دخترها رخ می دهد، عادت ماهانه است که معمولاً یک سال پس از مشاهدۀ اولین نشانه های بلوغ، ایجاد می شود.

دوران بلوغ پسرها، عموماً از سن ۱۱ یا ۱۲ سالگی شروع می شود. اولین نشانۀ آن رشد بیضه ها و اندام های جنسی و همچنین رویش مو در نواحی مختلف بدن است.

رشد پسرها در این دوران خیلی سریع است، صدای آنها نیز تغییر می کند و تا رسیدن به سن جوانی صدای دو رگه ای خواهند داشت.

علاوه بر این پسرها و دخترها در دوران بلوغ، ممکن است صورتی پر از جوش و آکنه و یا پوست چرب داشته باشند. شاید برخی از آنها هم دچار افزایش وزن ناگهانی شوند و اندام نامتناسبی پیدا کنند. درست است که این تغییرات طبیعی می باشد، اما برای خود بچه ها بسیار نگران کننده است.

بسیار مهم است که با فرزندتان دربارۀ دوران بلوغ صحبت کنید. اگر شما به او آرامش دهید و نگرانی هایش را برطرف کنید، او هم راحت تر می تواند با تغییرات جدید کنار بیاید.

همچنین بخوانید :  تطابق بلوغ با سن تقویمی | سن عقلی شما چقدر است ؟

این مسئولیت را به هیچ وجه به گردن مدرسۀ فرزندتان نیندازید. درست است که در مدرسه نیز آموزش هایی در رابطه با دوران بلوغ به آنها می دهند، اما شاید افرادی که چنین آموزش هایی را می دهند، خودشان مهارت لازم برای انتقال ویژگی های مثبت این دوران را نداشته باشند، در نتیجه به جای اینکه سؤال های فرزندتان را پاسخ دهند، سؤال های بیشتری در ذهن او ایجاد و او را آشفته تر می کنند.

بلوغ چیست

بهترین پاسخ

پدر و مادرها باید به سؤال های فرزندشان دربارۀ دوران بلوغ، پاسخ روشن و شفافی بدهند و از تغییراتی که در این دوران رخ می دهد، او را آگاه سازند.

درک بچه ها نسبت به این تغییرات، نگرانی و اضطراب آنها را کاهش می دهد. بهتر است قبل از آغاز دوران بلوغ، یا بلافاصله پس از مشاهدۀ اولین علائم با فرزندتان در این باره صحبت کنید و برایش توضیح دهید که سن بلوغ در همۀ بچه ها یکسان نیست و نباید نگران بلوغ زودهنگام یا دیرهنگام خود باشد.

برای اینکه مطمئن شوید توضیحاتی را که به فرزندتان می دهید، برایش قابل فهم است، می توانید در حین توضیح از او بپرسید که آیا حرف های شما را متوجه می شود یا نه؟

مثلاً می توانید این گونه پاسخ دهید: “یکی از نشانه های بلوغ، رشد مو در اندام های مختلف بدن است. آیا می دانی دوران بلوغ به چه معناست؟ دوران بلوغ، زمانی است که بچه ها به تدریج دوران کودکی را پشت سر می گذارند و بزرگتر می شوند، بنابراین در اندام های بدن نیز تغییراتی به وجود می آید.

این تغییرات ممکن است از سن ۱۱ سالگی یا بیشتر آغاز شود، ولی جالب است بدانی که زمان رسیدن به بلوغ در همۀ بچه ها یکسان نیست. ممکن است بعضی بچه ها در سن ۱۱ سالگی و بعضی دیگر در سن ۱۳ سالگی به بلوغ برسند، این موضوع کاملاً طبیعی است. آیا متوجه منظور من شدی؟”

توضیح بلوغ به وسیله کتاب

اگر برایتان سخت است که صراحتاً دربارۀ مسائل دوران بلوغ با فرزندتان صحبت کنید، می توانید کتابی در این باره به او بدهید.

توصیه می کنیم به جای اینکه فقط کتاب را به او بدهید و از او بخواهید که آن را مطالعه کند، خودتان هم او را راهنمایی کنید؛ زیرا بسیار مهم است که شما و فرزندتان بدون هیچ خجالتی دربارۀ این موضوع با یکدیگر گفتگو کنید.

می توانید از کتاب به عنوان وسیله ای برای آغاز گفتگو استفاده کنید، ولی باید بدانید که کتاب به هیچ وجه نمی تواند مفاهیم اصلی را به او انتقال دهد و از نگرانی هایش بکاهد.

بلوغ در پسران

بد نیست بدانید بلوغ زودرس چیست؟

اگر شروع علایم بلوغ در دختران در سن کمتر از ۸ سال و در پسران در سن کمتر از ۹ سال باشد، بلوغ زودرس اتفاق افتاده است. علت بلوغ زودرس در دختران و پسران

بلوغ زودرس در دختران شایع‌تر از پسران است. هر چند بیماری‌های مختلفی ممکن است منجر به بلوغ زودرس شوند ولی در اکثر موارد علت خاصی برای بلوغ زودرس در دختران یافت نمی‌شود. در پسران بلوغ زودرس می تواند علت جدی تر داشته باشد و در اکثر موارد یک علت زمینه‌ای شناسایی می شود.

وقتی که یک دختر یا پسر با علایم بلوغ زودرس به پزشک مراجعه می‌کند در ابتدا پس از معاینات آزمایشات لازم، رادیوگرافی مچ دست و سایر اقدامات لازم انجام می‌شود تا علت بلوغ زودرس مشخص شود.

سن بلوغ
سن بلوغ

1. بلوغ زودرس بر اثر افزایش وزن و چاقی

مهم ترین عاملی که باعث بروز بلوغ زودرس می شود اضافه وزن و چاقی است، به ویژه در بین خانم ها. اما چرا اضافه وزن باعث بلوغ زودرس می شود.
علت این مسئله این است که در بدن دخترهایی که چاق هستند هورمون استروژن بیشتر تولید می شود و این هورمون ها روی تخمدان ها و رحم تاثیر گذاشته و روند بلوغ را به جلو می اندازند. در پسرها این مسئله برعکس است. در پسرها چاقی و اضافه وزن باعث تاخیر در بلوغ می شود. کلا این مسئله مطح است که لاغری بیش از حد و کمبود وزن باعث تاخیر در بلوغ می شود. بنابراین کنترل وزن کودکان و نوجوانان مسئله خیلی مهمی است.
بلوغ به دورانی گفته می‌شود که در طی آن پسران یا دختران در حال رشد، تحت فرایند بلوغ جنسی قرار می‌گیرند. بلوغ شامل یک سری از تغییرات فیزیکی و یا مراحلی است که به کسب قابلیت باروری و بروز صفات ثانویه جنسی و ویژگی‌های فیزیکی مرتبط با مردان و زنان بزرگسال (مانند رشد موهای ناحیه تناسلی) منتهی می‌شود. اگر چه بلوغ شامل یک سری از تحولات بیولوژیک یا جسمی است، اما این روند می‌تواند بر رشد روانی و عاطفی نوجوانان نیز تاثیرگذار باشد. اگر فرزند شما قبل از 8 سالگی (بلوغ زودرس) یا بعد از 14 سالگی (بلوغ دیررس) به بلوغ برسند باید تحت نظر پزشک قرار گیرند.

2. بلوغ زودرس و ژنتیک

در اکثر موارد بلوغ زودرس ژنتیکی است. در دختران اگر مادر یا مادربزرگ بلوغ زودرس داشته اند دختر نیز در معرض رسیدن به بلوغ زودرس خواهد بود. این بلوغ زودرس خیلی نگران کننده نیست.

3. بلوغ زودرس و بیماری

گاهی بلوغ زودرس در نتیجه وجود یک مشکل جدی بروز می کند که البته نگران کننده است. به عنوان مثال تومور مغزی یا عفونت مغزی عوامل خطرناکی هستند که باعث بلوغ زودرس می شوند. یا ممکن است در ناحیه سیستم عصبی اتفاقی رخ داده باشد که باعث شود هورمون های جنسی زودتر از موعد یا بیشتر از حد عادی ترشح شوند. این شریط نیاز به بررسی ها و اقدامات سریع پزشکی دارد.

بلوغ زودرس در پسرها خیلی جدی تر و نگران کننده تر است و حتما باید از لحاظ جسمی و بیماری های مختلف مورد بررسی قرار بگیرند.

چرا بلوغ زودرس خطرناک است؟

بلوغ زودرس در کودکان و نوجوانان باعث بروز مشکلات متعدد عصبی و روانی می شود. در شرایط بلوغ زودرس کودک از لحاظ فیزیکی شبیه به یک آدم بزرگسال می شود در حالیکه از لحاظ فکری هنوز بچه است و این مسئله باعث می شود کودک در بین همسن و سالان خود احساس تفاوت کند.

این تفاوت باعث بروز مشکلات عصبی و روحی در فرد شده و فرد را منزوی می کند، در روابط اجتماعی دچار مشکل می شوند و در بعضی کودکان اضطراب و افسردگی بروز می کند و برخی دیگر دچار پرخاشگری می شوند. این کودکان ممکن است نتوانند با پدر و مادر خود نیز رابطه خوبی برقرار کنند. تمام این عوامل اعتماد به نفس کودک را تحت تاثیر قرار می دهد.به علاوه دخترانی که دچار بلوغ زودرس هستند بیش از دیگران در معرض سو استفاده های جنسی قرار می گیرند و با توجه به سن کم توانایی و تجربه دفاع از خود را ندارند.

دومین پیامد بلوغ زودرس نیز تاثیر آن در رشد است. در دوران بلوغ اپی فیزهای Epiphysis رشد بسته می شوند و در نتیجه فرد در سن اتمام بلوغ نسبت به هم سن و سال های خود قد کوتاه تر است. دختر یا پسری که دچار بلوغ زودرس شده در ابتدا رشد بیشتری نسبت به همسن و سالان خود دارد، اما بعد از آن رشد وی خیلی زودتر از موعد متوقف می شود.

*اپی فیز Epiphysis : قسمت گرد استخوان‌های بلند را سر استخوان یا اپی‌فیز می‌گویند.

پیامد دیگر بلوغ زودرس به دلیل هورمون هایی است که در بدن تولید می شود. کودکانی که دچار بلوغ زودرس می شوند، معمولا دچار تداخلات و مشکلات هورمونی هستند. در دختران بی نظمی در قاعدگی یا کیستیک شدن تخمدان ها از پیامدهای بلوغ زودرس هستند. با توجه به پیامدهای بیان شده لازم و ضروری است که از بلوغ زودرس پیشگیری کرد.

نحوه صحیح برخورد با فرزندان در سن بلوغ

محشر دات کام سایتی قدیمی و پربازدید!. تبلیغات در محشر دات کام به صورت کلیکی، گزینه خیلی خوب و مقرون به صرفه ای برای تبلبغات است.
هر کلیک فقط 100 تومان!
اگر مطلب "کی به سن بلوغ می رسم؟ بلوغ چیست + بهترین پاسخ برای کودکان" برای شما مفید بوده است با کلیک بر روی آگهی های زیر از ما حمایت کنید
و در صورت تمایل برای درج آگهی در صفحه مربوط به: کی به سن بلوغ می رسم؟ بلوغ چیست + بهترین پاسخ برای کودکان در وب سایت محشر، با شماره 09123833830 تماس بگیرید و یا واتس آپ پیام بدید

مطلب کی به سن بلوغ می رسم؟ بلوغ چیست + بهترین پاسخ برای کودکان را برای دوستان خود ارسال کنید

ارسال کی به سن بلوغ می رسم؟ بلوغ چیست + بهترین پاسخ برای کودکان در فیسبوک
ارسال کی به سن بلوغ می رسم؟ بلوغ چیست + بهترین پاسخ برای کودکان در تویتر
ارسال کی به سن بلوغ می رسم؟ بلوغ چیست + بهترین پاسخ برای کودکان در واتس آپ
ارسال کی به سن بلوغ می رسم؟ بلوغ چیست + بهترین پاسخ برای کودکان در تلگرام
خبرخوان کی به سن بلوغ می رسم؟ بلوغ چیست + بهترین پاسخ برای کودکان

Mahshar

دانستنی فال طالع بینی بهداشت سلامت سبک زندگی سفر گردشگری آشپزی تغذیه ازدواج همسرداری ترفند بورس


فال حافظ

0